miski przekładamy 1/3 śmietany dodajemy 150 ml konfitury malinowej. Do pozostałej śmietany dodajemy mus jeżynowy ubijamy. Biszkopt kroimy na 3 części, przygotowujemy poncz (pół szklanki przegotowanej wody, 4 łyżki syropu sosnowego, sok z polowy limonki) kolejność od dołu: biszkopt konfitura malinowa śmietana malinowa biszkopt śmietana jeżynowa biszkopt śmietana jeżynowa i dekoracja tortu. Smacznego! Miłego dnia
SMYKWKUCHNImasy, ciągle mieszając, utworzy nam się masa o konsystencji budyniu, całkowicie studzimy. Ucieramy na puch z margaryną Poncz nr 1 na dwa blaty : - sok z 1/2 cytryny - 3 łyzki syropu klonowego - 3 łyżki likieru kokosowego np. Canarii - 100 ml przegotowanej wody Poncz nr 2 na 1 blat: - 50 ml wody - 2 łyżki Blue Curacaco - łyżka soku z limonki Beza kokosowa
SMYKWKUCHNIkruszonką: - 2 łyżki masła - 1,5 łyżki mąki - 1,5 łyżki cukru Jeśli lubicie ciasto drożdżowe to polecam inne moje przepisy na ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaczki z malinami i syropem różanym przepis KLIK Pozdrawiam cieplutko! Zapraszam
SMYKWKUCHNIsułtańskich - 2 garście pestek z dyni - garść pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 3 łyżki otrębów granulowanych - 3 czubate łyżki miodu lipowego - 3 łyżki brązowego cukru (możecie też użyć syropu klonowego) - 3 łyżki bio-oleju kokosowego (ekologiczny) Przygotowanie: W rondelku mieszamy miód, cukier i olej aż powstanie masa o równej konsystencji. Na blaszkę wysypujemy wszystkie składniki granoli, zalewamy masą
SMYKWKUCHNIbędziecie przygotowywać tort to zaczynamy od samego dołu czyli od punktu 9 do 1. Każdy blat biszkoptu nasączamy ponczem. PONCZ - szklanka herbaty - sok z 1/2 cytryny - 3 łyżki syropu klonowego lub z agawy Tort dekorujemy konfiturą malinową i listkiem mięty bądź melisy ;-) JAK SIĘ WAM PODOBA? BUZIAKI! ZAPRASZAM NA FB SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIsłodziki w/w składniki miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie mieszając na sam wierzch układamy maliny - 6 łyżek malin Możecie deser polać syropem z agawy lub miodem, ale pamiętajcie że to podniesie kcal posiłku. Przepyszne
SMYKWKUCHNIoliwek, świeżej, bazylii i suszonych włoskich pomidorów. Zapraszam... SKŁADNIKI: -główka sałaty masłowej SOS WŁOSKI: - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie - garść świeżej bazylii - łyżka miodu lub syropu z agawy - sól morska - oliwa z oliwek - 10 kropli soku z cytryny w/w miksujemy w blenderze
SMYKWKUCHNIwypełnienia szklanki po brzegi. Na wierzch, ułóż obficie ziarna granatu i posiekany migdał. Skrop kilkoma kroplami wody różanej (jeżeli nie lubisz, kilka kropel syropu z agawy). SMACZNEGO! POLUB MNIE
SMYKWKUCHNIPrzełożyć do dużego słoja, dodać cynamon i zalać spirytusem. Szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 10 dni. Codziennie delikatnie poruszać słojem. Z wody i pozostałego cukru przygotować syrop, ostudzić i dodać do nalewki. Ponownie odstawić słój na 10 dni. Nalewkę przefiltrować, przelać do butelek i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 3 miesiące
Pasja Smakuminut. W tym czasie prażymy na suchej patelni płatki migdałów aż będą rumiane Deser układamy na talerzu, posypujemy płatkami migdałów, polewamy golden syrupem (można zastąpić miodem, syropem klonowym), układamy maliny (u nas domowe ze słoika, ale jak najbardziej polecamy świeże). Smacznego! :) Przygotowanie - wersja 2 - mini serniczek na plasterku jabłka Jabłko kroimy na pół i z jednej połówki wykrajamy bardzo
Symfonia Smakówszparagowa konserwowa. Surówka z białej kapusty na zimę. Dżemy. Soki. Dżem wiśniowy. Dżem jagodowy. Sok z aronii (aroniowy). Nalewka z aronii. Składniki Kliknij w obrazek, by przejść do przepisu: Syrop z kwiatów lipy Surówka z białej kapusty na zimę The post Przetwory domowe, zapasy na zimę appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezamykamy i odstawiamy na ok. tydzień, jednak codziennie potrząsamy naczyniem. Po tygodniu zlewamy ekstrakt wiśniowy do butelek, owoce tym razem zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok, 2 tygodnie. Następnie syrop zlewamy mieszamy 1 litrem przegotowanej zimnej wody i z odlanym wcześniej ekstraktem. Wiśnie nasączone alkoholem możemy wykorzystać do deserów. Naczynie zamykamy, odstawiamy na co najmniej jeden miesiąc. Nalewkę filtrujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuchej patelni, a następnie siekamy na małe kawałki (orzechy można też rozbić młotkiem). Cukier rozpuszczamy na suchej patelni, na małym ogniu, bez mieszania, aż zrobi się karmel (bursztynowy syrop) – musimy uważać, aby go nie spalić. Szybko wylewamy go na papier do pieczenia i rozsmarowujemy cienko nożem. Gdy stwardnieje, łamiemy na nieduże kawałki (najlepiej rękoma – nie skaleczcie się tylko
Poezja smakumałym ogniu aż się cukier rozpuści. Kiwi obieramy, przekładamy do blendera i mikujemy kilka sekund. Mus z kiwi przekładamy na gęste sito i przecieramy. Przetarty mus łączymy z syropem i likierem. Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do musu. Masę przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny, mieszając co pół godziny
Zainspirowana w kuchnizmieniają smaku koktajlu i są prawie nie wyczuwalne, więc Na Zdrowie Kochani! Ps. Ja nie dodawałam cukru, ani żadnych substancji słodzących, jeśli chcecie, możecie sobie dosłodzić cukrem, bądź syropem z agawy. Składniki na 2 szklanki: 2 płaskie łyżki nasion Chia Skworcu 1 szklanka mleka 1 garść czarnej porzeczki 1 garść jagód 1 szklanka truskawek Wykonanie: Nasiona Chia zalewamy szklanką
Blondynka Gotuje