syrop - 6989 przepisów (strona:403/466)

Dynia słodzona 105

mieszając, gotujemy około 3-4 minuty dodajemy cynamon, goździki, otartą skórkę i sok z cytryny, przykrywamy i gotujemy około 6-7 minut kostki dyni układamy w wyparzonych słoikach, zalewamygorącym syropem, zamykamy i pasteryzujemy około 10 minut od momentu zagotowania się wynosimy w chłodne, ciemne miejsce... /Źródło przepisu:MojeTworyPrzetwory-blog kulinarny/ http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/09/dynia-sodzona.html

Anioły w kuchni
Granola 149

rodzynki, jagody goyi. Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem rozsypać płatki owsiane, migdały, wiórki, pestki słonecznika, posypać solą, wymieszać, polać syropem klonowym. W trakcie pieczenia (ok.30min, wyjąć blaszkę i przerzucając mieszać ziarna aż będą złotobrązowe i kruche. Po wyjęciu blaszki z piekarnika dodać suszone owoce, wymieszać wszystko razem, przełożyć do zamykanego

Anioły w kuchni
Serniczki w szklaneczkach 243

przepis od razu wiedziałyśmy, że musimy go zrobić. Smak powala...rewelacja.    Pomysł zaczerpnięty z blogu Kuchnia Agaty . Bardzo polecamy... Składniki; Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce, 250 g sera  z wiaderka, szczypta soli, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej roboty cukier waniliowy

Anioły w kuchni
Placuszki dyniowe 177

mieć konsystencję gęstej śmietany.  Rozgrzać patelnię.  Nakładać po sporej łyżce ciasta  i smażyć placuszki na złoty kolor w dwóch stron.  Podawać ciepłe z miodem, syropem z agawy, klonowym i np. orzechami

Sto kolorów kuchni
Pastéis de Nata / Pastéis de Belem / Portugalskie tarty z nadzieniem budyniowym / Portuguese custard tarts 139

mleku i dalej gotować, cały czas mieszkając, aż do zgęstnienia, po czym wyłączyć grzanie. Do rondelka wlać wodę i dodać cukier, zagotować i gotować jeszcze przez 3 minuty. Następnie syrop wlewać stopniowo do masy mlecznej, cały czas mieszając i na końcu przecedzić przez durszlak (będą grudki). Lekko przestudzić, dodać żółtka i dobrze wymieszać. Masę budyniową wlać do wyklejonych ciastem francuskim

Delicious Titbits
Tarta z pigwowca z bezą włoską 206

pigwowca i dokładnie rozsmarować. Przygotować bezę włoską. Białka lekko podbić z odrobiną cukru. Resztę cukru zagotować z wodą (ma zakrywać cukier) i gotować do próby nitki (120C).  Syrop wlewać stopniowo do podbitych białek cały czas ubijając.  Ubić na sztywno.  Bezę wyłożyć na krem z pigowowca i opalić palnikiem lub w piekarniku w opcji grill

Sto kolorów kuchni
Nalewka z pigwy 131

tygodni. Po tym czasie ekstrakt zlać i odstawić. Pigwę zasypać cukrem, zamknąć słój i postawić w ciepłym miejscu na tydzień, aż cukier się rozpuści (codziennie wstrząsać naczyniem). Syrop zlać i połączyć z ekstraktem, dodać miód, rum, skórkę i sok z pomarańczy, odstawić na 2 tygodnie. Nalewkę zlać przez sito wyłożone gazą i pozostawić do sklarowania. Powinna dojrzewać 2–3 miesiące

W kuchennym oknie Ewy
Słodkie placki z dyni 220

końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, można dodać mąki. Smażyć na malej ilości oleju formując cienkie placki**. Można je podawać z cukrem, Golden syropem, bitą śmietaną lub dżemem. *Dynia powinna mieć temperaturę pokojową. **Cieńsze placki lepiej się smaży, grubsze mogą się lekko rozpadać. Smacznego

Złote przepisy
Amerykańskie pancakes 169

jogurtem/maślanką i pozostałymi składnikami. Dodać masło. Odstawić na co najmniej 20 minut do lodówki. Smażyć na suchej patelni, na małym ogniu. Podawać z ulubionym dżemem, owocami lub syropami. Amerykańskie pancakes

Czarnawisienka
Falafel w tortilli z surówką z czerwonej kapusty i sosem czosnkowym! CUUUDOOOO!!!! 588

główki czerwonej kapusty 2 spore marchewki Dressing: sól, pieprz 4 łyżki oleju lnianego/oliwy/oleju rzepakowego (u mnie olej lniany) 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka miodu/syropu z agawy (u mnie syrop) 1 spora łyżeczka ulubionej musztardy (u mnie Dijon)  Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce najlepiej używając do tego trzepaczki do jaj. Kapustę szatkujemy drobno, przyprawiamy solą i odstawiamy

Restauracyjka Literacka
DESER CHIA Z SOSEM TRUSKAWKOWYM 337

kilka dni, sama przynosi z szafki nasiona i prosi o odmierzanie mleka, bierze miskę i przygotowuje go sobie sama. Przyrządzamy go tak jak pudding chia , tylko zamieniłam syrop z agawy na ksylitol i mieszam dodatkowo z sosem truskawkowym, tutaj jeszcze ze świeżych truskawek ale przygotowywałam już również z mrożonych. Polecam, ten deser jest tego wart ! Zdrowa pychotka ! :-) Składniki: - 5 łyżek

Smaczne Zdrowe
Figi w sosie karmelowym. 139

wymieszać cukier z sokiem cytrynowym ,przyprawami i wodą. Gotować, mieszając około 5 min, na małym ogniu. Włożyć figi, oblać sosem i dusić 3 min. Wyłożyć na talerzyki ,obsypać malinami. Syrop gotować jeszcze chwilę, aż się delikatnie skarmelizuje. Do środka każdej figi włożyć gałkę lodów, najlepiej karmelowych lub o smaku fig i całość polać sosem karmelowym. Życzę smacznej rozpusty

Kulinarny karnet Christophera
Verrines. 139

łyżka posiekanych pomidorków, sól, pieprz    łyżka sałaty masłowej zmiksowana z orzechami ziemnymi    kilka całych orzechów. Verrine owocowe. Układamy w górę warstwami: Kawałki kiwi polane syropem bazyliowym masa serowa: twarożek + łyżeczka konfitury z limonki i  tymianku kawałeczki pomarańczy konfitura z żurawiny orzechy włoskie. Życzę miłej i smacznej zabawy przy komponowaniu, mniej lub bardziej, dietetycznych  verrines

Kulinarny karnet Christophera
Savarinki. 170

savarinki. Z braku małych foremek z kominkiem pieczemy w innych i układamy śmietanę i owoce na wierzchu. Babkę można podać na ciepło z gorącym sosem owocowym i owocami z syropu. Savarinki - składniki na 7-8 sztuk. 180g mąki pszennej 10g drożdży 1/2 szklanki mleka 30 dag cukru 1 laska wanilii 2 jajka 80g masła stopionego sól szczypta Poncz. 1/2 szklanki

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania