kropelek, żeby uzyskać efekt jak przy dwóch łyżeczkach cukru. Jeśli ktoś woli nasze rodzime roślinki, słodka jest lukrecja, używana przede wszystkim do wytwarzania żelków i ciągutek. Na koniec jeszcze syrop z agawy, środek słodzący pochodzący z Meksyku o bardzo przyjemnym smaku, mniej mdłym niż dwa pozostałe, nieco przypominający miód. Wracając jednak do karmelu, wybór cukru, którego użyjemy zależy oczywiście
Przepysznik - BLW i nie tylkosłodko, w dodatku urozmaiconą o migdały na wierzchu , Bon Appétit! Clafoutis z wiśniami 500g wiśni 100g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g płatków migdałowych 3 jajka 3 łyżki syropu daktylowego/klonowego lub cukru kokosowego 200ml śmietany 100ml mleka szczypta soli Wiśnie umyć, wydrylować i przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą, dodać cukier
Przepysznik - BLW i nie tylkoodrobinie oleju kokosowego aż się lekko zarumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami, u nas banan i kapka śmietanki kokosowe, jeśli nie mamy takowej na stanie może być równie dobrze syrop klonowy, miód dla starszych maluchów, albo dżem Smacznego! Dla małych alergików: Zamiast jajek można dodać jednego rozgniecionego banana i łyżkę mąki ziemniaczanej. PS. Ze względu na brak Internetu w domu
Przepysznik - BLW i nie tylkojest jedną z lepszych jakie jadłam ;) Surówka z kapusty 1/2 główki kapusty 200g kukurydzy 2 ogórki 1 papryka pęczek szczypiorku 1/4 szkl. oliwy sok z połówki cytryny 3 łyżeczki syropu klonowego Kapustę poszatkować na dość drobne kawałki. Ogórka pokroić w plasterki, szczypiorek umyć i posiekać, paprykę pokroić w krótkie paski. Wszystko rzucić do jednej dużej miski. W szklance mieszam składniki
Przepysznik - BLW i nie tylkowakacyjnym wyjazdem. A zatem przed wami przepis na domowe lody bez maszyny (jeszcze się takowej nie dochrapałam). Lody truskawkowe 600ml śmietanki 30% bądź 36% 0,5kg truskawek miód lub syrop klonowy Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec cienką stróżką wlewamy wybrane słodzidło, w zasadzie do smaku, jak kto lubi, ja dodałam mniej więcej 3 łyżki i lody wyszły raczej mało
Przepysznik - BLW i nie tylkocukru do ciasta na placki, jest tam zupełnie zbędny. Jeśli dorzucacie owoce, tym bardziej nie trzeba jeszcze dodatkowo dosładzać. W zupełności wystarczy lekko polać placuszki z wierzchu na przykład syropem klonowym albo miodem, tak podane są naprawdę przepyszne! Specjalnie przy okazji powyższej refleksji, mam dla was przepis na placki (bez cukru oczywiście :) ) jogurtowe z jagodami. Placki na jogurcie czy maślance
Przepysznik - BLW i nie tylkozamieszać łyżką. Smażyć na odrobinie tłuszczu, na złoty kolor. Przez pierwsze trzy minuty pod przykryciem, żeby placki jednocześnie ścięły się od spodu i z wierzchu. Podawać z miodem albo syropem klonowym, bądź same. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkosiedzenia w kuchni. Dzieci, które kochają Gumisie, na pewno się tą zupą zachwycą ;) Zupa jagodowa (porcja na dwa obiady dla trzyosobowej rodziny - z dokładkami) 0,5kg jagód 3l wody syrop klonowy bądź cukier kokosowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki śmietany 18% dowolny makaron Jagódki trzeba dobrze umyć i przebrać z niepożądanych gałązek, listków czy robaczków. Wrzucić do garnka
Przepysznik - BLW i nie tylkozależności od upodobać i własnego smaku. Jabłka wykładac na nalesniki i składac w kopertę. Można je włozyc na chwile do piekarnika aby były gorące i lekko chrupiące. Udekorowac syropem trzcinowym oraz kandyzowanymi pomarańczami
Radość kipiąca uśmiechem.Włozyc do nagrzanego piekarnika do temp.160 C i piec około 10 min. Przed włożeniem możemy wierzch naszych pakiecików posmarować rozpuszczonym masłem. Po wyjeciu z piekarnika pakieciki możemy polać miodem, syropem klonowym lub po prostu posypać cukrem pudrem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.następnie pociąć na paski szerokości około 1 cm. Paski układac na jabłkach na przemian tworząc kratke. Jabłka piec około 20 min. w temp. 170st. Można po upieczeniu polać syropem klonowym. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.zabrania na rower, do torby po basenie, na wycieczkę w góry. Zastrzyk kalorii i energii gwarantowany! Wiem, że kajmak nie jest mistrzem zdrowotności, ale można go zamienić na miód, syrop z agawy, daktylowy lub klonowy. Też będzie pysznie :) Mój brat stwierdził, że smakują jak Corny, a Malwinka pochłonęła aż dwa kawałki. Składniki: (na blaszkę 20x20cm) 200g płatków owsianych
Cakes By Kejtodkleja się od patelni. Jeśli przewrócisz za wcześnie naleśnik się niestety rozpadnie Krem czekoladowo - morelowy Składniki: 150 g suszonych moreli 4 łyżki kakao 15 ml ciepłej wody 2 łyżki syropu z agawy Przygotowanie: Morele namoczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut i odsączyć Dodać pozostałe składniki i zmiksować przy pomocy blendera Smacznego
pyszne zdrowościdrugie śniadanie jest idealne. Jest lekko słodkie, wilgotne, ma przyjemną konsystencję. Polecam spróbować :) Składniki: Mokre: 3 średnie marchewki 2 rozgniecione, przejrzałe banany 100 ml oleju 50 ml syropu z agawy 100 ml mleka sojowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 6 łyżek gorącej wody 100 g nerkowców Suche: 100 g płatków owsianych 120 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku
pyszne zdrowości