syrop - 6989 przepisów (strona:388/466)

482. Z kawą. 219

kawowo-kakaowo-cynamonowe gofry z twarogiem, gorącymi wiśniami i syropem kawowym  Wczorajszy wieczór bardzo udany.  Tata kupił choinkę!! :3  Składniki: 50g mąki łyżka kakaa łyżeczka kawy 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki cynamonu jajko 60ml mleka łyżeczka masła (roztopić ją na patelni) coś do posłodzenia Suche składniki mieszam ze sobą w jednej miseczce, a mokre miksuję w drugiej

More food, love and dreams
Grillowanie kurczaka na rożnie – Włoski kurczak z rożna, kurczak Huli Huli oraz kurczak z sosem z melasy i cherry 289

marynowania kurczaka przygotować glazurę doprowadzając do wrzenia jej składniki. Zagotowanej glazurze pozwolić jeszcze się gotować na małym ogniu przez 6-8 minut, często ją mieszać. Kiedy glazura nabierze konsystencję syropu i zredukuję się około o połowę zdjąć z ognia, odstawić na bok i ostudzić. Następnie rozgrzać grilla do średniej temperatury. Do każdego kurczaka włożyć jedną połówkę cytryny i cebuli. Umieścić

naRuszcie
Sałatka z sosem tamaryndowym 383

limonki. Wszystko wymieszać i doprawić solą. Sos mandarynowy: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencję syropu. Gotową sałatkę nałożyć na umyte i osuszone liście sałaty i polać przygotowanym sosem tamaryndowym. Smacznego

Oryginalny smak
Sałatka owocowa z Newellą i sosem pomarańczowym 224

kostkę. Dodać umyte i osuszone borówki i pokrojoną w kostkę Newellę. Wymieszać. Sos pomarańczowy: Składniki przekładamy do rondelka i gotujemy, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencje syropu. Owocami wypełniamy połówki pomarańczy i polewamy sosem pomarańczowym. Smacznego

Oryginalny smak
Chleb z ziarnem pszenicy 265

foremkach o długości 20 cm, trzeci chlebek wyrastał w koszyku o średnicy 20 cm. Zamiast ziaren pszenicy można oczywiście użyć ziaren żyta lub orkiszu. W oryginalnym przepisie zastosowano syrop słodowy, z jego braku zastąpiłem go miodem. Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach i YeastSpotting . Składniki (na dwa bochenki): 380 g pâte fermentée razowego 240 g mąki

Grahamka, weka i kajzerka
Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu 210

skonów z St.Andrews, Edynburga i Arbroath : Zwykle przygotowuje się je z mąki pszennej, żytniej lub owsianej. Czasami są lekko słodkie, czasem glazurowane. Czasem mogą mieć lukrowaną polewę (np. z syropu klonowego) lub w cieście mogą być suszone owoce (rodzynki lub żurawiny). Spulchniaczem jest proszek do pieczenia. Skony świetnie smakują z obowiązkowym miękkim masłem, posmarowane dżemem i odrobiną bitej śmietany. Jeśli

Grahamka, weka i kajzerka
Sałatka owocowa 245

Studzimy. Do miski wrzucamy pokrojoną pomarańczę, winogrona oraz jabłka, gruszki i banany pokrojone w kostkę (bez skórki). Skrapiamy sokiem z cytryny. Dorzucamy ziarenka granatu.  Owoce zalewamy przygotowanym syropem, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę/półtorej. Pyszna sałatka owocowa gotowa

Moje Kuchenne Rewelacje
Sycylia i...LIMMI 206

prov. di Siracusa tak mają. Podczas gdy na Etnie snieg leży przez cały niemal czas. Ja herbaty nie słodziłam białym cukrem, jak zdrowo to do samego końca. Posłodziłam ją syropem trzcinowym. Następnie dodałam kilka kropel LIMMI.  Zamknęłam oczy i.... przenioslam się na moja Sycylię, gdzie niebo błękitne, morze przeczyste i soczyste cytryny ! Wpadnijcie na stronę INDEX FOOD  również

Z Kuchni Do Kuchni
Jagnięcina podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem 210

chrupiące. Odcedzamy, dodajemy plasterek masła i delikatnie mieszamy. Sos balsamiczny: Do małego rondelka wlewamy ocet balsamiczny i dodajemy miód. Gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż sos będzie miał konsystencję syropu. Na talerzu układamy szparagi, kotlety jagnięce i polewamy sosem balsamicznym. Podajemy z upieczonymi ziemniakami. Smacznego

Oryginalny smak
Pierś gęsi z suską sechlońską w sosie z czerwonego wina i ziemniakami pieczonymi z czosnkiem 217

której smażyliśmy piersi wlewamy wino, ocet balsamiczny i miód. Dodajemy liście laurowe i przekrojone wzdłuż śliwki. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencję syropu. Doprawiamy solą. Smacznego

Oryginalny smak
Sos karmelowy 215

ustawić ogień na najmniejszy i dolać śmietankę (uważać bo będzie pryskać!). Mieszać tak długo, aż składniki się połączą. Dodać masło i szczyptę soli. Gotować kilka minut, do uzyskania konsystencji syropu. Gotowy sos karmelowy przechowywać w lodówce (po schłodzeniu trochę zgęstnieje). Smacznego

Oryginalny smak
Muffinki dyniowe z aromatem imbiru 185

dodać resztę składników i utrzeć na gładką masę. Jeśli lukier będzie za gęsty, należy go przełożyć do rondelka i podgrzać (chwilkę!), cały czas mieszając, aż uzyskamy konsystencję bardzo gęstego syropu. Gotową polewą polewamy muffinki. Smacznego

Oryginalny smak
Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym 212

małym ogniu (pod przykryciem, lekko uchylone) z obu stron na złoty kolor. Sos pomarańczowy: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i gotujemy, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencje syropu. Gotowym sosem pomarańczowym polewamy racuszki. Smacznego

Oryginalny smak
Tort z bitą śmietaną i brzoskwiniami 334

ciemny biszkopt : 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 mąki pszennej 1/3 mąki ziemniaczanej 2 duże łyżki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia : ok 3/4 szkl herbaty syrop z brzoskwiń (z puszki) Pozostałe składniki : dżem brzoskwiniowy (użyłam łowicza) dżem porzeczkowy  2 galaretki brzoskwiniowe duża puszka brzoskwiń 500 ml śmietanki 30% 1 śnieżka w proszku 1 śmietan

charlotte gotuje