opakowaniu. Składniki: 200 ml mleka kokosowego (można użyć ogólnie dowolnego mleka) 50 ml dowolnego mleka 2 łyżki nasion chia coś słodkiego do smaku (cukier, miód, syrop z agawy, stewia....) 100-200 g truskawek (można użyć mrożonych) owoce do dekoracji Wykonanie: Mleko kokosowe, normalne mieszamy i wlewamy do słoika o pojemności min 500 ml. Dosładzamy do smaku
Malinowe Pocałunkiogórek zielony, tuńczyk, oliwki. Nad całością, przed polaniem sosem, ścieramy ser długo dojrzewający; u mnie parmezan. Sos: -dwie łyżki oliwy -łyżka octu cydrowego -sól, pieprz -świeże posiekane oregano -łyżeczka syropu z mandarynek, lub jabłek Wszystkie składniki mieszamy razem, solimy i pieprzymy do smaku. Skrapiamy przed podaniem sałatkę
BaRepasOdpowiednio doprawione smakują wyśmienicie. Składniki: kilka truskawek kilka suszonych moreli 1 mandarynka 1/2 garści orzechów włoskich kilka listków sałaty rukoli Sos: 1 łyżka oliwy winogronowej 1 łyżka syropu brzoskwiniowego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Sałatę umyć osuszyć i ułożyć na talerzu.Na niej porozkładać pokrojone truskawki, mandarynki, mandarynkę i orzechy. Składniki na dresing
Gosia gotujepłatków owsianych 3 jajka 150 ml oleju 150 g cukru trzcinowego 400 g jogurtu naturalnego ok. 300 g brzoskwiń 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Wykonanie: Brzoskwinię odcedzamy z syropu, osuszamy papierem kuchennym i kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy cukier, dodajemy płatki owsiane, rozkłócone jajka, olej i jogurt. Mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i również dodajemy do pozostałych składników
Kulinarne przygody Gatitywodę i wsypać cukier. Gotować na średnim ogniu, gdy cukier zacznie lekko brązowieć zdjąć natychmiast z palnika. Lekko ostudzić. W innym garnku podgrzać pastę tahini z cukrem wanilinowym. Dodać syrop cukrowy i wymieszać (rozetrzeć). Przełożyć do foremki lub pojemnika i przechowywać w lodówce. Można dodać posiekane migdały lub orzechy :) Smacznego! * możemy użyć gotowej pasty lub przygotować ją w domu
Chocolate Muffin BlogMuesli dostępne w sklepach jest tylko pozornie dietetyczne. Często wybieramy je, myśląc, że będzie odpowiednie na pełnowartościowe śniadanie, a tak naprawdę zawiera ono bardzo dużo cukru, głownie w postaci syropu glukozowo-fruktozowego. Granola przygotowana w domy zawiera jedynie niewielką ilość naturalnego miodu i całe mnóstwo pysznych bakalii oraz orzechów. Gotową granolę można przechowywać w słoiczku przez długi czas :) Najlepsza
Chocolate Muffin BlogTradycyjne, amerykańskie pancakes. Bardzo popularne w USA i Kanadzie, gdzie spożywane są z syropem klonowym, sosem czekoladowym lub dżemem. W oryginalnym przepisie jest zwykła mąka pszenna, ale ja pozwoliłam sobie użyć wersji pełnoziarnistej :) Bardzo polecam :) Składniki : 1 szklanka mąki pszennej (użyłam pełnoziarnistej) 3/4 szklanki mleka 1 jajko 30 g rozpuszczonego masła 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki
Chocolate Muffin Blogpokrótce jej skład. Na pierwszym miejscu listy składników znajdujemy cukier, a więc łatwo się domyślić, że to właśnie jego jest najwięcej w tym wyrobie. Dalej mamy mleko w proszku, syrop glukozowy, skrobię i kilka nieciekawie brzmiących E składników. Nadal macie na nią ochotę? Mam nadzieję, że nie :) Miałam dziś troszkę czasu wolnego i postanowiłam przygotować domową wersję takiej babeczki. Może
Chocolate Muffin BlogDzisiaj przedstawiam wykwintny drink dla zaprawionych w boju studentów. Składniki: - litr wódki -3 piwa -litr taniego szampana (ruskacza) -pół litra syropu malinowego lub wiśniowego -litr napoju energetycznego Przygotowanie: Znajdujemy duży garnek (kociołek) i wlewamy do niego składniki w kolejności: wódka, piwo, szampan, napój, sok.Wszystko lejemy ostrożnie tak żeby jak najmniej zgazować. Istnieją teorie według których kociołek należy podgrzewać, przemawiająca jednakowoż
Tanie przepisy studenckiewodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, można dodatkowo lekko podgrzewać żeby przyspieszyć cały proces choć i bez tego po kilku minutach wszystko się ładnie rozpuszcza. Czekamy aż uzyskany syrop całkowicie ostygnie i wlewamy do niego spirytus. Przelewamy iceówke do butelek i odkładamy do lodówki na przynajmniej kilka dni żeby się przegryzła. Można dowolnie zmieniać proporcje składników w zależności
Tanie przepisy studenckieparówka -dwa plastry sera -jajko -bułka tarta lub płatki kukurydziane zmielone -orzechy włoskie w moździerzu ugniecione -szpinak baby -melon biały w kostkę pokrojony Sos: -ocet balsamiczny, łyżeczka -oliwa, łyżka -syrop z brzoskwiń, łyżeczka -sól, szczypta Parówkę zawijamy w ser, obtaczamy w jajku, następnie w bułce i znów w jajku i w bułce. Smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia. Jeżeli lubicie
BaRepaspokroić w plastry i poukładać na przemian. Na końcu tylko polać octem balsamicznym kremowym i gotowe. Jeśli nie macie octu balsamicznego kremowego figowego, do zwykłego balsamicznego dodajcie kilka łyżek syropu klonowego i zredukujcie na małym ogniu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeręką. Oto moje dzisiejsze śniadanie. Rewelacyjnie smakuje ze wszystkimi owocami jagodowymi - truskawkami, jagodami lub malinami. - porcja kaszy - kilka posiekanych orzechów włoskich 3 - 4 morele 1 kiwi - namoczone rodzynki - łyżka syropu z agawy lub miodu - pół łyżeczki cynamonu,kardamonu lub imbiru - pół startego jabłka szczypta kurkumy Wszystko wymieszać i śniadanie gotowe. ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czekoladowy, waniliowy, śmietankowy, doskonale smakuje na ciepło, na zimno, z owocami, z dżemem, z syropem- tradycyjny budyń to chyba jedna z najbardziej uniwersalnych słodkich przekąsek. Co zrobić żeby był jeszcze lepszy? Przyrządzić go samodzielnie! Po domowym Belriso ( KLIK ) czas na kolejny uzdrowiony wyrób. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam najzwyklejszy w świecie budyń. Nie dość, że jest banalnie prosty
peanutbuttermonster