syrop - 6989 przepisów (strona:382/466)

Kawa zbożowa naturalna OCZYSZCZAJĄCA 155

mlekiem. Ta konkretna kawa zbożowa ma w swoim składzie ziarno jęczmienia 85%, korzeń cykorii 14,7% oraz korzeń żeńszenia 0,3%. Ma kremowa konsystencję i wyrazny smak. Dosmaczyłam ją syropem trzcinowym..i wypiłam ze smakiem..jeden kubek...a potem drugi... Przekoanjcie się sami jaka jest dobra

Z Kuchni Do Kuchni
915. Marchewka w omlecie. 125

Marchewkowy placek/omlet owsiany;  z masłem orzechowym (z pekanami i syropem klonowy) oraz bananem Ostatnio masło orzechowe znika u mnie w dziwnie niewyjaśnionych okolicznościach, a jedyną radą na to jest ciągle jego uzupełnianie xd swoją drogą to masło jest genialne ^^ W ogóle aktualnie jestem przytwierdzona do krzeseł/kanapy, bo stanie, czy chodzenie wywołuje ból w nodze, nie jakiś wyciskający łzy

More food, love and dreams
Pyszny chleb jaglany 190

więc następnym razem będę go piekła z połowy porcji w mniejszej formie :) 350 g mąki jaglanej 150 g mąki gryczanej 40 g świeżych drożdży 350 g letniej wody łyżeczka syropu klonowego 2-3 łyżeczki soli 40 g octu 90 g ziaren słonecznika 90 g siemienia lnianego (dodałam zmielone) 50 g sezamu masło do posmarowania formy łyżka płatków owsianych bezglutenowych

Mienta blog
Placuszki dyniowe 153

pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i olej tak, żeby powstało gładka i jednolita masa. Smażyć na oleju z obu stron na złoto. Podawać z cukrem pudrem lub golden syrupem, syropem klonowym, orzechami, bakaliami, jednym słowem: z czym dusza zapragnie :) Smacznego :) I oczywiście zapraszam na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Lodowy torcik mleczno-brzoskwiniowy w kakaowej posypce 134

która obchodzi 2 urodziny swojej blogowej przygody. Składniki: Masa lodowa: 400 g mleka skondensowanego słodzonego w puszce 1 szklanka mleka 1 3/4 szklanki kremówki 3 połówki brzoskwiń w lekkim syropie Posypka kakaowa: 1 szklanka niesłodzonego (dobrego) kakao 3/4 szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cynamonu 5 kostek gorzkiej czekolady (tartej na drobnych oczkach) Inne: 1/2 szklanki truskawek Przygotowanie: Lody: Mleko

Słodkie okruszki
Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią 176

pietruszki   Przygotowanie: Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pieczarki, obrany i zmiażdżony czosnek oraz listki tymianku. Smażyć 5 minut. Wlać vermouth, zagotować i zredukować do uzyskania konsystencji syropu. Dodać ocet balsamiczny, wymieszać, chwilę zredukować. Wlać bulion, zagotować i zredukować całość o połowę (ok. 5 minut). Umyte i dobrze osuszone plastry steków związać sznurkiem wędliniarskim po obwodzie*. Dzięki temu

Moja Delicja
DOMOWA NUTELLA, WERSJA ll - MOJA ULUBIONA 248

wiedząc, że jest z awokado... Składniki: - 1 dojrzałe, miękkie awokado - 2 pełne łyżki dobrego, ciemnego kakao - 5 łyżek pasty z orzechów laskowych* - 3 łyżki mielonego ksylitolu - 4 łyżki syropu z agawy (u mnie surowy, jest chyba trochę mniej słodki) - 15g płynnego (stopionego) oleju kokosowego, nierafinowanego - ziarenka z 1/3 laski wanilii * można zastąpić uprażonymi, zmiksowanymi orzechami laskowymi, gdy mamy bardzo mocny

