Cukiniowe gofry z syropem klonowym, masłem i tymiankiem Proste, już chyba klasyczne, bo cukiniowe, ze zwykłym masłem, ze słodkim akcentem, coś prostego, a tak dobrego W małych czynach uświadamiam sobie jak bardzo się zmieniłam.. i chyba nawet na plus
More food, love and dreamsMALINKI W SYROPIE NA ZIMĘ NAJLEPSZE NA PRZEZIĘBIENIE LUB PO PROSTU DO HERBATY - NAJPROSTSZE DO ZROBIENIA I PYSZNE SKŁADNIKI: MALINKI CUKIER PRZYGOTOWANIE: MALINKI WKŁADAMY DO SŁOIKA,ZASYPUJEMY CUKREM 3-5 ŁYŻEK(W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI SŁOIKA I SŁODKOŚCI MALIN) JA NA TEN SŁOICZEK PONIŻEJ DAŁAM 5 ŁYŻEK BO MALINY MAM PIĘKNE ALE MAŁO SŁODKIE ZAKRĘCAMY I PASTERYZUJEMY
Swojskie jedzonkododajemy dwie pełne łyżki miodu, mieszamy i czekamy, aż całość zacznie bulgotać. Wrzucamy jabłka i smażymy je, co jakiś czas mieszając, aż się zeszklą i całe obleką w miodowym syropie. Do jabłek lubię wybierać mocne, zdecydowane w smaku miody – wrzosowy, rzepakowy, gryczany. Weźcie taki, który sami najbardziej lubicie. W rondelku grzejemy mleko z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Gdy zacznie
Karo in the KitchenZapraszam na urodzinowy torcik brzoskwiniowy Kolorowego Przepisownika ;) Smacznego :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie 3 szkl. wody 2 galaretki brzoskwiniowe 2 budynie śmietankowe Sposób przygotowania: Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i nadal ubijamy
Kolorowy Przepisownikmożna na dłużej). Po upływie tego czasu przecedzamy zawartość słoika bardzo dokładnie, mocno odciskając owoce, by jak najwięcej dobroci pozostało w alkoholu, nie śmietniku. Z wody i cukru robimy syrop cukrowy (do zagotowanej wody wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści). Gdy przestygnie łączymy z alkoholem zlanym z owoców i przelewamy do butelki/karafki. Po kilku tygodniach można alkohol sklarować, jeszcze
Kuchenna Kontrrewolucyamasło orzechowe. Warto wiedzieć, że słonecznik zawiera tłuszcze nienasycone, potas, fosfor, żelazo i cynk. Próbujcie, smakujcie :) Tak wygląda masło w USA : ) Składniki: 200 g nasion słonecznika 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu 2 duże szczypty soli 1-2 łyżki dowolnego oleju Rozgrzać patelnię. Nasiona uprażyć na złoty kolor, uważając, aby się nie spaliły. Lekko ostudzić. Nasiona, sól
Chocolate Muffin Blogpotraktowane liście, dokładamy do pojemnika z kwiatostanami i zalewamy olejem. Poziom oleju musi być nieco niżej, niż wierzch zbitych liści. Zamykamy wieczko pojemnika i zostawiamy na 4-5 dni syrop miętowy Kilkanaście łodyg mięty 2 l wody 0,5 kg cukru Kilkanaście łodyg mięty wkładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami letniej wody i zagotowujemy. Kiedy woda zawrze, zmniejszmy moc palnika
Miód i pieprzalbedo, czyli tej białej warstwy na spodzie. Całość zdejmujemy z ognia. Kawę mieszamy z gałką i zalewamy wrzątkiem (250 ml). Parzymy pod przykryciem 5 minut, przecedzamy i wlewamy do syropu miodowego. Czekamy aż całość wystygnie. Następnie dolewamy spirytus i rum. Całą zawartość garnka przelewamy do dużego słoja i odstawiamy na 6 tygodni. Zostawiamy go w spokoju żeby pyłek miodowy spokojnie
Marder&Marder Manufacturedłuższą chwilę, ale gwarantuję, że na pewno się rozpuszczą.W 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń z 2 łyżkami cukru, resztę mleka zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budyń z cukrem oraz syrop z landrynek i gotujemy cały czas mieszając. Miękkie masło ucieramy i po łyżce dodajemy przestudzony budyń, do uzyskania kremowej gładkiej masy. Rozsmarowujemy ją na biszkopcie. Warstwa śmietanowa: tabliczka czekolady
Cynamonowe szczęścieSkładniki : kasza kuskus jeżyny Przygotowanie : Kaszę ugotować wg przepisu Polać ją ewentualnie miodem lub syropem klonowym, wsypać garść świeżych jeżyn. Smacznego
Proste PotrawyCóż tu pisać o tych placuszkach?, są cudownie mięciutkie, puszyste i rozpływają sie w ustach. Jako dodatek dodajcie, dżem, miód, syrop klonowy albo co Wam w duszy gra. Polecam na śniadanie albo deser, jak wolicie. Maślankowe, puszyste placuszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielubi gofrów. Ja kocham, ale wcale nie te które można kupić w nadmorskich miejscowościach z polewami, bitą śmietaną czy posypkami. Uwielbiam te domowe, z owocami i cukrem pudrem (no syropem klonowym czy nutellą nie pogardzę). Poniższy przepis jest chyba najszybszym i najłatwiejszym jaki znalazłam i przetestowałam. Wszystkie składniki należy po prostu dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Gofry wychodzą zawsze pyszne
Wypieki i Rumieńceekonomicznie :D A jak? a właśnie tak: Składniki: 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej, czyli 500 ml 1 i 1/2 łyżki nasion Chia 1 łyżka miodu akacjowego ( możecie użyć syrop z agawy,albo inny naturalny słodzik) sok z połowy cytryny Wykonanie: 1/4 szklanki wody zostawiłam w szklance, resztę wlałam do dzbanka. Wsypałam nasiona Chia i wlałam sok z cytryny
Blondynka Gotujemiksować aż masa będzie puszysta. 2 . Cukier kryształ wsypać do rondelka wlać 2-3 łyżki wody ,mieszać aż cukier rozpuści się i zgęstnieje. 3 . Masę jajeczna połączyć z syropem . Cały czas energicznie mieszać . 4 . płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia . Wylewać po łyżce ciasta . Wypukłą stroną łyżki uformować krążki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec
Eli Gotowanie