owoców róży 4 łyżeczki suszonego jabłka (lub 1/2 jabłka pokrojonego w plasterki) Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać i zalać wrzątkiem. Parzyć 10 minut. Podawać z dodatkiem delikatnego miodu, naturalnego syropu z róży lub różanej konfitury. Dzielić się z przyjaciółmi
zadanie-gotowanieSkładniki: 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mleka pól na pół mąka pszenna typ 450 i graham 3-4 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka sody 1 łyżka octu winnego 2 owoce … Czytaj dalej Placuszki z kaki
czarrna od kuchnisłodyczoholików też się coś znajdzie :) Tym razem spróbować można było ciasteczek, makowca, Apple Pie, chlebka bananowego i tofurnika na zimno. Nastya ❤ Kącik cudów - rękodzieło Joli, suszona lawenda, syropy i wiele innych... Uśmiech, cytryna i masa rozmów czyli sobotnie spotkanie
Czarnawisienkaciepłe jabłka z ciepłym naleśnikiem. Oczywiście nadzienie dobierzcie do własnych preferencji, może to być coś czekoladowego (przecież pomarańcze i czekolada to też świetny duet), może to być dżem, ulubiony syrop, owoce, bita śmietana. W sumie miałam pomysł aby do mojego zestawu dołożyć po łyżce bitej śmietany, ale Młody nie chciał, a ja ostatnio żyję bez słodkiego i podstawowa wersja jaką
Blondynka GotujeAmerykańskie naleśniki, wspaniałe, puszyste, doskonale smakują z czekoladą, dżemem, owocami, ale najlepiej z syropem klonowym. Ja dzisiaj podałam je tak Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania masy
MojaQchnia.pldaniu idealnie się komponują. Danie jest lekkie, ale sycące. Prezentuje się i smakuje wyśmienicie. 2 porcje: 2 filety pstrąga bez skóry ok. 140 g ananasa w lekkim syropie ok. 100 g konserwowych kiełków fasoli mung ok. 50 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 140 g makaronu soba 1 łyżka oleju kokosowego Makaron gotujemy o 2 minuty krócej, niż podano na opakowaniu
Kucharzycazatopić w rozmyślaniach o ciepłych letnich dniach. Jednym z nich jest napój zimowy rozgrzewający z naszymi ulubionymi przyprawami. Składniki 1 pomarańcza 1 cytryna Kawałek świeżego imbiru Trawa cytrynowa syrop z mango lub miód do smaku gorąca woda
Kulinarne pyszności Molkiużywanego do wydruków bankomatowych i paragonowych. Co możemy zrobić by ograniczyć kontakt z tą toksyczną substancją? Przede wszystkim wyeliminować z naszej diety napoje w puszkach, puszkowane owoce w słodkich syropach, wszelkiej maści mięsne i rybne konserwy – te, nawet gdyby były sprzedawane w innym opakowaniu, pozostawałyby raczej niezdrowe dla naszych organizmów. Ponadto, zawsze sprawdzajmy oznaczenia tworzyw sztucznych, z których korzystamy – dotyczy
Even Better Foodkakaowego lub oleju kokosowego 30g (3 czubate łyżki) kakao (najlepiej surowego) 40g nierafinowanego cukru kokosowego (lub wybrana zdrowa substancja słodząca do smaku; należy zwrócić uwagę, że deser z dodatkiem syropu będzie odrobinę rzadszy) szczypta soli, pół łyżeczki cynamonu, po dużej szczypcie imbiru i kardamonu, kilka kropli soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) owoce do podania (opcjonalnie) Kaszę
Even Better Foodktórego zupełnie intuicyjnie dobrałam składniki i ich proporcje wyszedł idealnie! Smak, struktura – wszystko w punkt. Okazało się, że najlepiej sprawdziła się najprostsza receptura – bez jajek, glutenu, cukru czy syropów, w której spoiwem dla ciasta stały się owoce oraz suszone daktyle. Ciasto jest naturalnie słodkie, wilgotne, zwarte, pełne cudownie odżywczych składników, a przy tym przygotowane według tak prostego przepisu, że poradzą
Even Better Foodpomarańczy i 1 łyżkę koniaku (opcjonalnie). Dodaj miękkie masło, ubijaj bez przerwy sos trzepaczką rózgową (lub zmiksuj), Podgrzewaj przez około minutę, cały czas, mieszając, aż do uzyskania gęstego, gładkiego syropu. Obierz pomarańczę odłożoną na bok ze skórki i podziel na cząstki, usuwając białą błonę. Usmaż naleśniki: patelnię (o średnicy 20 cm) natłuść olejem. Łyżką wazową nabieraj ciasto i wylewaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaczarnego pieprzu, grubo mielonego 1½ łyżeczki soli 2 łyżki masła 1 łyżka oleju Brukselka 500 g brukselki 4 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka masła 1 łyżka miodu lub klonowego syropu sól i pieprz do smaku Natrzyj mięso czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzej masło i olej. Zrumień mięso, po 5 minut z każdej strony. Wciśnij termometr w środek mięsa, zmniejsz temperaturę
codojedzeniachcemy przygotować na prawdę szybką sałatkę to można pominąć kurczaka i też będzie smaczna. 800 g selera konserwowego (słoik 900 ml) 1 filet z kurczaka 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka kukurydzy konserwowej 200 g żółtego sera 1 ząbek czosnku sól pieprz czarny ok 200 g majonezu ok 200 g śmietany gęstej Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć
https:KKuchniaMniamjest autorstwa Marty Dymek. Podaje go z moimi modyfikacjami. Sos barbecue 15 suszonych śliwek 100 ml whiskey 100 g koncentratu pomidorowego 80 g przecieru pomidorowego po 2 łyżki syropu klonowego i sosu sojowego 1 łyżka octu po łyżeczce musztardy, wędzonej papryki i słodkiej papryki szczypta chili spora szczypta soli i pieprzu Śliwki umieszczamy w rondelku, zalewamy whiskey i gotujemy
Dzieje kuchennej Wiewióry