się nad tym rozpuszczać. Granola z kaszy gryczanej Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 130g ziaren słonecznika 200g daktyli 165g kaszy gryczanej niepalonej 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu, np. klonowego 2 łyżki kakao lub karobu 1 laska wanilii 1 łyżeczka cynamonu * opcjonalnie cukier Wykonanie: 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 2 Słonecznik i daktyle umieść w malakserze i zblenduj
Blendmanzapach na dłużej: możemy zrobić przetwory. W tym roku z papierówek zrobiłam pyszny, lekki mus idealny do ciast czy deserów. Pokusiłam się także o zrobienie całych papierówek w waniliowym syropie , które są ciekawym pomysłem na oryginalny prezent. A to tylko część sposobów na papierówki. Dzisiaj pora na marmoladę. Do chrupiącej bułeczki, do jogurtu naturalnego, naleśników czy kruchych ciastek. Pysznie
Codzienna kuchnia niecodziennaOwoce wrzuć do rondla (lub na patelnię), wsyp brązowy cukier, ziarenka wanilii, dodaj sok z cytryny i podgrzewaj na małym ogniu przez około 5-10 minut, mieszając i podlewając syropem z owoców. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostudzenia. Przygotuj « pain perdu » : na dużej patelni rozpuść masło. W misce ubij trzepaczką jajka z mlekiem i cukrem (zostaw
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskastopionego masła Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego 5 jajek 1 szklanka cukru (w tym 2 łyżki cukru waniliowego) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej średni słoik wiśni w syropie, odsączonych Wierzch: 500 ml schłodzonej kremówki (min. 30%) 2 fixy do śmietany 3 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki startej gorzkiej czekolady Ciasteczka zmielić w malakserze, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić spód
Czerwień i błękitczekolady Na spód : 1 i 1/2 szklanki mąki migdałowej (możecie ją zastąpić inną dowolną) 1/4 szklanka wiórków lub mąki kokosowej 1/4 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki syropu z agawy lub miodu w wersji niewege 1/4 szklanki kakao opcjonalnie w wersji niewegańskiej jajko kilka łyżek wody szczypta soli maliny do dekoracji Przygotowanie : krem : mleko kokosowe
zdrowa vege kuchniasmakowały mi najmniej. Powodem była zbyt duża obecność cukru , co spowodowało, że chleby zamiast być pieczywem wytrawnym stały się słodkim wypiekiem . Oprócz cukru i melasy trzcinowej doszedł nieszczęsny syrop glukozowy :( Ponad to w składzie pojawiło się mleko w proszku, choć nie ono jest najgorsze, skład wzbogaciły także substancje zagęszczające, nawilżające i spulchniające oraz emulgatory . Także nic dobrego, dlatego też smak
Zdrowie na języku :Pszkl.mąki plus dwie kopiaste łyżki 3 żółtka niepełna szklanka mleka 4 dag.drożdży 3 kopiaste łyżki cukru pudru cukier waniliowy 1/2 kostki masła szczypta soli skórka pomarańczowa w syropie KRUSZONKA: ~~~~~~~~~~~~~~ 1/2 kostki masła 1/2 szkl.cukru pudru cukier waniliowy 1 szkl.mąki krupczatki i owoce do ciasta np.śliwki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Topimy tłuszcz i schładzamy.W ciepłym mleku rozprowadzamy drożdże
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiporzeczką, bez cukru, bez glutenu Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/2 szklanki ksylitolu 3-4 łyżki syropu z daktyli lub agawy 1 puszka mleczka kokosowego 400ml 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka sojowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 1 łyżeczka octu winnego sok wyciśnięty
Mała CukierenkaPyszna! Ciągnąca się jak sezamki, zalepiająca zęby i palce... a przy tym zdrowa, bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego i utwardzonego tłuszczu. Zamiast tego znajdziecie drogocenny słonecznik, który lekko podprażony pięknie pachnie i wspaniale wzbogaca smak chałwy. Do masy można dodać kakao lub posiekane orzechy :) Składniki: 200 g sezamu 2-3 łyżki miodu 1/2 szklanki słonecznika 1 łyżka oleju kokosowego
Chocolate Muffin Blogczasie zlewamy alkohol, a owoce zasypujemy cukrem. Mieszamy, aby cukier się rozpuścił i znów odstawiamy słój na 10-12 dni, aby winogrona oddały resztę soku i alkoholu. Następnie zlewamy syrop, mieszamy z wcześniej odlanym alkoholem i całość filtrujemy (filtruję przez filtr do kawy). Nalewkę rozlewamy do butelek, odstawiamy na 3 miesiące do piwnicy, aż smak się zharmonizuje i wyrówna
Kuchnia domowa Anisłoikiem. Przelać wszystko przez duże sitko i czysty płyn wlać do czystego słoika. Cukier wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować, mieszając. Sumy zdjąć i wyrzucić. Ostudzić i zimny syrop wlać do słoika ze spirytusem. Zostawić w słoju na miesiąc w ciemnym i zimnym miejscu. Najlepiej w piwnicy. Teraz już tylko przelać do czystych butelek i zostawić na kilka miesięcy
Kuchnia Pokoleńpłatki jaglane Plenus Natura len złoty Plenus Natura borówka amerykańska trzy różne jogurty, Wasze ulubione. Kubki raczej duże nasiona chia jagody goji banany spirulina dowolna posypka czekoladowa, syrop do deserów- opcjonalnie Do bardzo wysokich szklanic , na dno, dodajcie trochę najrzadszego jogurtu, wejdzie w reakcję z płatkami i trochę je zmiękczy. Następnie wsypujemy płatki jaglane
Z Kuchni Do Kuchnipozbaw szypułek. Następnie zmiksuj blenderem i przecedź je przez sito, aby pozbawić ich pestek. Truskawkową pulpę wlej do rondla, zasyp cukrem i gotuj przez około kwadrans, aż powstanie syrop. Połącz go z miętowym naparem i sokiem z 1 cytryny. Przelej do naczynia i dodaj pokrojone na kawałki plasterki cytryny oraz listki świeżej mięty. * * Specjalne podziękowania dla mojej modelki - Kasi, która
Food Squaredlatego tak bardzo lubią je osoby dbające o linię. Pudding chia dekorujemy jak podpowiada nam wyobraźnia: owocami, orzechami, płatkami owsianymi. Dla smaku możemy dodać miód, syrop klonowy, wanilię. Składniki: (jedna porcja) 150 ml mleka 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka miodu owoce Do mleka dodajemy nasiona chia i miód. Tak przygotowaną porcję wkładamy
Pyszności Słodkościjuż znacie. Dzisiejsza wersja tak pięknie się prezentowała, że postanowiłam wrzucić ponownie tą prostą recepturę :) Smacznego! Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach. Na dno wyłożyć ciemną warstwę i przylać jasną. Podawać
Chocolate Muffin Blog