surową" - są pakowane w biodegradalne materiały Podstawą każdego ze smaków są: sproszkowane kakao masło kakaowe sproszkowany karob masło kokosowe nektar z agawy (istnieje też gama czekolad słodzonych syropem ryżowym) Następnie dodawane są dziko rosnące, suszone owoce, orzechy, olejki eteryczne i żywność zaliczana do kategorii superfoods, tj: różowa sól himalajska maca algi niebiesko-zielone chipsy kokosowe suszone złote wiśnie
Poranek na słodkopestkami granatu KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą miksera. Na dnie foremek układamy kamyczki czekoladowe
Poranek na słodkoCIASTO BURCZANO-JAGLANE /przepis autorski/ Składniki: 150 g ugotowanych buraków jajko 4 łyżki dowolnej mąki łyżka mielonego brązowego prosa bio (Regenbogenkreis) łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego + do dekoracji: garść prażonych płatków kokosa. Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Jeśli będzie
Poranek na słodkoktóre wystarczy podgrzać; pasty warzywne, przetwory owocowe, gotowe sałatki, warzywne potrawki, ugotowane mieszanki ziaren, ugotowane warzywa w słoikach, sosy, pierożki ravioli, musy owocowe, bezmleczne desery, suszone owoce, przetwory owocowe, syropy zbożowe, miso i sos sojowy, naturalne sole. Zalety produktów Danival są wolne od syntetycznych dodatków, konserwantów i barwników, mięso pozbawione jest antybiotyków, nie są zanieczyszczone metalami ciężkimi, patogenami, nie zawierają
Poranek na słodkoWszystkie są miękkie i nieprzesłodzone. Aż trudno uwierzyć, że zawierają bardzo zdrowe sproszkowane grzyby shiitake, warzywa... a do tego słodzone są cukrem z kwiatu kokosa. Bez rafinowanego cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Skład jak marzenie! Surowe batony smakują wcale nie gorzej. W przeciwieństwie do kuleczek są chrupiące, ze względu na zawartość orzechów i nasion. Podobnie jak kuleczki, zawierają zalecaną jedną
Poranek na słodkośmietanką kokosową *** KALAFIOROWE PLACUSZKI Z KOMOSĄ /przepis własny/ 130 g ugotowanego kalafiora jajko 4 łyżki mąki z komosy ryżowej (Paul's Quinoa) łyżka otrąb lub łuski gryczanej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego masło klarowane do smażenia Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni
Poranek na słodkoMIGDAŁOWY KREM Z PŁASKURKI /PRZEPIS WŁASNY/ ok. 250 g ugotowanej pszenicy płaskurki (można zastąpić innymi ziarnami zbóż) garstka namoczonych (przez całą noc) blanszowanych migdałów 30 g syropu klonowego mały banan łyżka mleka kokosowego w proszku (można użyć odżywki białkowej o dowolnym smaku) łyżka lnu mielonego + gorąca woda szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego ew. mleko do rozrzedzenia masy
Poranek na słodkoprzyprawa Za'atar, której używam do sałatek niemal codziennie! PROTEINOWE GOFRY Z CIECIERZYCY /przepis własny/ 140 g ugotowanej ciecierzycy jajko 2 płaskie łyżki dowolnej mąki łyżka odżywki białkowej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia około 70 ml mleka kilka kropli aromatu migdałowego masło klarowane Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Jeśli będzie zbyt gęsta
Poranek na słodkodwie bardzo duże porcje, bo akurat miałam takie pucharki Polecam jednak zrobić cztery mniejsze porcje. 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam 3 biszkopty) Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce
Bulliomasła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: puszka (820 g) brzoskwiń w syropie, cukier puder do posypania W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć na drobne okruchy. Dodać żółtka i wyrobić ciasto (zagnieść w kształt kuli
Bulliomarchewka obrana w paski lub ewentualnie posiekana 3 łyżki sosu sojowego Składniki na sos: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka tahini 3 łyżki miodu lub syropu klonowego 1-2 łyżki sosu sriracha (zależy jak ostre dania lubimy) Wykonanie: 1 Ryż ugotuj w nieosolonej wodzie. 2 W międzyczasie przygotuj sos mieszając wszystkie składniki w miseczce i dodaj
BlendmanNastępnie wylej na wierzch ciasta tężejącą galaretkę . Odstaw ciasto do całkowitego zastygnięcia galaretki. Gotowe ciasto pokrój nożem na kwadraty. Rada : Jeśli nie masz pigwy możesz dać brzoskwinie w syropie, też będzie pyszny torcik. :) Smacznego
Przepisy i porady kulinarneWami nim podzielić, bo jest łatwy, prosty i smaczny. Czego potrzebujemy? (na jednoosobową porcję śniadaniową) 1 jajko, 1 banan, 2 łyżki płatków owsianych, dowolne dodatki - u mnie jest to syrop klonowy (do kupienia w super sklepie BadaPak.pl ), możecie polać je również jogurtem, dodać ulubione owoce Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu (np. oleju kokosowego). Jajko, banana i płatki wrzucamy
two broke sisterspigwowca. Część dałam znajomemu w pracy, a resztę przerobię dla siebie. Mam całe wiadro 10-litrowe. Jeśli mi się uda, to jeszcze jedną partię przywiozę. Najczęściej robię z niego syrop do herbaty, a także nalewki. Pigwowiec idealnie się do tego nadaje. Na razie zostawiłam je w chłodnym miejscu i powoli będę przetwarzać. To jedna z moich ulubionych nalewek. Najczęściej robię
Zakątek rozkoszy kulinarnychstron na złoty kolor. Uwaga: Troszkę może pryskać. 4. Gotowe pomarańcze wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. (można użyć też innych dodatków np. syrop klonowy, karmel, dżem) Smacznego
Mój pomysł na