Smaczne Zdrowe
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 206

trę na drobnych oczkach na tarce. 3.  Ubijam jajka do podwojenia objętości, dodaje cukier brązowy i wanilinowy. Dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta, wlewam ubijając nasz syrop z oleju i soku ananasa. 4.  Do powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe, cynamon, sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając

pichciszto
Pierniki norymberskie 218

wynieść w zimne miejsce). Zimą skórkę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pierników. Skórkę taką można przechowywać krótki czas w lodówce, wystarczy przełożyć ją do słoja i zalać syropem, w którym się gotowała. Jeśli chcemy mieć skórkę na dłużej wystarczy szczelnie zakręcone słoje pasteryzować około 5 – 7 minut. -   w drugim sposobie: skórkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wsypujemy

Smakowy Raj
Najszybsze i najłatwiejsze wegańskie ciasteczka otrębowe! | bez cukru | dietetyczne 595

otrąb  (najlepiej mieszanka różnych rodzajów - pszennych, żytnich, owsianych itd. ponadto część otrąb można zastąpić płatkami owsianymi) Mała garstka orzeszków ziemnych Mała garstka suszonej żurawiny 2 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 szkl. wody Przygotowanie: Banalnie proste. Wszystkie skladniki mieszamy :) pieczemy w 180 stopniach przez 10-15 minut :) Z podanej porcji wychodzi ok. 12 sztuk ciasteczek. Jedno

Czarnawisienka
Niesamowite właściowści siemienia lnianego 321

warzywnych lub dodawać go do porannej owsianki. Poniżej przedsawiam innne mniej oczywiste zastosowania tej rośliny : - mleko lniane - pudding z lnu - sezamki siemieniowe (wystarczy podpróżyć na patelce nasiona , dodać miód, syrop z agawy lub inny ulubiony słód i poczekać jak ostygną :)  Pamiętajmy, że jeśli chcemy dostarczyć sobie jak najwięcej składników odżywczych powinniśmy kupować organiczne nasiona lnu i mielić je dopiero

zdrowa vege kuchnia
Ciasteczka 40-stki 186

smakowało. Były to podobne, słodkie i bardzo chrupkie krążki, złożone z różnych ziaren, w kilku wariantach. Miały wyraźnym posmak masła a ziarna sklejone były jakby gęstym, zastygłym zupełnie syropem. Moje są chyba nieco inne, ale równie pyszne i zakochaliśmy się w nich w domu wszyscy. Jedliście kiedyś ciasteczka rugelach ? Są kruche, maślane i cudowne! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jajko sadzone w wersji na słodko 162

łyżki oleju, 1/3 łyżki proszku do pieczenia, 1/3 łyżki octu, Krem: 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, Dodatkowo: 3 połówki brzoskwiń z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję naprzemiennie żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Mieszam. Ciasto wykładam na blachę wyłożoną papierem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto ucierane o smaku wiśniowym. 149

Kandyzowanie to jedna z metod konserwacji owoców. Polega ona na wielokrotnym smażeniu owoców w syropie powstałym z cukru i wody. Za każdym smażeniem dodajemy coraz więcej cukru niż poprzednio, a następnie suszymy i przechowujemy w szczelnym opakowaniu. Takie owoce są idealnym dodatkiem do ciast czy dekoracji wypieków. Składniki: Ciasto 1 szklanka mąki pszennej 2 kisiele wiśniowe 3 łyżki mąki ziemniaczanej

O kuchni z uczuciem
Brzoskwiniowo-czekoladowy deser bakaliowy na Dzień Kobiet 209

Dzień Kobiet - "Jest słodki, fajnie wygląda, a do tego do złudzenia przypomina kwiat. Zrobię jej nim nie lada niespodziankę (...)" Składniki: (2 porcje) 2 połówki brzoskwini w puszce w lekkim syropie 0,5 litra mleka 1 1/2 łyżki kakao 2 łyżki rodzynek 12-13 łyżek kaszy manny 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka masła czekoladowego Przygotowanie: W garnku do mleka

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania