pieprz. Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość smażymy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone w kostkę wraz z syropem. Całość solimy, pieprzymy oraz dodajemy curry, kurkumę, kardamon i starty imbir. Po zagotowaniu gulasz zamykamy i wkładamy do pieca na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze
Delicious Titbitspapierem do pieczenia formy 24 cm x 40 cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 30-35minut. Upieczony biszkopt studzimy Syrop do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej wody, sok z jednej cytryny, 2 łyżeczkami cukru. Masa zielona: 900 ml soku zielonego (np.: Pysio, Kubuś), 3 budynie (moje bez cukru), 1 łyżka
Delicious TitbitsPrzepisy na kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, piersi kurczaka w panierce kokosowej. Kotlet de volaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki
Kulinarne Przebojedostarcza około dwóch piątych zalecanego dziennego spożycia żelaza i jedną szóstą potasu. Niestety najmniej korzystnych właściwości mają brzoskwinie w puszce. tracą ponad 80 procent witaminy C, a jeśli do syropu użyto cukru, są bardziej kaloryczne. Brzoskwinia to nie tylko popularny i smaczny owoc, ale też produkt często wykorzystywany w kosmetyce. Bardzo często stanowi skład peelingów (zmielone pestki brzoskwiń) – oczyszcza
Kulinarne Przebojepszennej, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie: Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy
cookplkwiatów pozbyć. Nie myjemy, nie strząsamy pyłku, który nada nalewce intensywny zapach i smak – oczywiście należy unikać zbierania kwiatów przy ruchliwej ulicy. Przekładamy baldachy plastrami pokrojonej cytryny i zalewamy syropem (przegotowana wody + cukier w proporcjach jak wyżej lub wg uznania). Wystawiamy na słońce i codziennie po kilka razy potrząsamy. Gdy zacznie fermentować (kwiaty wyraźnie podniosą się ku górze), należy zlać
Delicious TitbitsWłączamy grzanie i cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru i kakao. Kiedy zacznie się gotować, zmniejszamy grzanie i na niezbyt dużym ogniu, gotujemy przez ok.10-15 minut, aż syrop zgęstnieje, co chwilę mieszając. Po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy szczyptę soli i w moim przypadku szczyptę chilli, w tym momencie dodajemy również wybrany aromat i dokładnie mieszamy. Zosatawiamy
Pudełko rozmaitościwlać tylko tyle wody aby się zakrył. Podgrzewać na małym ogniu, aż temperatura dojdzie do ok. 115 o C. Wtedy ubić nieco białka (nie na zupełnie sztywno), a kiedy syrop osiągnie temperaturę 120 o C. cienką strużką cały czas ubijając wlać go do białek. Ubijać aż krem wystygnie, około 6-7 minut. Białka w tym czasie zdecydowanie zwiększą swoją objętość
Pudełko rozmaitościszklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody Mokre: 1 jajko 100 ml maślanki naturalnej 1/2 szklanki oleju 80 ml syropu ( z puszki po brzoskwiniach) Dodatkowo: 4 połówki brzoskwiń z puszki tabliczka białej czekolady + 2 łyżki mleka Wykonanie: Składniki suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre w drugiej
Czerwona Porzeczkacukru pudru Wykonanie: Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni na wolnym ogniu smażymy z dwóch stron- bez tłuszczu!:) W oryginale podajemy z syropem klonowym, ja podałam z sosem z truskawek i granatu : truskawki i kuleczki z granatu podsmażamy z niewielkim dodatkiem wody, dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru, następnie blendujemy. SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaLemoniada jest idealna na ciepłe dni i nie tylko. Pyszna i orzeźwiająca. Polecam. SKŁADNIKI : 2 limonki
Kulinarne Fantazje MarioliMoja miłość do mini deserów nie słabnie. Stąd kolejny FIT deser w słoiku, tym razem inspirowany popularnym batonikiem Kinder Country. Aksamitnie kremowy z chrupiącym zbożowym akcentem
Fitsweet.me(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Okres jesienno-zimowy to czas osłabionej odporności naszego organizmu. Wiele z nas w tym czasie łapie różnego rodzaju wirusy i infekcje. Wówczas powinniśmy
Przepiski.plMoje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio “ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy “. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem smakuje jak
Moja DelicjaRobię przetwory na zimę w ilościach hurtowych. Tak, żeby nigdy niczego nie zabrakło kiedy najdzie mnie ochota na owoce czy warzywa, których poza sezonem nie można
Prosty przepis na