syrop - 6989 przepisów (strona:411/466)

Konfitura z aronii 237

lekko papierówek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Aronię zbieram z ogonkami, myję ją, osuszam i dopiero obskubuję. Do garnka wlewamy 500 ml wody, wsypujemy cukier i gotujemy syrop, wrzucamy aronię, wlewamy sok z cytryny i gotujemy na dużym ogniu 30 minut. Następnie dodajemy obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w ćwiartki jabłka, ja dałam papierówki. Gotujemy jeszcze 30 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
1479.Cukinia a la ananas 187

Cukinię w syropie już kiedyś robiłam..ta jest z dodatkiem goździków..dodatek goździków podpatrzyłam tutaj  .Jak dla mnie bez goździków jest lepsza, ale to kwestia gustu..Wanilia z cukru wanilinowego nadała słodkiego  smaku..i przyjemnego aromatu.. 3 kg (obranej) cukinii 1 kg cukru   cukier wanilinowy Wodzisław kilka goździków 3 łyżeczki kwasku cytrynowego W 1,5 litra

Moje domowe kucharzenie
1524. Grzebyki z frużeliną malinową 154

drugi dzień musiałam zrobić i ja...proste do zrobienia ...i bardzo smaczne...ja jako nadzienie dałam  frużelinę malinową  ..a do grzebyków  herbatka z  syropem waniliowym ..Tylko jeść .. i popijać pyszną herbatką.. Pamiętacie o promocji w Anielskich Przysmakach ? Macie jeszcze czas tylko dziś...warto tam zajrzeć i zamówić  [ ja już zamówienie złożyłam] 3 pyszne konfiturki

Moje domowe kucharzenie
1527. Placuszki dyniowe 182

Pyszne placuszki  z musu z dyni ...polane syropem klonowym ...mniam... 2 szkl.mąki 2 jajka 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1/2 szkl.wody 1 szkl.mleka 3/4 szkl.musu z dyni Wszystkie składniki wymieszać. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni aż na powierzchni placka pokażą się pęcherzyki powietrza. Przewrócić i smażyć do złotego koloru

Moje domowe kucharzenie
1566. Ciasto ciepnięte ..z miodem 169

Przysmaków. ..znów jest promocja.. trwa do 1 grudnia do 23.59.Trzeba zrobić zamówienie do 50zł wtedy można wybrać sobie konfiturkę.A pierwszych 5 osób dostanie jeszcze dodatkowo pomarańcze w syropie.. 5 jajek 1 szkl. cukru cukier wanilinowy  20 dkg margaryny  6 łyżek miodu 1 i 1/2 szkl. mąki  1 i 1/2 łyżeczki sody  około

Moje domowe kucharzenie
Pancakes z makiem 189

Lubicie mak... lekko zgrzytający między zębami?...ja nie za bardzo..ale takie pancakes to smaczne urozmaicenie śniadania...polane syropem klonowym..pycha... 2 jajka 2 szkl. mąki 1,5 szkl.mleka 80 g roztopionego masła 1/4 szkl. cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki maku  Kresto Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni

Moje domowe kucharzenie
Rogale śniadaniowe 175

Zawieruszony przepis...te rogaliki piekłam chyba z miesiąc temu...bo mam zdjęcie rogalika razem z syropem z mniszka. Mam sporo takich przepisów...no i może pomału uda mi się je jakoś Wam pokazać..tzn..pokazać to można szybko..ale trzeba najpierw zrobić wpis, napisać przepis itd..Te rogale robiłam ciut inaczej niż w przepisie..chociaż też można tak jak podaję

Moje domowe kucharzenie
Milkshake! 135

dobranoc wzięło mnie na milkshake'a :) Potrzebujemy: 2 banany 5 truskawek 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczkę syropu ryżowego Wszystko miksujemy dokładnie blenderem i gotowe! :) Uwielbiam takie proste cuda, które mogą pysznie zakończyć nasz dzień lub go rozpocząć (milkshake jest również cudowną opcją na śniadanie!). Dodaję do akcji: Poranne wariacje, czyli propozycje śniadaniowe

Emcia Pichci
Ciasto francuskie z brzoskwiniami 157

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru Oliwa lub masło do wysmarowania blaszki Przepis: Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a  pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy

Emcia Pichci
Sernik na zimno z brzoskiwniami 414

minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę w 500 ml wrzątku i pozostawiamy ją do całkowitego ostygnięcia. W czasie oczekiwania na galaretkę przygotowujemy brzoskwinie. Odlewamy syrop z puszki i kroimy połówki brzoskwiń w paseczki (ok. 1 cm grubości). Tak pokrojone brzoskwinie układamy na masie sernikowej i zalewamy galaretką (powoli- tak aby brzoskwinie nie wypłynęły). Sernik pozostawiamy

Emcia Pichci
Proste ciasto ze śliwkami 182

37cm Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g masła 3 jajka 1 szklanka cukru 1 torebeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 słoik śliwek z kompotu / w syropie (ok. 200 g) 1 op. galaretki (ja użyłam cytrynowej) Przepis: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier wraz z cukrem waniliowym i miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy. Następnie

Emcia Pichci
Naleśniki Peach Melba 142

takie naleśniki to raczej deser, a nie obiad, ale przecież od czasu do czasu można zaszaleć.  Dokonałam modyfikacji w stosunku do oryginalnego deseru  Zamiast gotować brzoskwinie w syropie, skarmelizowałam je na patelni. Wyszło wspaniale.  Polecam taką modyfikację.       Składniki: 4 naleśniki (np z tego przepisu ) 1 brzoskwinia 2 łyżki masła 1 łyżka cukru waniliowego (domowego

Sto kolorów kuchni
Cinnabon rolls 181

muscavado P olewa: 1 opakowanie serka śmietankowego   Philadlphia (użyłam Light) 3-4 łyżki cukru pudru 1,5   łyżki roztopionego masła Skórka z połowy pomarańczy ½ łyżeczki aromatu waniliowego Syrop karmelowy: 100 g masła 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 150g orzechów włoskich Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru. Mleko podgrzewamy. Dodajemy połowę do drożdży i odstawiam w ciepłe

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z bakaliami i sezamem 122

szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 90 g mlecznej czekolady 1 jajko 1/2 szklanki cukru brązowego (możemy zastąpić również słodzikiem lub Stevią) 3 łyżki miodu lub syropu buraczanego szczypta soli 1/2 szklanki sezamu ½ szklanki śliwek suszonych ½ szklanki mąki owsianej Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Margarynę, miód, cukier podgrzewamy. Kiedy składniki się połączą zdejmujemy z ognia i studzimy

Mania Gotowania
Klopsy w pikantnej glazurze z coli 147

colę łączymy i przelewamy do rondelka.   Glazurę podgrzewamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Kiedy się zagotuje, zmniejszamy ogień do minimum i   gotujemy około 7-10 minut. Syropu należy   cały czas pilnować, gdyż może się łatwo przypalić lub wykipieć z garnka. Gotujemy do momentu, aż glazura zgęstnieje, strukturą powinna przypominać karmel. Upieczone klopsiki wyjmujemy z piekarnika

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania