Przepis na : deser
Paweł Małecki: Jabłka i gruszki z rodzynkami Jabłka i gruszki z rodzynkami (źródło: kuchnialidla.pl) Składniki: gruszki – 1,5 kg jabłka – 1,5 kg rodzynki – 100 g cytryna – 1 szt. cukier – 500 g Sposób przygotowania: Przygotuj: 3 słoiki o pojemności 0,7l, niewielki garnek, dużą miskę, suchą ściereczkę. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w plastry. W dużej misce mieszamy owoce i od razu skrapiamy je sokiem z cytryny. W międzyczasie rodzynki namaczamy we wrzątku, aż napęc...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.