syrop - 6989 przepisów (strona:388/466)

Tradycyjny makowiec zawijany vel strucla makowa 614

można częściej piec makowce.Wcześniejsze gotowanie maku i mielnie to byly tortury jak dla galerników.Natomiast maku gotowego w puszce w ogóle nie polecam.Tam nawet zamiast cukru jest sam syrop glukozowo-fruktozowy.Przepis,z małymi modyfikcjami pochodzi z "Przysmaków polskiego stolu" Marka Lebkowskiego.Polecam!Składniki na ciasto:500 g mąki250 g mleka70 g masła70 g cukruszczypta soli1 łyżka cukru waniliowego1 paczuszka suchych drożdży

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik daktylowo-chałwowy bez jajek i cukru 267

dodac odrobine wody wiecej. Dodatek miodu spowodowal jednak,ze polewa do konca nie stwardniala.Mysle,ze dodatek miodu moznaby opuscic,bo sernik jest naprawde slodki.wystudzony sernik posmarowac polewa czekoladowa,boki syropem z agawy i obsypac krokantem orzechowym.Przed podaniem schlodzic w lodowce,najlepiej przez cala

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Budyń czekoladowy z nasionami chia 146

galaretke z chia zblendowac na gladka mase .Do masy dolozyc kokos i kakao.Zblendowac powtornie.Skosztuj,jesli deser jest za malo slodki pomimo slodyczy z suszonych owocow,dodaj miodu lub syropu z agawynapelnic deserem pucharki.Przed podaniem schlodzic w lodowceUwagi:uzylam galaretki z chia przygotowanej na wodzie,poniewaz taka galaretke mozna dluzej przechowywac w lodowce.Jesli przygotowujesz porcje tylko do deseru i zuzyjesz calosc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Koktajl truskawkowy -Truskawka & Mięta & Kardamon 119

letnie upaly.Po wypiciu koktajlu orzezwiajacy i chlodzacy posmak miety bedzie Ci jeszcze dlugo chlodzil.Po prostu sprobuj!Skladniki:500 ml kefiru250-300 g truskawek1 banan1-2 lyzki miodu (uzylam syropu jablkowego)2 kapsle kardamonukilka galazek mietyWykonanie:umyc i odszypulkowac truskawkiutluc w mozdziezu kardamon.Odrzucic lupinki i zmiazdzyc male czarne ziarenka kardamonuumyc i oskubac z listkow lodyzki mietywszystkie skladniki umiescic w kielichu blendera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka owocowa na lato truskawka & melon & mięta 177

kostketruskawki umyc i oberwac szypulki i pokroic w cwiartkidekoracyjnie ulozyc na talerzykachwycisnac sok z limetki.Sok wymieszac z miodem i posiekana mietachipsy kokosowe uprazyc na suchej patelniowoce polac przygotowanym syropem i posypac chipsami kokosowymi podawac mocno schlodzona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurze ,, polędwiczki,, grillowane w domu 364

nowszy model ( 3 w 1 tzn. wymienne wkładki do grilla, tostera i gofrownicy). Małe kawałki mięsa z piersi kurczaka tzw. ,, polędwiczki,, zamarynowałam na pikantnie z użyciem rozmarynu i syropu z zielonych szyszek sosny ( zamiast miodu).Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Włoski chleb z Como (Pane di Como) 149

włoski chleb z Como jest wart aby go upiec nie raz… :)!Włoski chleb z Como (Pane di Como)Składniki (na 2 bochenki):Zaczyn:1 łyżeczka suchych drożdży1 łyżeczka syropu słodowego (dodałam 1 łyżeczkę miodu)1/3 szklanki ciepłej wody2/3 szklanki mleka1 szklanka mąki pszennejCiasto właściwe:wcześniej przygotowany zaczyn2 szklanki wody o temperaturze pokojowej6,5 szklanek mąki zwykłej pszennej1 łyżka solimąka

UgotujmyTo.pl
KWADRATOWA SAŁATKA 199

prostą - pokroiłam arbuza, kiwi i mozzarellę w kwadraty, ułożyłam jedne na drugich i gotowe. Do tego słodka glazura balsamiczna (do kupienia w delikatesach) lub domowa z octu balsamicznego i syropu z agawy lub miodu. Mozzarellę możecie zastąpić serem feta, natomiast kiwi - avocado. Taka Kwadratowa Sałatka świetnie nadaje się na przyjęcie - możecie nią zaskoczyć gości, przygotować jako jedną wielką porcję

Słodko-Słony Świat Ilony
EKSTREMALNIE CZEKOLADOWY TORT Z KULKAMI RISPEE 346

cieście kawałki czekolady).SOS DO NASĄCZENIA CIASTA:10 minut przed końcem pieczenia ciasta przygotuj sos. Przełóż wszystkie składniki do małego garnuszka i na średnim ogniu ugotuj z nich syrop. Powinien on lekko zgęstnieć. Od razu po upieczeniu ciasta polej je gorącym sosem.KREM:1,75 szklanki mleka zagotuj w garnku, a w pozostałej części rozmieszaj dwa budyniowe proszki. Gdy mleko

Słodko-Słony Świat Ilony
Jabłka pod owsianą pierzynką 158

placuszki najlepiej smażyć na średnim ogniu. Tak usmażone placuszki układać na talerzu z ręcznikiem kuchennym, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.Placki można podawać z cukrem pudrem lub z syropem klonowym.Źródło: lummirancecooking

Świat Domowej Kuchni
Arbuz z malinowym mascarpone 185

arbuza100 g serka mascarpone200 g śmietanki kremówki4 łyżki syropu malinowego opcjonalnie posypka czekoladowaLato niestety dobiega końca... ale póki jeszcze zostało kilka ciepłych dni, polecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno

Świat Domowej Kuchni
Kasztany jadalne z brukselką 198

Składniki dla dwóch osób (lub 4 osób jako dodatek do mięsa):20 brukselek10 kasztanów jadalnych1 marchewka2 szalotkikawałek boczku (opcjonalnie)2 ząbki czosnku2 liście laurowe2 łyżki masła3 łyżki miodu lub syropu klonowego4 ziarna ziela angielskiegogałka muszkatołowasól, pieprzoliwa z oliwekCZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1.  Brukselkę myjemy, odkrawamy białą końcówkę, zdejmujemy zewnętrzne liście. Szalotki kroimy w ósemki, czosnek ucieramy na tarce

My Culinary Art
Peanut butter monster cookies, czyli wegańskie ciasteczka z masłem orzechowym 187

108kcal w tym 4g białka, 5g tłuszczy, 12g węglowodanów i 1,5g błonnika.SKŁADNIKI:150g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej100g masła orzechowego- najlepiej domowego (PRZEPIS)30g miodu lub syropu z agawy1/2 szklanki napoju sojowego bez cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE:Zmielone płatki owsiane lub mąkę wsypać do miskiDodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszaćCiasto wstawić na 15 minut

peanutbuttermonster
Pełnoziarniste racuszki 179

połączyć z jajkiem oraz jogurtem. Dodać cynamon. Jabłko pokroić na bardzo drobną kostkę. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni, na średnim ogniu. Podawać z cukrem pudrem trzcinowym, stewią lub syropem

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania