Wiśnie w syropie na zimę

Wiśnie w syropie na zimę

Wiśnie w syropie na zimę

Robię przetwory na zimę w ilościach hurtowych. Tak, żeby nigdy niczego nie zabrakło kiedy najdzie mnie ochota na owoce czy warzywa, których poza sezonem nie można dostać. Wiśnie w zalewie to jedne z moich ulubionych owoców - są bardzo uniwersalne. Dodaję je do ciasta, deserów lub robię z nich kompoty, są pyszne i banalnie proste do wykonania. :) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosty przepis na

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.