węglowodanów oraz 8g błonnika . SKŁADNIKI: 250g płatków owsianych górskich 40g migdałów 30g orzechów włoskich 80g orzechów ziemnych 30g pestek dyni 40g suszonej żurawiny 60g miodu- wersji wegańskiej, syropu z agawy 2-3 łyżki domowej przyprawy korzennej- PRZEPIS 1,5 szklanki wody PRZYGOTOWANIE: 100g płatków zmielić, pozostałe w normalnej postaci wsypać do miski Migdały, orzechy włoskie i fistaszki rozdrobnić
peanutbuttermonsterpestki dyni pestki słonecznika płatki migdałów kilka łyżek powideł śliwkowych (lub dowolnych innych, dżem też się nada) u mnie dodatkowo ponieważ miałam akurat w lodówce kilka łyżek malin z syropu Babci Wszystko razem mieszamy, wykładamy na wysmarowaną masłem formę (blachę lub naczynie żaroodporne) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 190 stopni na około pół godziny. Chętni mogą przed pieczeniem
Z butelką mleczka w tleznak, że można przewrócić je na drugą stronę. Pancakes'y smażymy krótko, na małym ogniu, bez tłuszczu - na patelni z nieprzywierającą powierzchnią. Gotowe pancakes'y podajemy z miodem, syropem klonowym, z dodatkiem owoców itd. Moje posty
Słodka Stronainaczej szybko się spalą, a w środku będą surowe. Najlepiej ułożyć racuszki na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placuszki można podawać w konfiturami, owocami, cukrem pudrem, czy syropem klonowym
upichcicpieczemy do czasu wystąpienia widocznych pęcherzyków powietrza. Dopiero wtedy odwracamy na drugą stronę i dopiekamy. Ja lubię bardziej...hmmm...rumiane ;) Pancakes podajemy posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym lub miodem; albo z sezonowymi owocami i bitą śmietaną. Można również przygotować twarożek z dodatkiem cukru waniliowego lub po prostu polać je jogurtem. Doskonale smakują również same
Codzienna kuchnia niecodziennanadal im ciut zazdroszczę ;) Dziś zamiast przepisu chciałabym zaprosić Was do zerknięcia na stronę Anielskie Przysmaki . Znajdziecie tam przede wszystkim wspaniałe miody , ale także przetwory, syropy , konfitury i soki . Wszystkie produkty są najwyższej jakości - gwarantuję to Wam :) Co mnie ujęło w tej akurat firmie? Bardzo profesjonalne i życzliwe podejście do klienta, które
Codzienna kuchnia niecodziennaprzed pieczeniem posypać lekko owoce brązowym cukrem . Tarteletki piec w temperaturze 180 stopni do lekkiego zazłocenia. Po lekkim przestudzeniu do owoców dołączyłam kawałeczki ananasa w syropie kawowym , jaki otrzymałam od pani Moniki ze sklepu Anielskie Przysmaki . Polecam Wam spróbowanie tego ananasa, ma ciekawy smak, jest bardzo słodki i pięknie pachnie kawą. Przyznam się, że kiedy
Codzienna kuchnia niecodziennatłuszcz. (Najwygodniej jest użyć głębszej patelni.) Kurczaka obsmażać na średnim ogniu, z dwóch stron na rumiany kolor. Sos słodko-kwaśny: 1 duża puszka ananasa w syropie , 3 średnie marchewki , 1/2 małej papryki pomarańczowej , 1/2 małej papryki czerwonej , średnia cebula , 4-5 łyżek oleju , pół szklanki gęstego soku pomidorowego , sól do smaku, mielony imbir
Codzienna kuchnia niecodziennasię o przygotowanie takiego kurczaka, to zróbcie od razu większą ilość sosu i przechowajcie go w słoiczkach do następnego razu :) Sos słodko-kwaśny: 1 duża puszka ananasa w syropie , 3 średnie marchewki , 1/2 małej papryki pomarańczowej , 1/2 małej papryki czerwonej , średnia cebula , 4-5 łyżek oleju , pół szklanki gęstego soku pomidorowego , sól do smaku, mielony imbir - do smaku
Codzienna kuchnia niecodziennałyżeczki cynamon 0,5 łyżeczki Zamiast mąki ryżowej można użyć kukurydzianej lub jaglanej. Karob można pominąć, lub dodać łyżeczkę kakao lub prażonej cykorii instant. Zamiast powideł śliwkowych można użyć syropu daktylowego lub łyżki brązowego cukru. Przygotowanie: Suszone śliwki zalać wrzątkiem, po kilkunastu minutach wodę odlać, śliwki pokroić na kawałki. My chyba pokroiłyśmy zbyt drobno, bo prawie nam zniknęły w cieście
głodny alergikdoskonały dodatek do mięs, sałat, serów, dań z grilla, czy kanapek. Można przyrządzać ją na wiele sposobów w zależności od upodobań (winną, słodką, gęstą lub z dużą ilością syropu). Oto moja propozycja na ten wspaniały przysmak o rubinowej barwie. Składniki: 500 g czerwonej cebuli 500 g cukru 100 ml czerwonego wytrawnego wina (np. Merlot lub Cabernet Sauvignon) 50 ml octu
Food Squareosób): 1/2 szklanki płatów z amarantusa (polecam użyć również komosy ryżowej) 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 szklanki mleka ryżowego (lub innego roślinnego) 2 łyżki melasy z karobu (ewentualnie syropu klonowego/z agawy/miodu) laska cynamonu (lub wanilii) kilka suszonych moreli kilka suszonych daktyli garść suszonej żurawiny garść siekanych, niesolonych pistacji świeże owoce (ewentualnie, do dekoracji) Przygotowanie: Do garnka wrzucamy laskę cynamonu, zalewamy
Food Squarewysmarowania formy) 1/2 szklanki brązowego cukru trzcinowego 2 łyżki miodu 60 ml mleka szczypta soli morskiej 2 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów Masło rozpuścić, dodać cukier, syrop, sól i mleko. Zagotować, a następnie podgrzewać przez około 5 minut aż sos zgęstnieje. Dużą blachę na ciasto wysmarować masłem i wylać nań glazurę. Nadzienie: 3-4 banany 200 g mieszanki
Food Squarepłatków owsianych 1/2 szklanki mąki z kaszy jaglanej* 1/2 szklanki mąki z nasion słonecznika* 1/2 szklanki wiórek kokosowych 3 łyżeczki lnu złocistego, mielonego 2-3 łyżki melasy z karobu, syropu z agawy, miodu lub innego słodu 1 szklanka gęstego mleka ryżowego** lub mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) 2 garści suszonej żurawiny 2 garści pistacji, posiekanych 2 garści daktyli
Food Squaregryczanej 100 g drylowanych daktyli 50 g pestek dyni, podprażonych na patelni sok z 1 limonki 1 papryczka chili, drobno posiekana 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu (lub syropu z agawy albo innego słodu) 1 łyżka octu ryżowego sól Przygotowanie: Bób i kaszę gryczaną ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Bób wyłuskać i wymieszać z kaszą, daktylami
Food Square