syrop - 6989 przepisów (strona:333/466)

Kolakakor - szwedzkie ciasteczka karmelowe 184

masła 100g cukru (najlepiej brązowego) 150g mąki pszennej   1 łyżeczka golden syrupu (można użyć płynnego miodu)   1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Dodać syrop (miód) i mąkę połączoną z sodą. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej masy. (Masa powinna być lekko "piaskowa".) Ciasto podzielić na 2-3 części i z każdej z nich uformować wałeczek

Di gotuje
Grillowany camembert z sosem rabarbarowym i orzechami pekan 161

wlać wodę. Dodać miód, cukier trzcinowy i kardamon. Gotować około 3 minut, aż rabarbar będzie miękki, ale zachowa kształt. Sitkiem go wyjąć i odłożyć. Pozostały płyn gotować do konsystencji syropu. Następnie dodać orzechy, posiekane daktyle i ugotowany rabarbar. Delikatnie wymieszać. Ser camembert położyć na foli aluminiowej i zawinąć, tworząc sakiewkę. Położyć na ruszcie i grillować kilka minut, aż ser zrobi

Oryginalny smak
Kostka brzoskwiniowa. 126

wypróbowania :) Składniki : 2 kopiaste szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 roztopionej margaryny Kasi 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru 4 jajka 1 puszka brzoskwiń odsączonych z syropu   Blaszka o wymiarach 29/22cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Następnie dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem, na samym końcu wlewamy letnia roztopioną margarynę. Blaszkę

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki amerykańskie. 126

suche i mokre składniki (do małych drobinek), na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, następnie wlać chochlą ciasto, przewrócić naleśniki, gdy brzegi będą suche, podawać z owocami, polane np. syropem klonowym

Kuchnia Beaty
Likier cytrynowy Limoncello 449

przemieszać słoikiem żeby kolor ze skórek równomiernie rozchodził się w spirytusie. Po 2 tygodniach przelewamy spirytus przez sito żeby oddzielić go od skórek. Skórki już nie będą potrzebne. Robimy syrop cukrowy, czyli wsypujemy cukier do wody, podgrzewamy i stale mieszamy aż do rozpuszczenia. Studzimy i łączymy ze spirytusem. Filtrujemy, butelkujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu do przegryzienia się na tydzień

Marder&Marder Manufacture
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 174

naszykowany w taki sposób nie jest rozgotowany, nie traci formy i koloru, nie gubi skórki. Zostaje ładnym, jędrnym i jednolitym rozpoznawalnym kawałkiem znanego i lubianego owocu. Rabarbar odcedzamy z syropu i studzimy. Kroimy kawałki wzdłuż na połowy. Blat bezowy kładziemy na talerzu. Śmietanę ubijamy na sztywno, z dodatkiem fixu, który zapobiegnie jej podochodzeniu wodą i z niewielką ilością cukru

Karo in the Kitchen
Sałatka z kurczaka i grillowanych warzyw 194

owocowym dodatkiem Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 cukinii 1 biała papryka 1/3 bakłażana 1 czerwona cebula 2-3 krążka ananasa w zalewie 2-3 połówki brzoskwiń w syropie sól, … Czytaj dalej Sałatka z kurczaka i grillowanych warzyw

czarrna od kuchni
Truskawkowa jaglanka z chia, daktylami i migdałami :) 136

podczas jedzenia. Słodyczy jaglance nadają daktyle , które pod wpływem ciepła rozpadają się i stają się mięciutką, słodką formą. Dla tych którym słodyczy jest za mało radzę dodać miodu lub syropu klonowego :)  Będzie pysznie! :) Składniki: 50 g kaszy jaglanej  1 łyżka liofilizowanych truskawek  1 łyżeczka nasion chia 3 daktyle kilka migdałów 250 ml mleka Dodatki: truskawki 1 łyżeczka

Zdrowie na języku :P
Kompot rabarbarowy z rozmarynem. 209

naturalnym słodzidłem. Sposób przygotowania Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka o grubym dnie, wrzucamy cały rabarbar, zasypujemy 1 łyżką stewii z erytrytolem i 1 łyżką syropu z agawy. Smażymy na wolnym ogniu ok. 2-3 minuty, aż rabarbar puści sok. Pilnujemy by nie spalić garnka! Dodajemy wodę, na razie jedną (!!) posiekaną gałązkę rozmarynu i resztę składników

Fill The Bowl
Granola bars z orzechami, suszonymi owocami i płatkami owsianymi 133

drobno pokrojonych (u mnie żurawina i daktyle) 1 łyżeczka cynamonu 1 stare jabłko 1/4 łyżeczki soli sok z 1/2 cytryny 70 g roztopionego masła 1/2 kubka płynnego miodu lub syropu klonowego Wszystkie składniki wymieszałam w misce i uformować batoniki. Batoniki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 45 minut w temperaturze 160 stopni do momentu, aż ładnie się

kruche babeczki
Placuszki jaglane - pyszne :) 128

miałam mąki kokosowej więc zamieniłam na inną i dodałam troszkę wiórek kokosowych. Placuszki są pyszne, można je zjeść z dżemem, same lub tak jak mój młody z syropem klonowym. Bardzo nam wszystkim smakowały i polecam :)) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej (ugotowana w 2 szklankach wody) 3 jajka 3 łyżki wody 2 kopiate łyżki mąki troszkę wiórek kokosowych cynamon szczypta kurkumy

kruche babeczki
Czekoladowe kulki białkowo-tłuszczowe 192

witaminy z grup E i B. Pyszne - na jeden kęs, a takie zdrowe! Składniki: 1/2 szklanki nasion słonecznika 4 łyżki twarożku lub kremowego serka np. Mój Ulubiony 2 łyżeczki syropu Walden Farms 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki odżywki białkowej o dowolnym smaku np. Iso Whey Zero Nasiona słonecznika umieszczamy w pojemniku blendera i rozdrabniamy na pył. Dodajemy pozostałe składniki

Chocolate Muffin Blog
Mleko migdałowe 119

gazie wykorzystaj do zrobienia pysznego smarowidła, natomiast mleko migdałowe używaj jak tylko chcesz. Dla wersji słodkiej użyj dodatkowo: Wanilia – 1 laska Daktyle – 6 sztuk lub 3 łyżki syropu Jeśli natomiast chodzi za Tobą wersja czekoladowa, to do słodkiej dodaj po prostu 2 łyżki kakao, a dla truskawkowej szklankę lub dwie truskawek. Nie ma nic prostszego! Jeśli chcesz uzyskać

Blendman
4 przepisy na ciastka 115

płatków owianych błyskawicznych około 80 g mąki  1 ½  łyżeczki cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego lub masła (roztopione) 1 duże jajko w temperaturze pokojowej około 5 lyżek syropu klonowego lub miodu  ¾ szklanki startej na średnich oczkach marchewki  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie W średniej misce wymieszać płatki, mąkę i cynamon. W osobnej misce wymieszać olej

lady-och-mistrzyni.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania