banan (100 g) , sok wyciśnięty z 3 pomarańczy (ok. 200 ml) , sok wyciśnięty z 1/2 cytryny , 50 ml soku malinowego (lub syropu, ew. miód do smaku) ok. 500 - 600 ml wody
w mojej kuchnicytryny.Gotujemy około30-40 minut.Gotowy sok odcedzamy do osobnego garnka ,przez dwa sitka. Najlepiej takie o gęstych oczkach. Odcedzamy owoce, a sok zlewamy do przygotowanego garnka. Powstały sok, syrop zlewamy do butelek, zakręcamy Gotowe
w mojej kuchnicukru z wanilią lub nacięta laska wanilii ,50 - 100 g kakao Deco Morreno ,1 tabliczka 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady , dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!! Wykonanie : Śliwki zmielić w maszynce do mięsa, i smażyc z cukrem. do uzyskania pożądanej konsystencji. Po uzyskaniu odpowiedniej gęstości dodać
w mojej kuchnizastąpić mąką lub pominąć dodają odrobinę więcej naturalnego kakao. Gofry mogą być mało słodkie, dlatego warto je dosłodzić odrobiną stewii lub ksylitolu. Świetnie smakują również polane miodem lub syropem z agawy. Składniki: 50 gmąki gryczanej 15 g odżywki białkowej czekoladowej lub waniliowej 1 kopiasta łyżeczka kakao 2 łyżki wody lub mleka 2 łyżeczki masła orzechowego bez cukru, soli
Czarnawisienkaklliisiaa | blog: Mon petit-dejeuner, j'adore! Batoniki granola autorka: wiszniówka | blog: Wiszniówka Owsianka z mrożonymi jagodami autorka: KuchenneŁasuchowanie | blog: Kuchenne Łasuchowanie Owsianka z karmelizowanymi orzechami włoskimi, bananem i syropem klonowym autorka: mniumniu | blog: MniuMniu CZEKOLADOWA OWSIANKA Z GRANATEM autorka: mniumniu | blog: MniuMniu Od kuchni..Owsianka z granatem autorka: Edyta Szczerbicka | blog: Zafascynowane.. Owsianka z jagodami goji autorka: Edyta
Chocolate Stop Temptingposiekaną w kostkę. Gdy będzie szklista dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku. Podsmażamy przez chwilę, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i wsypujemy cukier. Podsmażamy, aż cukier całkowicie się rozpuści i zamieni w syrop – pomidorowy karmel. Dodajemy przecier pomidorowy i keczup. Przyprawiamy sos octem balsamicznym, sosem worcestershire, melasą, musztardą oraz solą i pieprzem. Zagotowujemy. Sos powinien być słodko-kwaskowy. Gdy jest zbyt mało
Poezja smakumigdałów w nazwie :) Zdecydowałam się w końcu na zakup mleka migdałowego, co na początek zaowocowało powstaniem tej o to owsianki :) Prostej i smacznej :) Słodkiej, bowiem mleko w składzie posiada syrop z agawy, który nadaje delikatnej słodyczy. Dodatki takie jak masło migdałowe Primavika, migdały i banan sprawiły, że całość komponowała się wyśmienicie :) Składniki: 200 ml mleka migdałowego 4 łyżki płatków owsianych
Zdrowie na języku :Pjajek -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -1,5 kostki margaryny -skórka z cytryny -2 kisiele cytrynowe -1 szklanka cukru -cukier waniliowy -marmolada -kakao -dodatkowo (opcjonalnie): wiśnie w syropie Wykonanie: Z mąki, 7 żółtek, cukru pudru, margaryny, proszku do pieczenia i oleju wyrabiamy ciasto. Dobrze wyrobione powinno być gładkie. Pod koniec wyrabiania dzielimy je na 3 części, do jednej dodajemy
KasiekGotujeSkładniki: -2 l naparu z herbaty -pół cytryny -korzeń imbiru -2-3 łyżki miodu -cynamon, goździki -ew. cząstka pomarańczy, syrop waniliowy Wykonanie: Napar podgrzewamy w naczyniu, dodajemy cytrynę, imbir pokrojony w plastry, miód i pozostałe składniki. Chwilkę trzymamy na ogniu. Gotową herbatę pijemy gorącą - mocno rozgrzewa :). Smacznego! Na zdrowie! przepis bierze udział w akcji
KasiekGotujeminut w temperaturze pokojowej przed podaniem. Domowy sos barbecue – przepis nr 3 składniki: ½ szklanki musztardy Dijon 1/8 szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki ketchupu ¼ szklanki melasy ¼ szklanki miodu 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki winnego octu sól i pieprz do smaku sos chili do smaku przygotowanie: W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki aż się ładnie połączą. Możemy do tego wykorzystać również mikser
naRuszcieszkl wody Owoce przebrać, oderwać szypułki, umyć i osuszyć. Następnie zalać na kilka minut gorącą wodą (skróci to znacznie czas smażenia). Wodę ugotować z cukrem. Owoce zalać syropem i kilkakrotnie w kilkugodzinnych odstępach doprowadzić do wrzenia. Przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować przez około 15minut. Żałuję, że tak krótko mogłam rozkoszować się tymi porannymi spacerami. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś powrócę
Zapiski Młodej Żonywłaśnie taka sałatka. Wystarczy tylko wcześniej upiec kilka buraków, które świetnie nam posłużą jako składnik do wielu dań. Jeśli ktoś nie wyobraża sobie sałatki bez dressinu, polecam wymieszać łyżkę syropu klonowego z łyżką octu balsamicznego i łyżką oliwy z oliwek. Składniki: 1 upieczony burak (1 godzina w temperaturze 200 stopni) 30 gram koziego sera 1-2 plastry szynki parmeńskiej garść
Mango Papajacukier i mąkę. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swą objętość, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blachy. Brzoskwinie odlać z syropu, osączyć, pokroić na cząstki. Ułożyć owoce na cieście. KRUSZONKA Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i margarynę. Rozetrzeć składniki na kruszonkę. Kruszonką posypać owoce na cieście
Kuchnia Danusiwodę z gotowania i wlewamy 1,5 szklanki czystej oraz 1,5 szklanki cukru. gotujemy na średnim ogniu ok. 30-40 min., aż skórki staną się szkliste, a większość syropu wyparuje. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików i pozostawiamy do wystygnięcia wieczkiem do dołu. Kandyzowane skórki robi się bardzo łatwo. Doskonale smakują jako dodatek do ciast, tortów i deserów. Wyśmienicie komponuje
Pyry na Gazteraz to moje ulubione naleśniki! A tak w ogóle - to bez nadzienia smakują również wspaniale! Zostawiłam kilka sztuk dla Dzieci na rano, żeby sobie zjadły z dżemem albo syropem klonowym, ale niestety me łakomstwo zwyciężyło i pożarłam je łapczywie nim me niewinne, głodne dzieciątka otworzyły ślepka o poranku:))) No cóż, nikt nie jest idealny;-PPP Bardzo gorąco polecam! SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat Ilony