dojrzałego awokado 1/2 małej szalotki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżeczki oliwy 2 plastry pomidora 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki płynnego miodu lub syropu klonowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE GUACAMOLE : awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, a następnie łyżką wydrążamy miąższ z 1 połówki. Kroimy w bardzo
cool and mintyrazem z cukrem i wydłubanymi ziarnami wanilii. Staramy się specjalnie płynu nie zagotowywać a raczej utrzymywać stałą temperaturę i mieszać do rozpuszczenia cukru. Odstawiamy całość do ostygnięcia. Do zimnego syropu dolewamy spirytus, odstawiamy w ciemne miejsce na 2-3 tygodnie. Zlewamy do butelek 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/zurawinowka-nalewka-zurawiny/ BosowKuchni Artykuł Żurawinówka – nalewka z żurawiny pochodzi z serwisu Przepisy na dania
Mieszam w Garnkurozgrzany olej wykładamy ciasto partiami i smażymy z obu stron na złoto. Racuchy możemy jeść na ciepło jak i na zimno. Możemy poddać z cukrem pudrem, dżemem lub syropem klonowym. Jak kto lubi. :) Smacznego
Mój pomysł nabędzie duży. A tak serio, to ponoć faktycznie kalina ma dużo różnych witaminek i zbawiennie wpływa na organizm. Ale nie znam się na tym, w końcu to nie syrop i nie apteka :) My po prostu lubimy czasami podelektować się dobrą nalewką. A jak przy okazji ma ona pozytywny wpływ na organizm to tym lepiej. Przejdźmy zatem do przepisu. A jest
Marder&Marder Manufacturechyba każdemu smakują. W internecie jest mnóstwo przepisów, ale ja długo szukałam idealnego przepisu dla siebie. Te pancakes są miękkie, pulchne i lekko słodkie. Najbardziej lubię oczywiście z syropem klonowym, ale podaje je także z sezonowymi owocami, czekoladą, bitą śmietaną albo po prostu same. Czytaj więcej
Biały fartuszeklekkostrawne i sycące. Solo nie smakują zbyt dobrze, ale która kasza bez dodatków (chociażby odrobiny soli czy cukru) jest smaczna? Dla urozmaicenia można dodać świeże lub suszone owoce, bakalie, syrop czy serek. Można ich również używać do zagęszczania zup i sosów oraz jako dodatek do dań warzywnych. Ja osobiście najbardziej lubię je gotować na mleku z dodatkiem mielonego lnu - wtedy
Poranek na słodkomąki graham 2 jajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) łyżka syropu daktylowego Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej
Poranek na słodkosurową" - są pakowane w biodegradalne materiały Podstawą każdego ze smaków są: sproszkowane kakao masło kakaowe sproszkowany karob masło kokosowe nektar z agawy (istnieje też gama czekolad słodzonych syropem ryżowym) Następnie dodawane są dziko rosnące, suszone owoce, orzechy, olejki eteryczne i żywność zaliczana do kategorii superfoods, tj: różowa sól himalajska maca algi niebiesko-zielone chipsy kokosowe suszone złote wiśnie
Poranek na słodkopestkami granatu KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą miksera. Na dnie foremek układamy kamyczki czekoladowe
Poranek na słodkoCIASTO BURCZANO-JAGLANE /przepis autorski/ Składniki: 150 g ugotowanych buraków jajko 4 łyżki dowolnej mąki łyżka mielonego brązowego prosa bio (Regenbogenkreis) łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego + do dekoracji: garść prażonych płatków kokosa. Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Jeśli będzie
Poranek na słodkoktóre wystarczy podgrzać; pasty warzywne, przetwory owocowe, gotowe sałatki, warzywne potrawki, ugotowane mieszanki ziaren, ugotowane warzywa w słoikach, sosy, pierożki ravioli, musy owocowe, bezmleczne desery, suszone owoce, przetwory owocowe, syropy zbożowe, miso i sos sojowy, naturalne sole. Zalety produktów Danival są wolne od syntetycznych dodatków, konserwantów i barwników, mięso pozbawione jest antybiotyków, nie są zanieczyszczone metalami ciężkimi, patogenami, nie zawierają
Poranek na słodkoWszystkie są miękkie i nieprzesłodzone. Aż trudno uwierzyć, że zawierają bardzo zdrowe sproszkowane grzyby shiitake, warzywa... a do tego słodzone są cukrem z kwiatu kokosa. Bez rafinowanego cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Skład jak marzenie! Surowe batony smakują wcale nie gorzej. W przeciwieństwie do kuleczek są chrupiące, ze względu na zawartość orzechów i nasion. Podobnie jak kuleczki, zawierają zalecaną jedną
Poranek na słodkośmietanką kokosową *** KALAFIOROWE PLACUSZKI Z KOMOSĄ /przepis własny/ 130 g ugotowanego kalafiora jajko 4 łyżki mąki z komosy ryżowej (Paul's Quinoa) łyżka otrąb lub łuski gryczanej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego masło klarowane do smażenia Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni
Poranek na słodko