syrop - 6989 przepisów (strona:412/466)

Białe Orzeźwienie 146

Cukrem białym zwykłym lub wybrać zdrowszy z tego samego sklepu, z którego miałam już do czynienia z palmowym, kokosowym i trzcinowym. Takie zdrowsze osłodzenie sobie napoju. Można również posłodzić syropem z agawy, który świetnie rozpuszcza się nie tylko w płynach.  Herbatkę podałam z Kostkami z Niespodzianką . Takie podanie wygląda efektownie, a niespodzianki z kostek można zjeść, dodatkowo herbata nasiąka

Blondynka Gotuje
Kompot z wiśni na zimę 176

minut od zagotowania wody. Jeśli cukier się nie rozpuści podczas pasteryzacji to wystarczy jeszcze gorącym słoikiem potrząsnąć mocno i problem znika. Można zagotować wodę z cukrem i takim syropem zalać wiśnie w słoikach, a dopiero potem pasteryzować słoiki. The post Kompot z wiśni na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Marmolada jabłkowa z różą 182

dodatkiem płatków róży - czyli tak jak ja. Składniki: * 2 kg przecieru z jabłek * 1 kg cukru * płatki róży  ( ja użyłam płatków jakie zostały mi z przygotowywania syropu ) Wykonanie: Przed przystąpieniem do gotowania marmolady, musimy przygotować przecier jabłkowy. Wybieramy jabłka zdrowe, nie obite. Ewentualne skazy wykrawamy. Jabłka kroimy na ćwiartki ( jabłek nie obieramy ze skórki, ani nie wykrawamy gniazd nasiennych

kolorowotorcikowo
MALINOWY SHEIKH (KOKTAJL) - najlepszy w lipcu!!! 174

myślę ;-) RASPBERRY SHEIKH pudełeczko świeżutkich malin kubek jogurtu naturalnego typu greckiego (ok 300ml) 2 gałki lodów różanych (np. Grycan) , mogą być ewentualnie waniliowe 10 listków świeżej mięty ewent. łyżka syropu różanego Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy dość długo żeby pestki się zmiksowały. Dodatek mięty idealnie podkreśli smak malin i dzięki temu napój będzie bardziej orzeźwiający ;-) i przepyszny ;-))) teraz już

SMYKWKUCHNI
Śmietanowy tort jeżynowo - malinowy 164

miski przekładamy 1/3 śmietany dodajemy 150 ml konfitury malinowej. Do pozostałej śmietany dodajemy mus jeżynowy ubijamy. Biszkopt kroimy na 3 części, przygotowujemy poncz (pół szklanki przegotowanej wody, 4 łyżki syropu sosnowego, sok z polowy limonki) kolejność od dołu: biszkopt konfitura malinowa śmietana malinowa biszkopt śmietana jeżynowa biszkopt śmietana jeżynowa i dekoracja tortu.    Smacznego! Miłego dnia

SMYKWKUCHNI
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 140

masy, ciągle mieszając, utworzy nam się masa o konsystencji budyniu, całkowicie studzimy. Ucieramy na puch z margaryną Poncz nr 1 na dwa blaty : - sok z 1/2 cytryny - 3 łyzki syropu klonowego - 3 łyżki likieru kokosowego np. Canarii - 100 ml przegotowanej wody Poncz nr 2 na 1 blat: - 50 ml wody - 2 łyżki Blue Curacaco - łyżka soku z limonki Beza kokosowa

SMYKWKUCHNI
Strucla drożdżowa z powidłami śliwkowymi. 138

kruszonką: - 2 łyżki masła - 1,5 łyżki mąki - 1,5 łyżki cukru Jeśli lubicie ciasto drożdżowe to polecam inne moje przepisy na ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaczki z malinami i syropem różanym przepis   KLIK Pozdrawiam cieplutko! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Granola z żurawiną i kokosem! 139

sułtańskich - 2 garście pestek z dyni - garść pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 3 łyżki otrębów granulowanych - 3 czubate łyżki miodu lipowego - 3 łyżki brązowego cukru (możecie też użyć syropu klonowego) - 3 łyżki bio-oleju  kokosowego (ekologiczny) Przygotowanie: W rondelku mieszamy miód, cukier i olej aż powstanie masa o równej konsystencji. Na blaszkę wysypujemy wszystkie składniki granoli, zalewamy masą

SMYKWKUCHNI
RED VELVET CAKE 375

będziecie przygotowywać tort to zaczynamy od samego dołu czyli od punktu 9 do 1. Każdy blat biszkoptu nasączamy ponczem. PONCZ - szklanka herbaty - sok z 1/2 cytryny - 3 łyżki syropu klonowego lub z agawy Tort dekorujemy konfiturą malinową i listkiem mięty bądź melisy ;-) JAK SIĘ WAM PODOBA?   BUZIAKI! ZAPRASZAM NA FB SMYKWKUCHNI

SMYKWKUCHNI
Deser z malinami i jagodami! - dietetyczny 197

słodziki w/w składniki miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie mieszając na sam wierzch układamy maliny - 6 łyżek malin Możecie deser polać syropem z agawy lub miodem, ale pamiętajcie że to podniesie kcal posiłku. Przepyszne

SMYKWKUCHNI
SAŁATA DO OBIADU Z SOSEM WŁOSKIM Z SUSZONYCH POMIDORÓW I BAZYLII- MEGA!!! 229

oliwek, świeżej, bazylii i suszonych włoskich pomidorów.  Zapraszam... SKŁADNIKI: -główka sałaty masłowej SOS WŁOSKI: - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie  - garść świeżej bazylii - łyżka miodu lub syropu z agawy - sól morska - oliwa z oliwek - 10 kropli soku z cytryny w/w miksujemy w blenderze

SMYKWKUCHNI
Deser z granatem, otrębami i migdałami!- Dietetyczny!- DESER FIT! 188

wypełnienia szklanki po brzegi. Na wierzch, ułóż obficie ziarna granatu i posiekany migdał.  Skrop kilkoma kroplami wody różanej (jeżeli nie lubisz, kilka kropel syropu z agawy). SMACZNEGO! POLUB MNIE

SMYKWKUCHNI
Rzymska różanka - nalewka różana 149

Przełożyć do dużego słoja, dodać cynamon i zalać spirytusem. Szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 10 dni. Codziennie delikatnie poruszać słojem. Z wody i pozostałego cukru przygotować syrop, ostudzić i dodać do nalewki. Ponownie odstawić słój na 10 dni.  Nalewkę przefiltrować, przelać do butelek i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 3 miesiące

Pasja Smaku
75. Kolejny słodki dzień, czyli serniczki trochę inaczej. 183

minut. W tym czasie prażymy na suchej patelni płatki migdałów aż będą rumiane Deser układamy na talerzu, posypujemy płatkami migdałów, polewamy golden syrupem (można zastąpić miodem, syropem klonowym), układamy maliny (u nas domowe ze słoika, ale jak najbardziej polecamy świeże). Smacznego! :) Przygotowanie - wersja 2 - mini serniczek na plasterku jabłka  Jabłko kroimy na pół i z jednej połówki wykrajamy bardzo

Symfonia Smaków
Przetwory domowe, zapasy na zimę 221

szparagowa konserwowa. Surówka z białej kapusty na zimę. Dżemy. Soki. Dżem wiśniowy. Dżem jagodowy. Sok z aronii (aroniowy). Nalewka z aronii. Składniki Kliknij w obrazek, by przejść do przepisu: Syrop z kwiatów lipy Surówka z białej kapusty na zimę The post Przetwory domowe, zapasy na zimę appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania