gęste dolewamy więcej mleka. Pomarańcz kroimy w plasterki, ja użyłem tylko 4 plasterki, a z reszty pomarańczy wycisnąłem sok na patelnie dosypałem łyżkę cukru, gdy powstał syrop dodałem plasterki owoców . Naleśniki składamy i polewamy je sosem dodajemy plasterki pomarańczy do dekoracji. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia
cookplpieprz. Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość smażymy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone w kostkę wraz z syropem. Całość solimy, pieprzymy oraz dodajemy curry, kurkumę, kardamon i starty imbir. Po zagotowaniu gulasz zamykamy i wkładamy do pieca na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze
Delicious Titbitspapierem do pieczenia formy 24 cm x 40 cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 30-35minut. Upieczony biszkopt studzimy Syrop do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej wody, sok z jednej cytryny, 2 łyżeczkami cukru. Masa zielona: 900 ml soku zielonego (np.: Pysio, Kubuś), 3 budynie (moje bez cukru), 1 łyżka
Delicious TitbitsPrzepisy na kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, piersi kurczaka w panierce kokosowej. Kotlet de volaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki
Kulinarne Przebojedostarcza około dwóch piątych zalecanego dziennego spożycia żelaza i jedną szóstą potasu. Niestety najmniej korzystnych właściwości mają brzoskwinie w puszce. tracą ponad 80 procent witaminy C, a jeśli do syropu użyto cukru, są bardziej kaloryczne. Brzoskwinia to nie tylko popularny i smaczny owoc, ale też produkt często wykorzystywany w kosmetyce. Bardzo często stanowi skład peelingów (zmielone pestki brzoskwiń) – oczyszcza
Kulinarne Przebojepszennej, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie: Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy
cookplkwiatów pozbyć. Nie myjemy, nie strząsamy pyłku, który nada nalewce intensywny zapach i smak – oczywiście należy unikać zbierania kwiatów przy ruchliwej ulicy. Przekładamy baldachy plastrami pokrojonej cytryny i zalewamy syropem (przegotowana wody + cukier w proporcjach jak wyżej lub wg uznania). Wystawiamy na słońce i codziennie po kilka razy potrząsamy. Gdy zacznie fermentować (kwiaty wyraźnie podniosą się ku górze), należy zlać
Delicious TitbitsWłączamy grzanie i cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru i kakao. Kiedy zacznie się gotować, zmniejszamy grzanie i na niezbyt dużym ogniu, gotujemy przez ok.10-15 minut, aż syrop zgęstnieje, co chwilę mieszając. Po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy szczyptę soli i w moim przypadku szczyptę chilli, w tym momencie dodajemy również wybrany aromat i dokładnie mieszamy. Zosatawiamy
Pudełko rozmaitościwlać tylko tyle wody aby się zakrył. Podgrzewać na małym ogniu, aż temperatura dojdzie do ok. 115 o C. Wtedy ubić nieco białka (nie na zupełnie sztywno), a kiedy syrop osiągnie temperaturę 120 o C. cienką strużką cały czas ubijając wlać go do białek. Ubijać aż krem wystygnie, około 6-7 minut. Białka w tym czasie zdecydowanie zwiększą swoją objętość
Pudełko rozmaitościszklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody Mokre: 1 jajko 100 ml maślanki naturalnej 1/2 szklanki oleju 80 ml syropu ( z puszki po brzoskwiniach) Dodatkowo: 4 połówki brzoskwiń z puszki tabliczka białej czekolady + 2 łyżki mleka Wykonanie: Składniki suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre w drugiej
Czerwona Porzeczkacukru pudru Wykonanie: Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni na wolnym ogniu smażymy z dwóch stron- bez tłuszczu!:) W oryginale podajemy z syropem klonowym, ja podałam z sosem z truskawek i granatu : truskawki i kuleczki z granatu podsmażamy z niewielkim dodatkiem wody, dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru, następnie blendujemy. SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaLemoniada jest idealna na ciepłe dni i nie tylko. Pyszna i orzeźwiająca. Polecam. SKŁADNIKI : 2 limonki
Kulinarne Fantazje MarioliMoja miłość do mini deserów nie słabnie. Stąd kolejny FIT deser w słoiku, tym razem inspirowany popularnym batonikiem Kinder Country. Aksamitnie kremowy z chrupiącym zbożowym akcentem
Fitsweet.me(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Okres jesienno-zimowy to czas osłabionej odporności naszego organizmu. Wiele z nas w tym czasie łapie różnego rodzaju wirusy i infekcje. Wówczas powinniśmy
Przepiski.plMoje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio “ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy “. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem smakuje jak
Moja Delicja