syrop - 6989 przepisów (strona:339/466)

Marynowane piersi kacze z sosem pomarańczowym. 129

której smażyliśmy mięso wlewamy sos z naczynia żaroodpornego, dodajemy cząstki pomarańczy bez białych skórek(sos byłby gorzki), dodajemy sok z jednej pomarańczy, łyżeczkę miodu i odparowujemy do konsystencji syropu, ewentualnie sól pieprz, na talerzu wylewamy 2-3 łyżki sosu, kładziemy pokrojone w plastry piersi, można polać jeszcze sosem, położyć kilka cząstek pomarańczy

Kuchnia Beaty
Fit sernik na daktylowo-kokosowym cieście :) 117

pokusę :) Spód: 120 g daktyli 100 g mąki kokosowej 100 ml mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego  4 jaja słodzidło (u mnie 2 łyżki ksylitolu, 2 łyżki syropu klonowego)  50 g białkofitu (Sorel) Przygotowanie: Składniki na spód przełóż do malaksera/blendera i zmiksuj na dość drobną konsystencję. Masa będzie sucha, jednak mimo to klejąca.  Formę wyłóż papierem

Zdrowie na języku :P
Likier pomarańczowy 108

mleka skondensowanego słodzonego 400 ml skórki pomarańczowej w syropie (do ciast) 750 ml wódki Mleko zmiksować ze skórką pomarańczową na jednolitą masę, stopniowo do blendera wlać wódkę.. Rozlać do butelek

Gotowanie jest łatwe
Granola w Proszku - Mega Zdrowa, Bez Cukru 125

wykorzystanie, zarówno w koktajlach mlecznych, tradycyjnej owsianki jak i jeden ze składników placuszków itd. itd. Dziś rano jadłam ją z jogurtem naturalnym wymieszanym z herbatą matcha i malinami z syropu, które robiłam zeszłego lata. Było przepysznie! Moje klimaty. Wszystkie składniki do tej granoli nabyłam w jednym miejscu, w sklepie Skworcu . Dla mnie osobiście to ogromna skarbnica  fajnych, ciekawych

Blondynka Gotuje
Ciasto jogurtowe z czerwonymi pomarańczami 136

znajomi, więc upiekłam ciasto z gatunku jaki lubię najbardziej. Prosty ucieraniec nie wymagający robota kuchennego, a jedynie jednej czy dwóch misek i łyżki. Wilgotny, z owocami, polany słodkim syropem niczym najlepsze tureckie czy greckie wypieki. Na przepis wpadłam na blogu Not without salt podczas porannej blogowej prasówki. Jego prostota mnie ujęła, a plastry czerwonych pomarańczy na wierzchu zachwyciły. Akurat udało

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasta jednej miski - słodkości, które nie pobrudzą kuchni 172

naczyń wymaga  przepis na murzynka . Garnek lub rondelek jest konieczny, by rozpuścić tłuszcz, który się następnie miesza z 1,5 szklanki cukru, mlekiem i 4 łyżkami kakao. Powstały syrop należy przelać do miski i wymieszać łyżką z 2,5 szklanki mąki oraz pozostałymi składnikami. Warto zostawić odrobinę masy z rondelka, by wykorzystać ją później jako polewę. Przepis na murzynka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z ryżem, kurczakiem i słonecznikiem 969

Składniki: 200 g białego ryżu; 500 g filetu z piersi kurczaka; Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 285 g); Puszka ananasa w plastrach, w syropie (waga netto 320 g); Biała część średniego pora; 200 g łuskanych ziaren słonecznika; 2 czubate łyżki majonezu; 2 czubate łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1 łyżka przyprawy do gyrosa; Olej do podsmażenia kurczaka

Gospodyni Miejska
Baton musli, z piekarnika, nie ze sklepu 131

domowe batony jest dużo. Alternatywą są choćby bananowe ciastka . Ciastka ciastkami, ale baton, to baton :) Czym się różni mój baton od tego ze sklepu? Nie ma dodanego cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, emulgatorów i wzmacniaczy smaku, żadnych aromatów i barwników. Kupny baton musli ma najczęściej 30-40 g i kaloryczność na poziomie ok. 150 kcal. Mój baton

Kucharzyca
Sernik na wafelkach z musem brzoskwiniowym. 418

wafelków kakaowych Masa serowa: 600 g serka homogenizowanego naturalnego 200 g śmietany kremówki 30% 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa 90 g cukru pudru Mus: puszka brzoskwiń w syropie 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa           Sposób przyrządzania:             W rondelku rozpuścić masło. Wafelki włożyć do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jajka czekoladowe z kremem brzoskwiniowym 325

Składniki na 4 jajka: 4 jajka czekoladowe 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki serka homogenizowanego naturalnego 1 łyżeczka cukru waniliowego 6-7 połówek brzoskwiń z syropu Brzoskwinie odsączyć. Z 3 połówek wyciąć małe kółka. Resztę pokroić na malutkie kawałki. Z jajka czekoladowego odciąć delikatnie czubek, a następnie poodrywać boki, wyjąć plastikowe jajko ze środka. Należy to robić ostrożnie, żeby jajko

Moja Galeria Smaku
Nalewka kawowa z cytryną 117

litra wody suszona skórka z połowy pomarańczy Sprawa jest naprawdę banalna. Wodę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej cukier. Resztę składników przelewamy/przekładamy do słoja i zalewamy tym właśnie syropem cukrowym. Zakręcamy i chowamy w ciemnym, ciepłym miejscu na 3 miesiące codziennie wstrząsając słojem. Po trzech miesiącach zlewamy przez durszlak żeby oddzielić grubsze rzeczy od spirytusu. A następnie filtrujemy. Dobrze się

Marder&Marder Manufacture
Panettone - włoskie dobro narodowe 147

kandyzowanych 50ml herbaty earl grey 1 łyżka roztopionego masła Suche: 700g mąki pszennej 180g cukru 8g drożdży suchych 1 łyżeczki soli Mokre: 5 jajek 180ml jasnego soku ( użyłam 50ml syropu z kwiatów bzu i 100ml wody) 1 wanilia (wyskrobane ziarenka z całej laski) 1 łyżeczka aromatu cytrynowego 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: 250g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżki zimnego masła

Gotowanie i blogowanie
Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia 128

Wystarczy wejść na stronę http://www.znak.com.pl/SmakowitaElla .     Ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia   Składniki: 200g migdałów 190g orzechów laskowych 200g mąki gryczanej 100-130ml syropu klonowego 9 suszonych, poszatkowanych daktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały i orzechy, zemleć

Mała Cukierenka
Trufle 192

Zdrowy deser :) Trufle Składniki orzechy włoskie 1 szklanka słonecznik łuskany 1/2 szklanki kakao 1/3 szklanki syrop klonowy 2 łyżki mielone orzechy włoskie do obtoczenia Sposób przygotowania Słonecznik i orzechy … Czytaj dalej Trufle

czarrna od kuchni
Pralinki kokosowo-migdałowe 157

przyrządzenie. Ale dosyć już tego gadania, przejdźmy do przepisu :). Składniki na ok 25 sztuk: 2 szklanki zmielonych migdałów 2 szklanki wiórków kokosowych (plus trochę do obtoczenia) 1/2 szklanki syropu klonowego 2- 4 łyżki wody (może nie być konieczna) Przygotowanie: Umieść wszystkie składniki w malakserze i zmiksuj do połączenia (masa musi być lepiąca). Z powstałej masy formuj dłonią pralinki (jeśli konsystencja

Smiling Shrimp

Proponowane wyszukiwania