syrop - 6989 przepisów (strona:400/466)

Cinnabon rolls 208

muscavado P olewa: 1 opakowanie serka śmietankowego   Philadlphia (użyłam Light) 3-4 łyżki cukru pudru 1,5   łyżki roztopionego masła Skórka z połowy pomarańczy ½ łyżeczki aromatu waniliowego Syrop karmelowy: 100 g masła 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 150g orzechów włoskich Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru. Mleko podgrzewamy. Dodajemy połowę do drożdży i odstawiam w ciepłe

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z bakaliami i sezamem 155

szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 90 g mlecznej czekolady 1 jajko 1/2 szklanki cukru brązowego (możemy zastąpić również słodzikiem lub Stevią) 3 łyżki miodu lub syropu buraczanego szczypta soli 1/2 szklanki sezamu ½ szklanki śliwek suszonych ½ szklanki mąki owsianej Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Margarynę, miód, cukier podgrzewamy. Kiedy składniki się połączą zdejmujemy z ognia i studzimy

Mania Gotowania
Klopsy w pikantnej glazurze z coli 171

colę łączymy i przelewamy do rondelka.   Glazurę podgrzewamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Kiedy się zagotuje, zmniejszamy ogień do minimum i   gotujemy około 7-10 minut. Syropu należy   cały czas pilnować, gdyż może się łatwo przypalić lub wykipieć z garnka. Gotujemy do momentu, aż glazura zgęstnieje, strukturą powinna przypominać karmel. Upieczone klopsiki wyjmujemy z piekarnika

Mania Gotowania
Białe Orzeźwienie 172

Cukrem białym zwykłym lub wybrać zdrowszy z tego samego sklepu, z którego miałam już do czynienia z palmowym, kokosowym i trzcinowym. Takie zdrowsze osłodzenie sobie napoju. Można również posłodzić syropem z agawy, który świetnie rozpuszcza się nie tylko w płynach.  Herbatkę podałam z Kostkami z Niespodzianką . Takie podanie wygląda efektownie, a niespodzianki z kostek można zjeść, dodatkowo herbata nasiąka

Blondynka Gotuje
Kompot z wiśni na zimę 213

minut od zagotowania wody. Jeśli cukier się nie rozpuści podczas pasteryzacji to wystarczy jeszcze gorącym słoikiem potrząsnąć mocno i problem znika. Można zagotować wodę z cukrem i takim syropem zalać wiśnie w słoikach, a dopiero potem pasteryzować słoiki. The post Kompot z wiśni na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Marmolada jabłkowa z różą 222

dodatkiem płatków róży - czyli tak jak ja. Składniki: * 2 kg przecieru z jabłek * 1 kg cukru * płatki róży  ( ja użyłam płatków jakie zostały mi z przygotowywania syropu ) Wykonanie: Przed przystąpieniem do gotowania marmolady, musimy przygotować przecier jabłkowy. Wybieramy jabłka zdrowe, nie obite. Ewentualne skazy wykrawamy. Jabłka kroimy na ćwiartki ( jabłek nie obieramy ze skórki, ani nie wykrawamy gniazd nasiennych

kolorowotorcikowo
MALINOWY SHEIKH (KOKTAJL) - najlepszy w lipcu!!! 204

myślę ;-) RASPBERRY SHEIKH pudełeczko świeżutkich malin kubek jogurtu naturalnego typu greckiego (ok 300ml) 2 gałki lodów różanych (np. Grycan) , mogą być ewentualnie waniliowe 10 listków świeżej mięty ewent. łyżka syropu różanego Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy dość długo żeby pestki się zmiksowały. Dodatek mięty idealnie podkreśli smak malin i dzięki temu napój będzie bardziej orzeźwiający ;-) i przepyszny ;-))) teraz już

SMYKWKUCHNI
Śmietanowy tort jeżynowo - malinowy 190

miski przekładamy 1/3 śmietany dodajemy 150 ml konfitury malinowej. Do pozostałej śmietany dodajemy mus jeżynowy ubijamy. Biszkopt kroimy na 3 części, przygotowujemy poncz (pół szklanki przegotowanej wody, 4 łyżki syropu sosnowego, sok z polowy limonki) kolejność od dołu: biszkopt konfitura malinowa śmietana malinowa biszkopt śmietana jeżynowa biszkopt śmietana jeżynowa i dekoracja tortu.    Smacznego! Miłego dnia

SMYKWKUCHNI
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 172

masy, ciągle mieszając, utworzy nam się masa o konsystencji budyniu, całkowicie studzimy. Ucieramy na puch z margaryną Poncz nr 1 na dwa blaty : - sok z 1/2 cytryny - 3 łyzki syropu klonowego - 3 łyżki likieru kokosowego np. Canarii - 100 ml przegotowanej wody Poncz nr 2 na 1 blat: - 50 ml wody - 2 łyżki Blue Curacaco - łyżka soku z limonki Beza kokosowa

SMYKWKUCHNI
Strucla drożdżowa z powidłami śliwkowymi. 164

kruszonką: - 2 łyżki masła - 1,5 łyżki mąki - 1,5 łyżki cukru Jeśli lubicie ciasto drożdżowe to polecam inne moje przepisy na ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaczki z malinami i syropem różanym przepis   KLIK Pozdrawiam cieplutko! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Granola z żurawiną i kokosem! 175

sułtańskich - 2 garście pestek z dyni - garść pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 3 łyżki otrębów granulowanych - 3 czubate łyżki miodu lipowego - 3 łyżki brązowego cukru (możecie też użyć syropu klonowego) - 3 łyżki bio-oleju  kokosowego (ekologiczny) Przygotowanie: W rondelku mieszamy miód, cukier i olej aż powstanie masa o równej konsystencji. Na blaszkę wysypujemy wszystkie składniki granoli, zalewamy masą

SMYKWKUCHNI
RED VELVET CAKE 408

będziecie przygotowywać tort to zaczynamy od samego dołu czyli od punktu 9 do 1. Każdy blat biszkoptu nasączamy ponczem. PONCZ - szklanka herbaty - sok z 1/2 cytryny - 3 łyżki syropu klonowego lub z agawy Tort dekorujemy konfiturą malinową i listkiem mięty bądź melisy ;-) JAK SIĘ WAM PODOBA?   BUZIAKI! ZAPRASZAM NA FB SMYKWKUCHNI

SMYKWKUCHNI
Deser z malinami i jagodami! - dietetyczny 224

słodziki w/w składniki miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie mieszając na sam wierzch układamy maliny - 6 łyżek malin Możecie deser polać syropem z agawy lub miodem, ale pamiętajcie że to podniesie kcal posiłku. Przepyszne

SMYKWKUCHNI
SAŁATA DO OBIADU Z SOSEM WŁOSKIM Z SUSZONYCH POMIDORÓW I BAZYLII- MEGA!!! 269

oliwek, świeżej, bazylii i suszonych włoskich pomidorów.  Zapraszam... SKŁADNIKI: -główka sałaty masłowej SOS WŁOSKI: - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie  - garść świeżej bazylii - łyżka miodu lub syropu z agawy - sól morska - oliwa z oliwek - 10 kropli soku z cytryny w/w miksujemy w blenderze

SMYKWKUCHNI
Deser z granatem, otrębami i migdałami!- Dietetyczny!- DESER FIT! 221

wypełnienia szklanki po brzegi. Na wierzch, ułóż obficie ziarna granatu i posiekany migdał.  Skrop kilkoma kroplami wody różanej (jeżeli nie lubisz, kilka kropel syropu z agawy). SMACZNEGO! POLUB MNIE

SMYKWKUCHNI