miód się rozpuści. Dodać jeżyny, gotować tylko do momentu, aż owoce puszczą sok. Zdjąć z palnika, przestudzić. Pannę cottę wyjąć z foremek, ułożyć na talerzykach. Podawać z jeżynami i syropem (ciepłym bądź zimnym). Smacznego! Jak sobie teraz myślę o tym deserze, to od razu mi się cieplej robi. Jeżyny jednak ciągle jeszcze pachną ciepłą, słoneczną jesienią. Złotą . Minioną
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDaktyle zemleć. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem margaryny, dodać daktyle i dobrze wymieszać. Kiedy nadzienie nadaje się do smarowania, przełożyć ciasto. Polewa; Cukier zagotować z wodą, po kilku minutach kiedy syrop tworzy nitkę, dodać margarynę i kakao, ucierać przez chwilę. Kiedy polewa zaczyna gęstnieć, wylać na ciasto i szybko udekorować prażonymi płatkami migdałów
Gotowanie jest łatweUwielbiam wszelkie piankowe słodycze. Lekkie, ciągnące się i zaklejające buzię:) Wczytując się w skład żelko / piankowych przysmaków widzimy w 80% cukier. Reszta to syrop glukozowy, barwnik i żelatyna. W sumie nic super zabójczego, ale po co się tak na siłę cukrować :) W przepisach na domowe pianki, które wyszukałam w sieci, też przeważa cukier. Moje domowe pianki a'la marshmallow
kawawszklanceupieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam szklanki o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancePolecam racuchy z jabłkami z syropem klonowym
Ugotujmy CośSkładniki : 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mieszanki migdałów i orzechów włoskich ( można użyć innych) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki oleju kokosowego 1-2 łyżki miodu lub syropu z agawy szczypta soli laska wanilii lub kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego Przygotowanie : Płatki owsiane wymieszać w misce z pokrojonymi orzechami i wiórkami koksowymi i solą
zdrowa vege kuchniałyżeczka proszku do pieczenia · 6 łyżeczek jogurtu naturalnego Przygotuj: blender patelnię z (koniecznie!) nieprzywierającym dnem Podaj z: miodem, syropem klonowym lub z agawy Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę w blenderze i smaż na średnim ogniu, nakładając masę łyżką. Przewróć na drugą stronę gdy pojawią się bąbelki, a wierz będzie dość zwarty
Bazując na smakutrudne, a pracochłonne ani tyle :) Składniki: 1 wafel kwadratowy 350g margaryny np Palma 1 szklanka cukru trzcinowego 2 galaretki wiśniowe 330ml kwaśnej śmietany (18%) 1 mały słoiczek wiśni w syropie (u mnie z miodem pitnym) Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy z cukrem trzcinowym, do gorącej wsypujemy galaretki wiśniowe i mieszamy do rozpuszczenia na wolnym ogniu uważając by nie zagotować
Kuchnia w czekoladzieCzasami dobrze jest zaczać dzień od czegoś słodkiego. Tak było i tym razem. Słodki ( chociaż nie za bardzo ) ryż z owocami, u mnie nawet z lekkim syropem owocowym, ale to już tylko kwestia tego co akurat jest pod ręką. Podane proporcje nadają się raczej na rodzinne śniadanie, wychodzą jakies 4 całkiem spore porcje
Polska Zupanakładać na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu formując placuszki. Smażyć, aż ciasto na wierzchu będzie prawie suche, delikatnie odwrócić i smażyć jeszcze przez chwilę. Podawać z cukrem pudrem, syropem klonowym, ulubionym dżemem lub owocami. Smacznego
Codzienne Gotowaniestarta na tarce o małych oczkach 1 jajko 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie miód, stewia, ksylitol, syrop z agawy Otręby zmielić na mąkę. Dodać resztę składników i zmiksować. Kokilkę do sufletów wysmarować olejem. Przelać ciasto. Piec w mikrofali 2-2,5 minuty na najwyższej mocy. Podawać
Chocolate Muffin Blogcukry 31,3 g białko 5,8 g sól 0,47 g Składniki produktu: tłuszcze roślinne (palma,kokos), mleko (22%), cukier, mąka pszenna, syrop glukozowo-fruktozowy, mleko w proszku pełne (3,4%), białka mleka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (2,6%), jajka w proszku, skrobia, zmielone orzechy laskowe (1,2%), czekolada mleczna (zawiera soję) (0,5%), emulgatory
magiczna kuchnia Kasizakwaszonej sokiem cytrynowym (aby nie ciemniała). Zagotować wodę z cukrem. Dodać skórkę cytrynową, goździki i listki limonki. Wkładać partiami pigwę i gotować 5 minut. Wyjąć pigwę. Do gotującego się syropu, w którym gotowała się pigwa wlać ocet i zagotować (oczywiście pod przykryciem). Wrzucić pigwę, zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Następnego dnia całość zagotować i gorącą pigwę, przekładać do wyparzonych słoików. Zakręcać
królestwo garówwzdłuż, tak żeby całe nadzienie zostało na jednej połowie ciastka. Dekorujemy ciasto Oreo i kolorowymi cukiereczkami. Uśmiechy można namalować prostym lukrem: do kilku łyżeczek cukru pudru dodajemy kilka kropel syropu wiśniowego lub malinowego i dokładnie mieszamy. Lukier przekładamy do woreczka i wyciskamy na ciasto. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercy