syrop - 6989 przepisów (strona:325/466)

Pełnoziarniste ślimaczki z orzechami włoskimi i miodem 137

prezentowało, ale w ogóle nie jest to wymagane – zwłaszcza, jeśli liczysz kalorie. Jeszcze pozostaje kwestia wegańskości miodu. Osoby, które miodu pszczelego nie używają mogą użyć sztucznego, z mniszka, syropu klonowego, daktylowego lub agawy. Jest naprawdę dużo opcji. Wykonanie jest banalne, a samo ciasto identyczne do tego z pełnoziarnistej słodkiej bułki . Pewnie nie ma czym się chwalić, ale wszystkie ślimaczki

Blendman
Mrożony sok z leśnych jeżyn 137

całkiem sporo i zrobić z nich sok do rozcieńczania. Przygotowałam ten sok zwyczajnie, lecz nie przelałam go do butelek czy słoików, ale zamroziłam. Okazuje się, że taki zamrożony syrop świetnie się sprawdza. Sok po rozmrożeniu nic a nic nie traci na smaku czy kolorze. A pracy jest mniej. Odpada wyparzanie butelek czy słoików i pokrywek. Zamrażarkę do przechowywania przetworów wykorzystałam

Posadzone i zjedzone
PIEROGI DYNIOWE Z SEREM W MAŚLE KARMELOWO-POMARAŃCZOWYM 143

zlepiamy pierogi, gotujemy ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia ( we wrzącej, osolonej wodzie ). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i skórkę pomarańczową, wkładamy ugotowane pierogi, karmelizujemy w powstałym syropie i podajemy gorące. Smacznego

Ostra na Słodko
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 202

Tort Sachera) * Wypieki na przyjęcia (np. Wieńce z ciecierzycy, Pikantne ptysie) * Ciasta podstawowe (np. Ciasto na tartę, Błyskawiczne ciasto francuskie) * Chleb (np. Chleb zwalczający przeziębienie, Chałka orkiszowa) * Napoje (np. Syrop porzeczkowy, Likier pigwowy) * Śniadania (np. Owsianka, Herbatka dodająca energii) Kategorii jest całkiem sporo, przepisy zaś bardzo zróżnicowane. Od bardzo łatwych i popularnie znanych po wyszukane, wręcz z trudno dostępnymi składnikami

Z miłości do słodkości
Sok z mięty babci Basi 169

codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Kończy się maj, więc nadszedł już czas ścięcia pierwszej mięty . Polecam sok – syrop z mięty dla dzieci i dorosłych ! orzeźwiający, doskonały do rozrobienia z wodą na upalne dni i nie tylko! Może służyć jako dodatek do drinków, herbaty itp. POLECAM ! Składniki

Pysznosci Babci Basi
Biszkopt 104

grzałki  góra/dół ). Biszkopt można wykorzystać do zrobienia tortu z czerwoną porzeczką (link)  czy np. tortu w wiśniami i whisky (link) . Po przekrojeniu najczęściej nasączam go syropem z kwiatów czarnego bzu . SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Gryczane galette ze śliwkami 119

żółtko 2 łyżki erytrolu (lub cukru pudru) szczypta soli 1 łyżeczka skrobi z tapioki lub ziemniaczanej 600-800 g słodkich śliwek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka miodu lub syropu klonowego * PRZYGOTOWANIE Mąkę gryczaną wymieszaj z erytrolem oraz solą. Posiekaj doń masło i wbij żółtko. Zagnieć szybko ciasto (jak tradycyjne kruche). Uformuj kulę i wstaw na 1 godzinę do lodówki

Food Square
Bezglutenowe pancakes 106

Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Proste i szybkie do wykonania placuszki z dodatkiem owoców i syropu klonowego lub miodu. Pyszny początek dnia. Polecam! SKŁADNIKI: 250 ml maślanki  200 g mieszanki chlebowej Mix per pane Nutri free 1 jajko  1 płaska łyżeczka sody  1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia  szczypta soli  1 łyżka cukru

Kuchnia bezglutenowa
Chrupiące grzanki z corn flakes 190

obtaczamy chałkę w pokruszonych płatkach corn flakes. Następnie układamy kromki na rozgrzanym oleju kokosowym i smażymy na złoto z obu stron. Podajemy na ciepło, najlepiej w towarzystwie miodu lub syropu klonowego

Emcia Pichci
maliny w soku własnym 180

składniki: ok. 1000 g malin ok. 200 g cukier opcjonalnie: sok z1/2 cytryny wykonanie: Maliny partiami przekładamy do garnka i przesypujemy cukrem. Opcjonalnie wlewamy sok z

Domowy Smak Jedzenia
Sok z czarnego bzu 135

dwóch lat próbuję wykonać syrop z kwiatów bzu czarnego i zawsze nie mogę zdążyć. Zanim się obudzę jest już za późno. W tym roku również nie zdążyłam z kwiatami, także teraz, gdy tylko zobaczyłam, że owoce zaczynają dojrzewać postanowiłam szybko zabrać się za zbieranie. Zdążyłam w ostatniej chwili, bo już zaczynały opadać. Jeśli chcecie go zrobić to też się spieszcie

Mania Wypiekania
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 120

Jednym słowem: pyyyszne! Koniecznie sami spróbujcie! (około 13 sztuk) 150g ciastek typu markizy chałwowe (u mnie z Cukrów Nyskich)  60g oleju kokosowego 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 łyżka syropu z agawy/płynnego miodu Polewa czekoladowa (opcjonalnie): (*) 3-4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku

Di gotuje
Chruściki "pierogowe" 143

przy okazji zrobiłam także chruściki. taki pomysł podpatrzyłam u Danusi , a Danusia znalazła tutaj .Takie chruściki są mega pyszne... khaja - bo tak nazywane są w Indiach polewane są syropem z cukru i wody lub posypane cukrem pudrem..Ja posypałam cukrem pudrem i było pysznie..Przepis na ciasto pierogowe na pewno może być też inne, a ja skorzystałam z przepisu Danusi.Pierogi

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki gryczane z sosem dyniowym i grillowaną kukurydzą. Pycha! 160

smakowało! Mniammm! Sezon na dynię ruszył pełną parą. Moja ulubiona to dynia piżmowa Hokkaido, bardzo mocno pomarańczowa, o gęstym miąższu, idealna do zup, sosów, ciast czy do wytwarzania syropu do kawy. Jest dość słodka a jej miąższ po upieczeniu aksamitny w smaku. Dzisiaj właśnie z takiej dyni przygotowałam pyszny i gęsty sos pomarańczowy o dość wyraźnym smaku, z dodatkiem mleczka

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania