Pytanie z serii tych retorycznych… znacie ciasteczka „Jeżyki”? Tak myślałam! Co prawda osobiście nie sięgam po nie, gdy jestem w sklepie. Ale zawsze
Be Fit Be StrongSzybkie ciasto z brzoskwiniami w 10 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia ;) Szklanka podana w
Kulinarne PrzebojeDrink Mohito (Mojito) – jest to jeden z najpopularniejszych barowych i klubowych drinków, ale można go też łatwo zrobić w domu. Jego wymowa ostatnio narobiła szumu
Kulinarne PrzebojeLemoniada arbuzowo- melonowa to pyszne połączenie słodkich owoców, z dodatkiem lodu taka lemoniada znika szybko. Bardzo smaczna, słodka i orzeźwiającą. Przygotowałam ją w Thermomasterze II firmy
Kulinarne Fantazje MarioliDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Koktajl z truskawek przygotowałam z jogurtem, oraz drugi ze szpinakiem, bananem i jagodami. Wyszły bardzo smaczne, ożeźwiające, pyszne. Podałam je z ryżem, makaronem i musli.
Kulinarne Fantazje MarioliBulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Napój pomarańczowo - marchwiowy jest smaczny i orzeźwiający. Uzyskujemy go z gotowania marchwi i pomarańczy. Uzyskany koncentrat mieszamy z wodą. Polecam napój na upalne dni. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje MarioliSok marchwiowo – pomidorowy to bogactwo beta-karotenu. Takie sok przygotujemy w kilka chwil, najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu ale możemy go również zabrać ze sobą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Większość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś w mojej kuchni gości warzywo, które w dzieciństwie było jednym z moich największych wrogów – mała, zielona brukselka, upieczona w słodkiej marynacie. Gdy myślami wracam
Vegan TasteDziś mam dla Was słodycze, i to nie byle jakie! O niebo lepsze (i zdrowsze) niż te ze sklepu, a do tego – bez pieczenia! Przedstawiam
Vegan TasteJak wiecie swoimi przepisami bardzo, ale to bardzo lubię nawiązywać do kuchni świata. Dziś zapraszam Was do Korei ( tam jeszcze nie byliśmy! ) na genialne, słodkie placuszki
Ostra na Słodkoskładniki: 1000 g gruszek 500 g cukru 1000 ml wody kilka goździków laska cynamonu sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy
Domowy Smak Jedzenia