Czyż nie brzmi to niezwykle? Przepis pochodzi z 12 numeru magazynu KUKBUK . a jego autorką jest Monika Walecka . Naprawdę warto ten chleb upiec. Będzie świetnym dodatkiem do świątecznych śledzi, sałatek i wędlin. Użyłam mąki pszennej chlebowej i płatków migdałowych. Ciasto wyrabiałam w robocie. Bardzo polecam! Chleb z kawą i migdałami (przepis podaję za blogiem Kuchennymi drzwiami
Stare GaryPołączenie jabłka, ziół, cebuli z wątróbką jest na prawdę trafione w 100 % Tak więc zaczynamy :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 1 kg wątróbki z kurczaka 3 Jabłka mogą być kwaskowe 2 Cebule
Gotowanie PatkiPyszne i super proste do zrobienia śledzie po królewsku . To jedna z lepszych sałatek śledziowych na Święta i moja ulubiona sałatka śledziowa po królewsku z groszkiem konserwowym i gotowanym na twardo jajkiem. - szybka i prosta do zrobienia - idealna na Święta i imprezy - z groszkiem i jajkami
AniaGotuje.plPodane z Borówką z gruszką ze sklepu SKWORCU idealnie zgrywają się na Świątecznym stole. Zapraszam :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA OK 12 Kotletów: 1.5 kg Schabu bez kości olej rzepakowy do smażenia
Gotowanie Patkiposypujemy pozostałą masą kakaową. Wkładamy na około 3.5 godziny do lodówki. Podajemy sernik posypany borówkami. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeŚledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i ziemniakami. Składniki: 400g płatów śledziowych Matias 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 por (biała część) 200g śmietany
Szalona Kuchnia Ewelinywykonania Jedyny minus to fakt, że trzeba zaplanować jego przygotowanie trochę wcześniej – wiórki powinny „moczyć” się w wódce około 1 tygodnia, a najlepiej przez około 2 tygodnie. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wsyp wiórki kokosowe do dużego, najlepiej litrowego słoika. Zalej je wódką i zakręć słoik. Wstaw do lodówki
Eat me! Fit me!składniki: 3 filety śledziowe 50 g sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 jabłka pieprz do smaku 2 łyżki majonezu
Domowy Smak Jedzeniawęższe niż nóż do ryb; ostry czubek ułatwia porcjowanie ciasta, widelec do zakąsek - ma dwa zęby dłuższe niż w zwykłym widelcu; kładzie się go np. przy wędlinie czy śledziach, widelec do serwowania ryb - ma cztery szerokie, ostre zęby; podajemy nim np. dzwonka lub filety ryb oraz rybę po grecku, nóż do serwowania ryb - ma szerokie ostrze ścięte z jednej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawymaga zbytnich umiejętności kulinarnych ani czasu na przygotowanie. Wystarczy wcześniej wymieszać nasiona chia z mlekiem kokosowym i miodem, odstawić do lodówki, a potem dodać owoce i gotowe *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Dzień przed podaniem i zjedzeniem w szklanym naczyniu (miseczka lub duży słoik) przy pomocy trzepaczki wymieszaj mleko kokosowe
Eat me! Fit me!wszystkie wykorzystam. Oczywiście wszystkich czterech nie zrobię na tegoroczne święta, jednak kto powiedział, że nie można ich przygotować w dzień powszedni? Wśród dań znalazła się przystawka czyli śledzie w soku z pomarańczy z czarnuszką, dania główne czyli pierogi gryczane z twarogiem oraz dorsz na kiszonej kapuście w pomidorach, a na deser zrobiliśmy pyszny kakaowy krem z suszonych owoców. Dziś jednak
Kuchnia BazyliiMacie szansę na zdobycie super prezentu dla siebie lub bliskiej osoby ! Nagrodę wysyłamy tylko na terenie Polski. Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjesojowego (możecie dać szczyptę soli). Całość tworzy prawdziwą fuzję smaków – miesza się słony ze słodkawym, lekko gorzki z lekko pikantnym i trudno się tej fuzji oprzeć *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie SAŁATKA Umyj i osusz liście szpinaku i rukoli. Wyłóż je na duży, a raczej bardzo duży talerz zostawiając wolny
Eat me! Fit me!Święta i czas karnawału to wzmożony czas przyjęć okolicznościowych w domu. W tym czasie najczęściej poszukujemy przepisów na przekąski, śledzie czy mięsa. W moim mięsnym dziale przedstawię Wam dzisiaj kilka propozycji mięs pieczonych na stół świąteczny, noworoczny czy po prostu imprezowy. W zestawieniu wykorzystałam mieloną wołowinę, schab i boczek. Przepisy będą proste, składające się z kilku
Życie zaczyna się w kuchni