syrop - 6989 przepisów (strona:411/466)

1566. Ciasto ciepnięte ..z miodem 172

Przysmaków. ..znów jest promocja.. trwa do 1 grudnia do 23.59.Trzeba zrobić zamówienie do 50zł wtedy można wybrać sobie konfiturkę.A pierwszych 5 osób dostanie jeszcze dodatkowo pomarańcze w syropie.. 5 jajek 1 szkl. cukru cukier wanilinowy  20 dkg margaryny  6 łyżek miodu 1 i 1/2 szkl. mąki  1 i 1/2 łyżeczki sody  około

Moje domowe kucharzenie
Pancakes z makiem 192

Lubicie mak... lekko zgrzytający między zębami?...ja nie za bardzo..ale takie pancakes to smaczne urozmaicenie śniadania...polane syropem klonowym..pycha... 2 jajka 2 szkl. mąki 1,5 szkl.mleka 80 g roztopionego masła 1/4 szkl. cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki maku  Kresto Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni

Moje domowe kucharzenie
Rogale śniadaniowe 180

Zawieruszony przepis...te rogaliki piekłam chyba z miesiąc temu...bo mam zdjęcie rogalika razem z syropem z mniszka. Mam sporo takich przepisów...no i może pomału uda mi się je jakoś Wam pokazać..tzn..pokazać to można szybko..ale trzeba najpierw zrobić wpis, napisać przepis itd..Te rogale robiłam ciut inaczej niż w przepisie..chociaż też można tak jak podaję

Moje domowe kucharzenie
Milkshake! 141

dobranoc wzięło mnie na milkshake'a :) Potrzebujemy: 2 banany 5 truskawek 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczkę syropu ryżowego Wszystko miksujemy dokładnie blenderem i gotowe! :) Uwielbiam takie proste cuda, które mogą pysznie zakończyć nasz dzień lub go rozpocząć (milkshake jest również cudowną opcją na śniadanie!). Dodaję do akcji: Poranne wariacje, czyli propozycje śniadaniowe

Emcia Pichci
Ciasto francuskie z brzoskwiniami 161

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru Oliwa lub masło do wysmarowania blaszki Przepis: Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a  pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy

Emcia Pichci
Sernik na zimno z brzoskiwniami 418

minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę w 500 ml wrzątku i pozostawiamy ją do całkowitego ostygnięcia. W czasie oczekiwania na galaretkę przygotowujemy brzoskwinie. Odlewamy syrop z puszki i kroimy połówki brzoskwiń w paseczki (ok. 1 cm grubości). Tak pokrojone brzoskwinie układamy na masie sernikowej i zalewamy galaretką (powoli- tak aby brzoskwinie nie wypłynęły). Sernik pozostawiamy

Emcia Pichci
Proste ciasto ze śliwkami 187

37cm Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g masła 3 jajka 1 szklanka cukru 1 torebeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 słoik śliwek z kompotu / w syropie (ok. 200 g) 1 op. galaretki (ja użyłam cytrynowej) Przepis: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier wraz z cukrem waniliowym i miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy. Następnie

Emcia Pichci
Naleśniki Peach Melba 150

takie naleśniki to raczej deser, a nie obiad, ale przecież od czasu do czasu można zaszaleć.  Dokonałam modyfikacji w stosunku do oryginalnego deseru  Zamiast gotować brzoskwinie w syropie, skarmelizowałam je na patelni. Wyszło wspaniale.  Polecam taką modyfikację.       Składniki: 4 naleśniki (np z tego przepisu ) 1 brzoskwinia 2 łyżki masła 1 łyżka cukru waniliowego (domowego

Sto kolorów kuchni
Cinnabon rolls 185

muscavado P olewa: 1 opakowanie serka śmietankowego   Philadlphia (użyłam Light) 3-4 łyżki cukru pudru 1,5   łyżki roztopionego masła Skórka z połowy pomarańczy ½ łyżeczki aromatu waniliowego Syrop karmelowy: 100 g masła 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 150g orzechów włoskich Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru. Mleko podgrzewamy. Dodajemy połowę do drożdży i odstawiam w ciepłe

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z bakaliami i sezamem 128

szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 90 g mlecznej czekolady 1 jajko 1/2 szklanki cukru brązowego (możemy zastąpić również słodzikiem lub Stevią) 3 łyżki miodu lub syropu buraczanego szczypta soli 1/2 szklanki sezamu ½ szklanki śliwek suszonych ½ szklanki mąki owsianej Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Margarynę, miód, cukier podgrzewamy. Kiedy składniki się połączą zdejmujemy z ognia i studzimy

Mania Gotowania
Klopsy w pikantnej glazurze z coli 149

colę łączymy i przelewamy do rondelka.   Glazurę podgrzewamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Kiedy się zagotuje, zmniejszamy ogień do minimum i   gotujemy około 7-10 minut. Syropu należy   cały czas pilnować, gdyż może się łatwo przypalić lub wykipieć z garnka. Gotujemy do momentu, aż glazura zgęstnieje, strukturą powinna przypominać karmel. Upieczone klopsiki wyjmujemy z piekarnika

Mania Gotowania
Białe Orzeźwienie 149

Cukrem białym zwykłym lub wybrać zdrowszy z tego samego sklepu, z którego miałam już do czynienia z palmowym, kokosowym i trzcinowym. Takie zdrowsze osłodzenie sobie napoju. Można również posłodzić syropem z agawy, który świetnie rozpuszcza się nie tylko w płynach.  Herbatkę podałam z Kostkami z Niespodzianką . Takie podanie wygląda efektownie, a niespodzianki z kostek można zjeść, dodatkowo herbata nasiąka

Blondynka Gotuje
Kompot z wiśni na zimę 181

minut od zagotowania wody. Jeśli cukier się nie rozpuści podczas pasteryzacji to wystarczy jeszcze gorącym słoikiem potrząsnąć mocno i problem znika. Można zagotować wodę z cukrem i takim syropem zalać wiśnie w słoikach, a dopiero potem pasteryzować słoiki. The post Kompot z wiśni na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Marmolada jabłkowa z różą 186

dodatkiem płatków róży - czyli tak jak ja. Składniki: * 2 kg przecieru z jabłek * 1 kg cukru * płatki róży  ( ja użyłam płatków jakie zostały mi z przygotowywania syropu ) Wykonanie: Przed przystąpieniem do gotowania marmolady, musimy przygotować przecier jabłkowy. Wybieramy jabłka zdrowe, nie obite. Ewentualne skazy wykrawamy. Jabłka kroimy na ćwiartki ( jabłek nie obieramy ze skórki, ani nie wykrawamy gniazd nasiennych

kolorowotorcikowo
MALINOWY SHEIKH (KOKTAJL) - najlepszy w lipcu!!! 177

myślę ;-) RASPBERRY SHEIKH pudełeczko świeżutkich malin kubek jogurtu naturalnego typu greckiego (ok 300ml) 2 gałki lodów różanych (np. Grycan) , mogą być ewentualnie waniliowe 10 listków świeżej mięty ewent. łyżka syropu różanego Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy dość długo żeby pestki się zmiksowały. Dodatek mięty idealnie podkreśli smak malin i dzięki temu napój będzie bardziej orzeźwiający ;-) i przepyszny ;-))) teraz już

SMYKWKUCHNI