jest baaaardzo gorąca przed dodaniem pierwszej porcji ciasta. Smaż małe placki, z obu stron kilka minut. Zobaczysz, jak placuszki rosną na Twoich oczach!PANCAKES PODAWAJ Z KAWAŁKIEM MASŁA, SYROPEM KLONOWYM, Z AGAWY, MIODEM LUB DOWOLNYM SOSEM Smacznego i pięknego dnia!PaulinaPopularne posty :Muffinki marchewkowe na troskiSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy
Gotowanie to kochanieeksperymentów i wzbogacą Waszą kuchnię o nowe smaki!Przepis na żurawinowego szampana :Polecam szampana w cudnym burgundowym kolorze i o wspaniałym smaku aromatzcynej żurawiny.Do przygotowania szampana użyłam syropu z żurawiny przygotowanego z przepisu zamieszczonego tutaj.Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!serkiem smarować chlebki.Ogórki faszerowane sałatką ryżową z tuńczykiemA deser w Sylwestra też musi być obowiązkowo, proponuję:deser Panna Cotta w wersji light- Panna cotta na jogurcie z syropem pomarańczowymTartaletki z musem czekoladowym,oraz bezową roladę z malinami.W taką Sylwestrową noc nie może zabraknąć czegoś ciepłego. Proponuję przygotować Kotlet schabowy a la pizza.oraz rewelacyjne małże w pomidorach z natką pietruszkiA
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlekkiego przypalenia. Wlewamy Sake, wino ryżowe i czerwone, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 3 minuty do odparowania alkoholu. Wlewamy sos sojowy, wsypujemy cukier, mieszamy i gotujemy, aż do powstania syropu (około 10 minut). Przecedzamy do garnuszka i odstawiamy na bok.2. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i ugniatamy na gładkie puree z wasabi i śmietanką.3. Plastry cukinii
My Culinary Artsłodko kwaśny smak. Oprócz walorów kulinarnych i smakowych posiada szerokie właściwości lecznicze. Liczi - dla zdrowia się liczy. Składniki: - 2 pojedyncze piersi drobiowe- ziemniaki sałatkowe (ok. 1kg)- puszka liczi w syropie- 1 czerwona cebula- 1-2 ząbki czosnku- świeży koperek- szczypiorek- limonka- sól i pieprz- olej sezamowy- papryki różnego koloruMarynata (ciemny sos sojowy, olej arachidowy, papryka wędzona, pieprz, sok z cytryny
mojewypiekiinietylkoMożna przygotować na grillu, ale jeśli pogoda nie dopisze, również pyszne są z piekarnika. Składniki: - 2 duże piersi drobiowe- boczekMarynata:- ciemny sos sojowy- olej sezamowy- sok z cytryny- syrop klonowy- chilli w płatkach- świeżo mielony pieprz- papryka wędzona Dodatkowo: - mini kukurydza- groszek cukrowy- paprika czerwona- szalotki bananowe- masło- olej sezamowy- cytryna (skórka i sok)- sól wędzona Umyte
mojewypiekiinietylkotylko. Kupione, muszą być w krótkim czasie przygotowane, zostawione – wyschną lub spleśnieją. Upieczone są miękkie, mają słodki, lekko orzechowy smak. Można je zjeść same, z miodem, syropem klonowym, albo oprószone… solą – do wyboru. Nadają się zarówno do potraw słodkich (torty, ciasta), jak i wytrawnych (zupy, purée, różne farsze). Świetnie komponują się z wanilią, czekoladą, grzybami, dynią i cieciorką. Spróbować
mojewypiekiinietylkosucha (jednak zależy to też od odmiany dyni), więc jeśli będą trudności przy jej zblendowaniu, dodajcie nieco przegotowanej wody.Do czego można wykorzystać takie purée? Do sernika, nadzienia drożdżówek, kawy, syropu dyniowego i czego sobie zamarzycie :-).Jak je przechowywać? W szczelnym pojemniku w lodówce lub zamrozić wcześniej zważone porcje. Zapraszam! Czytaj więcej »Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzębach. Po ostudzeniu faktycznie lekko toffi a może karmelowe???Przepis z ikeowej FIKI :)Przypominam też o CIASTECZKOWYM KONKURSIE!!! Ciasteczka o smaku Toffi100 g masła100 ml cukru pudru1 łyżka syropu cukrowego250 ml mąki pszennej1
Dzieje kuchennej WiewióryPodchodziłam do tych batoników dwa razy, za pierwszym coś było nie tak ale zamiast golden syropu użyłam miodu. Za drugim zmieszałam melasę trzcinowa z miodem, dodałam migdały zamiast rodzynek. Upiekłam w silikonowych foremkach, w sam raz na raz, do reki i do pudełka śniadaniowego. REWELACYJNIE się udały i wszystkim smakowały!!! Przepis z Moich Wypieków. Flapjack baton zbozowy300
Dzieje kuchennej Wiewiórydawna,chodziło mi raczej o pierwsze domowe próby ze stewią czy ksylitolem. Niestety nie dla psa kiełbasa. Stewia jeszcze, jeszcze tylko ten ziołowy posmak... Po orzeszkach piniowych i syropie klonowym, tym z daktyli i agawy
Dzieje kuchennej Wiewiórysię smażeniem chleba, a potem powoli delektować się ich smakiem...Tosty są chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, delikatnie słodkie i z nutą wanilii- fantastyczne!Najbardziej je lubię polane syropem klonowym, ale posypane cukrem pudrem, czy- jak dziś- z sosem owocowym smakują równie wspaniale.2-3 porcjeTosty:* chleb- 6 kromek* mleko- szklanka* jajko- 1 szt.* cukier- 2 łyżki* ekstrakt z wanilii
Kraina Miodem Płynącaaromat. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Łyżką nakładamy surowe ciasto na rozgrzany olej i smażymy przez chwilę z obu stron jak naleśniki. Podajemy z masą kajmakową albo dżemem lub syropem klonowym.Masa kajmakowa: Do naczynia wlać mleko, dodać cukier, kakao, masło i gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać mleko w proszku. Cały czas masę podgrzewać, ciągle mieszając
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:Ciasto:3 szklanki mąki1/2 szklanki cukru pudru1 margaryna lub masło6 żółtek3 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka śmietanyRóżowa pianka:6 białek6 łyżek cukru3 kisiele wiśniowedrylowane wiśnie (mogą być z syropu) Dowolny krem budyniowy, u mnie taki:2 budynie śmietankowe2,5 szklanki mleka3 łyżki cukru1 kostka masłaSposób przygotowania:1. Robimy ciasto: margarynę rozcieramy z mąką, dodajemy resztę składników i zagniatamy
Kuchnia domowa Anicynamonu (pominęłam)Sposób przygotowania:1. Obrane mandarynki należy dokładnie oczyścić z białych błonek, inaczej konfitura może być gorzkawa.2. Wodę zagotowujemy z cukrem, aż cukier się całkowicie rozpuści, dodajemy do syropu owoce i gotujemy mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy sok z cytryny, gotujemy bez przykrycia, aż konfitura trochę zgęstnieje i owoce się rozpadną.3. Gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych
Kuchnia domowa Ani