syrop - 6989 przepisów (strona:349/466)

Owsianka Banoffee 126

wasting every day" owsianka a la banoffee Przepis: własny / 1 porcja / 50 g płatków owsianych 100 ml wrzątku 200 ml mleka 2 łyżki kremu (takiego rzadszego) z daktyli* lub syrop klonowy, melasa 1/3 banana pokrojona w plasterki 3 łyżki gęstego jogurtu (ew. ubita śmietanka zwykła/kokosowa, gęsta śmietana) kakao do posypania Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2-3 minuty

tost z dżemem
Owsiane kubeczki 139

Jestem chora. owsiane kubeczki podane z mlekiem owsianym Przepis: inspirowany przepisem z Half Baked Harvest / 6 kubeczków - 2-3 porcje / 40 g oleju kokosowego szklanka płatków owsianych 1/5 szklanki syropu klonowego średni banan rozgnieciony widelcem czubata łyżka dowolnego masła orzechowego (lub tahini) szczypta soli cynamon do smaku Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Olej kokosowy rozpuścić w mikrofalówce lub w garnku

tost z dżemem
Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem 407

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem – Wykonanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, otoczyć dokładnie w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kurczaka , ostudzić. Ananasa odsączyć z syropu, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z ketchupu i majonezu przygotować jednolity sos. Każdy placek tortilli posmarować sosem. Na połówce każdej tortilli

Kulinarne Przeboje
SWEET POTATO BREAD – WORLD OF WARCRAFT – ciasto ze słodkich ziemniaków z solonym karmelem 231

będziecie widzieli stanu karmelizacji) wsypujemy 4 czubate łyżki cukru i dodajemy nieco wody. Podgrzewamy na mocnym ogniu, potrząsając rondelkiem, tak aby cukier się rozpuścił. Cały czas kontrolujemy barwę otrzymanego syropu, z czasem zacznie się on redukować i przybierać intensywnie bursztynową barwę. Gdy tak się stanie, zmniejszamy palnik do minimum i dodajemy 1 łyżkę masła. Mieszamy silikonową lub drewnianą szpatułką

Nerds Kitchen
Nalewka z dzikiej róży 155

wąsy, każdy owoc nakłuwamy, przekładamy do dużego słoika, zasypujemy cukrem. Odstawiamy w ciepłe i słoneczne miejsce, pozostawiamy do momentu aż cukier się rozpuści, codziennie potrząsamy słoikiem. Kiedy powstanie syrop wlewamy alkohol, dodajemy rozpuszczony miód, ostrym nożem przecinamy laski wanilii, dodajemy do nalewki. Odstawiamy na dwa-trzy tygodnie w ciemne miejsce. Nalewkę zlewamy, filtrujemy przez filtry do kawy, przelewamy do butelek

Bajeczna Kuchnia
Tosty z gorgonzola i gruszką 137

zdecydowanie numer jeden! Tosty z gorgonzola i gruszką Składniki: 2 porcje 2 kromki pszennożytniego chleba 1 gruszka 2 łyżki masła szczypta cynamonu garść rukoli 2 łyżki grubo pokrojonych orzechów syrop klonowy do polania Rozpuść masło na dużej patelni. Posym cynamonem kromki chleba i zrumień na maśle po obu stronach. Pokrój gruszkę na grube plastry i lekko zrumień na tej samen

codojedzenia
Pancakes z soko - miodem żurawinowym i daktylami . 120

dodawaj mąkę z sodą. Rozgrzej patelnię , ja dodałam odrobinkę oleju kokosowego , nakładaj małą chochelką porcje ciasta , smaż z obydwu stro około 2 minut na złoty kolor. Podawaj z dowolnym syropem , miodem i owocami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Wiśnie ze słoika do ciast, kompot 136

pełne szklanki cukru 0,5 litra wody Wykonanie: Wiśnie dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Wypestkować i przełożyć do słoików. Gotować wodę z cukrem przez 3 minuty. Wiśnie zalać powstałym syropem, dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut

Pychotkaaa
Gruszki w syropie do słoików na zimę 149

kolejny na blogu przepis na gruszki, tym razem w 100% na słodko, te idealnie nadają się do deserów i ciast. Dodatkowo syrop idealnie pasuje do nawilżania tortów i biszkoptów. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Lekkie śmietankowo-bananowe pancakes 193

patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając niewielką ilość ciasta i pozwalając mu się rozpłynąć - powstanie zgrabne, okrągłe kółeczko, który podczas smażenia pięknie wyrośnie. Pancakes najlepiej smakują podane przekładane miodem lub syropem klonowym. Mmmmmmm!  Smacznego :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Czekoladowy pudding ryżowy 157

płaskie łyżki masła 1 woreczek ryżu/ 0,5 szklanki 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki brązowego cukru Dodatkowo jakiś owoc jeżeli oczywiście chcecie. Ja użyłam gruszki w syropie. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:   Mleko podgrzewamy w rondelku do zagotowania, w osobnym rondlu roztapiamy masło i dosypujemy ryż, smażymy ok 2-3 minut, aż ryż stanie się przezroczysty. Dodajemy

Niezły Młynek
Ciasto z brzoskwiniami 95

masę. Ciągle ucierając, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać jogurt i olej i wymieszać. Brzoskwinie pokroić na kawałki (jeśli owoce są z puszki najpierw dokładnie osączyć je z syropu). Formę do pieczenia o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy przełożyć ciasto. Na cieście ułożyć owoce. Formę wstawić do nagrzanego do temeratury

MyCookBook.pl
Placuszki bananowe z otrębami owsianymi 103

smażymy placuszki z obu stron (przewracamy na drugą stronę, gdy zobaczymy dużą ilość bąbelków i zarumienione brzegi). Placuszki bananowe najlepiej smakują na ciepło. Można podawać je z miodem, syropem klonowym lub owocami, ale pyszne i wystarczająco słodkie są też bez żadnych dodatków :) Smacznego

MyCookBook.pl
Galaretka jeżynowa 128

wycisnąć z nich sok do ostatniej kropli :) Na każde 250 ml soku jaki otrzymaliśmy dajemy 200 g cukru. Sok jeżynowy przelewamy do garnuszka i dodajemy cukier. Od momentu zagotowania syropu, gotujemy go jeszcze 15-20 minut. Po tym czasie gorąca galaretkę rozlewamy do słoiczków, porządnie zakręcamy, odwracamy do góry dnem i odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu galaretkę przenosimy w chłodne

MyCookBook.pl
Tort "Tutti Frutti" 113

powierzchnię i wstawiamy do lodówki do stężenia (na ok. 1-1,5 godziny). Masa jogurtowo-brzoskwiniowa: Świeże brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę. Brzoskwinie z puszki dokładnie osączamy z syropu i również kroimy na drobną kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 4 łyżkach gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Jogurt mieszamy z cukrem. Dodajemy 2-3 łyżki jogurtu do żelatyny

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania