syrop - 6989 przepisów (strona:378/466)

Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ... 164

cukru z wanilią lub nacięta laska wanilii ,50 - 100 g kakao Deco Morreno ,1 tabliczka 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady , dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!! Wykonanie : Śliwki zmielić w maszynce do mięsa, i smażyc z cukrem. do uzyskania pożądanej konsystencji. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości dodać

w mojej kuchni
Gryczane gofry kakaowe | bezglutenowe | niski IG | przepis z odżywką białkową 289

zastąpić mąką lub pominąć dodają odrobinę więcej naturalnego kakao. Gofry mogą być mało słodkie, dlatego warto je dosłodzić odrobiną stewii lub ksylitolu.  Świetnie smakują również polane miodem lub syropem z agawy. Składniki: 50 gmąki gryczanej 15 g odżywki białkowej czekoladowej lub waniliowej 1 kopiasta łyżeczka kakao 2 łyżki wody lub mleka 2 łyżeczki masła orzechowego bez cukru, soli

Czarnawisienka
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 255

klliisiaa | blog: Mon petit-dejeuner, j'adore! Batoniki granola autorka: wiszniówka | blog: Wiszniówka Owsianka z mrożonymi jagodami autorka: KuchenneŁasuchowanie | blog: Kuchenne Łasuchowanie Owsianka z karmelizowanymi orzechami włoskimi, bananem i syropem klonowym autorka: mniumniu | blog: MniuMniu CZEKOLADOWA OWSIANKA Z GRANATEM autorka: mniumniu | blog: MniuMniu Od kuchni..Owsianka z granatem autorka: Edyta Szczerbicka | blog: Zafascynowane.. Owsianka z jagodami goji autorka: Edyta

Chocolate Stop Tempting
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina 349

posiekaną w kostkę. Gdy będzie szklista dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku. Podsmażamy przez chwilę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i wsypujemy cukier. Podsmażamy, aż cukier całkowicie się rozpuści i zamieni w syrop – pomidorowy karmel. Dodajemy przecier pomidorowy i keczup. Przyprawiamy sos octem balsamicznym, sosem worcestershire, melasą, musztardą oraz solą i pieprzem. Zagotowujemy. Sos powinien być słodko-kwaskowy. Gdy jest zbyt mało

Poezja smaku
Migdałowa owsianka na mleku migdałowym z masłem migdałowym i migdałami :) 222

migdałów w nazwie :) Zdecydowałam się w końcu na zakup mleka migdałowego, co na początek zaowocowało powstaniem tej o to owsianki :) Prostej i smacznej :) Słodkiej, bowiem mleko w składzie posiada syrop z agawy, który nadaje delikatnej słodyczy. Dodatki takie jak masło migdałowe Primavika, migdały i banan sprawiły, że całość komponowała się wyśmienicie :) Składniki: 200 ml mleka migdałowego 4 łyżki płatków owsianych

Zdrowie na języku :P
Kruchy placek z pianką i wiśniami 214

jajek -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -1,5 kostki margaryny -skórka z cytryny -2 kisiele cytrynowe -1 szklanka cukru -cukier waniliowy -marmolada -kakao -dodatkowo (opcjonalnie): wiśnie w syropie Wykonanie: Z mąki, 7 żółtek, cukru pudru, margaryny, proszku do pieczenia i oleju wyrabiamy ciasto. Dobrze wyrobione powinno być gładkie. Pod koniec wyrabiania dzielimy je na 3 części, do jednej dodajemy

KasiekGotuje
Herbata korzenna z imbirem, miodem i cytryną 140

Składniki: -2 l naparu z herbaty -pół cytryny -korzeń imbiru -2-3 łyżki miodu -cynamon, goździki -ew. cząstka pomarańczy, syrop waniliowy Wykonanie: Napar podgrzewamy w naczyniu, dodajemy cytrynę, imbir pokrojony w plastry, miód i pozostałe składniki. Chwilkę trzymamy na ogniu. Gotową herbatę pijemy gorącą - mocno rozgrzewa :). Smacznego! Na zdrowie! przepis bierze udział w akcji

KasiekGotuje
5 łatwych i szybkich domowych sosów barbecue 235

minut w temperaturze pokojowej przed podaniem. Domowy sos barbecue – przepis nr 3 składniki: ½ szklanki musztardy Dijon 1/8 szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki ketchupu ¼ szklanki melasy ¼ szklanki miodu 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki winnego octu sól i pieprz do smaku sos chili do smaku przygotowanie: W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki aż się ładnie połączą. Możemy do tego wykorzystać również mikser

naRuszcie
Wakacje i konfitura z czarnej porzeczki 171

szkl wody Owoce przebrać, oderwać szypułki, umyć i osuszyć. Następnie zalać na kilka minut gorącą wodą (skróci to znacznie czas smażenia). Wodę ugotować z cukrem. Owoce zalać syropem i kilkakrotnie w kilkugodzinnych odstępach doprowadzić do wrzenia. Przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować przez około 15minut. Żałuję, że tak krótko mogłam rozkoszować się tymi porannymi spacerami. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś powrócę

Zapiski Młodej Żony
Sałatka z rukolą, burakiem, kozim serem i szynką parmeńską ze słonecznikiem 470

właśnie taka sałatka. Wystarczy tylko wcześniej upiec kilka buraków, które świetnie nam posłużą jako składnik do wielu dań. Jeśli ktoś nie wyobraża sobie sałatki bez dressinu, polecam wymieszać łyżkę syropu klonowego z łyżką octu balsamicznego i łyżką oliwy z oliwek. Składniki: 1 upieczony burak (1 godzina w temperaturze 200 stopni) 30 gram koziego sera 1-2 plastry szynki parmeńskiej garść

Mango Papaja
Ciasto z brzoskwiniami 332

cukier i mąkę.  Wyrobić gładkie ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Gdy ciasto podwoi swą objętość, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blachy.  Brzoskwinie odlać z syropu, osączyć, pokroić na cząstki.  Ułożyć owoce na cieście. KRUSZONKA  Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i margarynę.  Rozetrzeć składniki na kruszonkę.  Kruszonką posypać owoce na cieście

Kuchnia Danusi
Ekonomiczne cytrusy 193

wodę z gotowania i wlewamy 1,5 szklanki czystej oraz 1,5 szklanki cukru. gotujemy na średnim ogniu ok. 30-40 min., aż skórki staną się szkliste, a większość syropu wyparuje. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików i pozostawiamy do wystygnięcia wieczkiem do dołu. Kandyzowane skórki robi się bardzo łatwo. Doskonale smakują jako dodatek do ciast, tortów i deserów. Wyśmienicie komponuje

Pyry na Gaz
NALEŚNIKI TIRAMISU 606

teraz to moje ulubione naleśniki! A tak w ogóle - to bez nadzienia smakują również wspaniale! Zostawiłam kilka sztuk dla Dzieci na rano, żeby sobie zjadły z dżemem albo syropem klonowym, ale niestety me łakomstwo zwyciężyło i pożarłam je łapczywie nim me niewinne, głodne dzieciątka otworzyły ślepka o poranku:))) No cóż, nikt nie jest idealny;-PPP Bardzo gorąco polecam! SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Nalewka z pigwy – pigwówka 257

cukrem i zostawiamy w ciepłym miejscu, co jakiś czas potrząsamy porządnie słojem by wszystko się nam ładnie wymieszało i tak przez ok. 3-4 tyg. Po tym czasie łączymy syrop z owoców z alkoholem i miodem i odstawiamy na kilka miesięcy do ciemnego i chłodnego miejsca. Kategoria: Alkohole

kuchcikownia
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 313

2łyżki cukru pudru Serek wymieszać z cukrem na gładką masę. Poncz: 400 ml mocnej kawy 100 ml likieru Amaretto oraz:  300 g wiśni z kompotu, konfitury lub z syropu 150 g borówek amerykańskich 120 g czereśni koktajlowych 250 g czekoladek typu Merci 200 g czekoladek wyższych niż Merci 100 g płatków z białej czekolady do dekoracji: 170 cm szerokiej

maniapieczenia