Sosnę wykorzystujemy w domu i kuchni już od lat. Co roku robimy syrop z młodych pędów sosny czy piniowy miodek, które jesienią i zimą często nas leczą. O sosnersach pierwszy raz przeczytałem na blogu Inez . Niestety w świętokrzyskim było już wtedy zbyt późno na ich robienie, bo większość sosnowych kwiatów nie nadawała się do zbioru. Dlatego też w tym roku postanowiłem ruszyć w las wcześniej :) Przepis jest bajecznie prosty i łatwy do wykonania, a smak przekąski na tyle nietypowy, że gwarantuje wam, że zaskoc...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...