łyżki stopionego masła, 2-3 pełne łyżki kakao, farsz: 4 żółtka, 4-5 łyżek cukru pudru 500 g sera białego twarogowego, esencja waniliowa miód (u mnie jaworowy) lub syrop klonowy, Przepis na naleśniki czekoladowe : Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać około 500 ml mleka, szczyptę soli, następnie roztopione masło i wszystko wymieszać mikserem. Dodać kakao do smaku. Dokładnie wymieszać
królestwo garówścierać białego pod skórką miąższu ( jest gorzki ). Wyciśnij dokładnie sok z cytryn, usuń z niego pestki. Wlej do czystego słoja sok z cytryn, wsyp otartą skórkę , wlej syrop z wody i cukru oraz spirytus, wymieszaj. Następnie słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw na 2 dni. Po tym czasie przefiltruj płyn przez gęstą gazę lub bibułę filtracyjną , rozlej do czystych butelek
Przepisy i porady kulinarneciemne, chłodne miejsce, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wstrząsamy każdego dnia żeby cukier się lepiej rozpuścił. Po 5-7 dniach powinniście już mieć ładny syrop. Zlewamy go do odstawionej wcześniej nalewki. Całość dokładnie filtrujemy i butelkujemy. Odstawiamy do dojrzewania w ciemne i chłodne miejsce na 3 miesiące. Smacznego
Marder&Marder Manufactureszklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu/ słodkiego syropu (lub więcej, kto woli) 1 łyżeczka cynamonu (lub więcej) Namocz orzechy przez noc. Następnie odcedź i zblenduj je dokładnie razem z pozostałymi składnikami na jednolita masę. Przełóż do małej
Qlinarnie i Qlinarnienajbardziej!:) Składniki: szklanka sezamu szklanka słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego nie mielonego 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 3,5 łyżek miodu 3 łyżki melasy (substytut cukru, ciemnobrązowy, gęsty syrop) 1 łyżka oleju sezamowego Wykonanie: Na patelnię wlej olej i praż razem po szklance sezamu, słonecznika i 3 łyżek siemienia lnianego nie mielonego. Następnie zdejmij z patelni, dodaj miód
Zasmakuj Kuchniźródlanej ) 3/4 l spirytusu 96 % 25 dkg rodzynek kilka goździków kawałek kory cynamonu Sposób wykonania : S ok wlej do czystego słoja. Do soku z czerwonej porzeczki wlej przestudzony syrop sporządzony z cukru i wody. Następnie dodaj rodzynki, goździki, korę cynamonu, wlej spirytus, wymieszaj. Słój szczelnie zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltruj nalewkę
Przepisy i porady kulinarneszklanka wrzącej wody 1 łyżka oleju - u mnie kokosowy szczypta soli Na farsz: ok. 150 g jagód Do podania: zmiksowane jagody, śmietana, coś do posłodzenia (miód, ksylitol, syrop klonowy itd.) 1. Mąkę gryczaną wymieszaj z ziemniaczaną i solą. STOPNIOWO dolewaj wody i wyrabiaj ciasto rękoma (może parzyć, lepiej pomagać sobie łyżką albo tradycyjnie, siekając ciasto nożem) lub przy pomocy robota
Powiedz dietom niepewnością osiągniecie lepszy efekt wizualny :) Wegańskie gofry są bardzo smaczne, sycące, słodkie i czekoladowe :) Wzbogacone białkiem roślinnym od SunwarriorPolska . Dobrze komponują się z owocami, masłem orzechowym, słodkimi syropami - klonowym czy daktylowym. Nawet szybko się je robi, dzięki czemu można je sobie przygotować np. na śniadanie, także w tygodniu. Składniki (4 gofry): 70 g płatków owsianych 1 miarka
Zdrowie na języku :PDziś mam dla Was przepis na przepyszne , puszyste Pancakes z borówkami! Idealne zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad czy też podwieczorek. Świetnie smakują cukrem pudrem albo też syropem klonowym. Spróbujcie! Gwarantuję, ze będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( ok. 12-14 szt ) * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka razowa – 0,5 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * cukier
Ostra na SłodkoWykonanie: Czyste liście mięty mieścić w szklanym naczyniu, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i ustawić na 8 - 10 dni w ciemnym miejscu. Następnie przefiltrować, zmieszać z syropem z wody i cukru, jeszcze raz przefiltrować. rrarossa@gmail.com
RAROSSAczemu pianka z mleka pozostanie na górze - na piankę z mleka posyp startą czekoladę i kilka jagód Podpowiedzi: - jeśli lubisz słodkie napoje do do espresso dodaj cukier brązowy, bądź syrop np. jagodowy lub owoce leśne - kawę też możesz udekorować bitą śmietaną, jeśli nie jesteś na diecie ;-))) - jeśli lubisz czekoladę to do warstwy z jagodami i espresso dodaj 2 kostki czekolady
SMYKWKUCHNIproducentem jagodowych lodów, które widzicie na zdjęciach. Oprócz puszystej delikatnej konsystencji (co bardzo ułatwia nabieranie i dekorowanie), plusem są urocze rozetki i śliczne czekoladowe serduszka. Do tego jagodowy syrop! :) Trochę smaku lata, który można zamknąć w pudełku i cieszyć się nim nawet w takie deszczowe dni jak ostatnio. Do przygotowanie dzisiejszego wpisu wykorzystałam jagodowo-waniliowe lody, w sklepach możecie znaleźć
Ciastkozercyśrodku naleśniki, smażone bez dodatku tłuszczu. Na smażenie ich w taki sposób pozwala masło, które jest dodawane do masy naleśnikowej. Takie naleśniki można podawać z ulubionymi dodatkami np. miodem, syropem klonowym, bitą śmietaną i oczywiście świeżymi owocami lub konfiturą. Pancakes doskonale sprawdzą się w porze śniadaniowej, na kolację lub jako przekąska między posiłkami. Pancakes nabierają puszystości dzięki maślance, sodzie
Kuchcik gotujebrzmi to pocieszająco... to póki co może jakiś koktajl na poprawę humoru? Co na to powiecie? SKŁADNIKI 1 banan 3 łyżki jagód 150 - 180 g jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu klonowego 2 - 3 łyżki otrąb orkiszowych prażonych Wszystkie składniki miksujemy razem, przelewamy do szklanki i gotowe
Czary - gary w kuchni