Sernik jest delikatny, puszysty w środku z karmelizowaną marchewką która rozpływa się w ustach. Wcześniej robiłam babeczki z taką marchewką klik i bardzo nam zasmakowała więc spróbowałam z sernikiem. Jest pyszny. Składniki: 200 g herbatników typu petitki 100 g margaryny lub masła 1 kg twaróg z wiaderka 4 jajka 200 g cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Kamis(...)tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami. Lukier: Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć gęsty żeby nie spływał z sernika. Tortownica
Ala piecze i gotujepyszny sernik z brzoskwiniami, dostrzeżony u Dorotki na MW. Premiera miała być na Wielkanoc, ale niestety nie doczekał) Nic, upiekę coś innego)) Natomiast my doczekaliśmy się pysznego, kremowego sernika, z gruubą warstwą sera, soczystymi owocami i chrupiacą kruszonką. Sernik wyszedł wyjątkowo kremowy, choć troszkę wilgotny, chyba za sprawa brzoskwiń. Przyznaję się od razu, że poczyniłam pewne zmiany: użyłam(...)serka z wiaderka i dodałam jedno jajko więcej do masy. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki( u mnie semolina) 250 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 4 żółtka 1 jajko cukier z prawdziwą wanilią Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego
Mia Cucina Sofietazupelnie innej formie, co mysle, ze bylo doskonalym rozwiazaniem. Do tego jego piernikowo-pamoranczowy smak utwierdzil mnie w przekonaniu, ze to byly sluszne decyzje. Polecam wiec moj eksperymentalny swiateczny sernik :) Sernik na piernikowym spodzie skladniki: 125g masla 1i 1/3 szklanki maki 1/2 szklanki cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3 lyzki kakao 2 lyzeczki przyprawy do piernikow(...)wykladamy na dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia. Cukier puder utrzec z jajkami. Dodac ser, make, olejek i mleko. Wszystko dokladnie wymieszac. Mase serowa wylac na przygotowany wczesniej spod. Sernik piec w temperaturze 180°C przez okolo 1 godzine. Przestudzic. Mozna udekorowac polewa czekoladowa lub gorzkim kakao. Przepis prezentuje w ramach zabawy Olgi Smile "Kuchnia Swiateczna i Noworoczna
Przysmaki Karolkiwyszłam z wprawy i to że dziś wygląda tak, a nie inaczej to tylko przypadek. Liczy się bowiem smak. Sernik jest wyśmienity, lekki i delikatny z nutą pomarańczy. Sernik pomarańczowy składniki spód 250 g czekoladowych ciastek ( u mnie BelVita) 70 g stopionego masła masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 4 jajka 100 ml śmietany 18% 2 op cukru(...)żółtka i mąkę i ponownie miksujemy. Białka ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na spod z ciastek. Wyrównujemy. Sernik pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180°C. Sernik warto nakryć folia aluminiowa by górą się zbytnio nie spiekła
Przysmaki Karolkimasłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Aby sernik pozostał biały w trakcie pieczenia przykrywamy go folią aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy(...)galaretkę według przepisu (ja dałam mniej wody) Na całkiem zimny sernik układamy truskawki pokrojone w plasterki. Układanie zaczynamy od brzegów, a kończymy w środku. Gdy galaretka będzie już prawie całkiem ściągnięta wylewamy ją na truskawki i odstawiamy sernik do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Przysmaki KarolkiPomysł na weekendowe pieczenie? Musicie upiec muffinki i ten sernik! Zapytacie pewnie dlaczego? Są dostępne świeżutkie brzoskwinie, polskie, a nie jakieś zagraniczne. Są tanie! A i muffinki i sernik są wyborne, nie ma się co zastanawiać. W końcu znalazłam ser idealny na serniki (informacje poniżej), bo niestety nie mam maszynki, żeby sobie samodzielnie zmielić twaróg. Sernik jest zwarty, nieco urósł (i opadł :-) ), ale dość równo, nie zaburza to jego pięknego wyglądu, a dodatek brzoskwiń i cynaomu jest rewelacyjny. Zdecydowanie będzie tutaj więcej serników! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćobecnie szukam czegoś bardziej wyrafinowanego.. tyle, że właściwe po co? Najlepiej smakują te najprymitywniejsze rozwiązania. Im mniej składników, tym bardziej mogę cieszyć się głębią smaku głównej bohaterki. I serniki bardzo lubię. Postanowiłam połączyć... smak sernika z sezonową euforią na truskawki. Kwintesencja przyjemności(...)Sernik jest niezwykły w smaku. Delikatny, waniliowy, a świeże truskawki dodają mu przewrotności. Zjadłam kawałek na ciepło - nie mogłam się opanować. Lekki, luźny, gorący... Polecam każdemu takie doświadczenie. SERNIK NA HERBATNIKACH Z TRUSKAWKAMI. (przepis na sernik z... nie pamiętam, truskawki są pomysłem autorskim) 1 kg białego sera (u mnie jak zawsze, nie mielony) 2 łyżki mąki ziemniaczanej
W kuchni Karmel-itkitęcza. Wróciwszy do domu, zastałam w lodówce ogromną ilość serków "Bakuś". I karteczkę przyczepioną magnesem do lodówki: "Mam ochotę na sernik. Kocham Cię." Nie mam sera, a chce sernik... A gdyby tak wykorzystać zasoby lodówki? W końcu są to serki homogenizowane, podobnie jak ser wiaderkowy do serników. Nic więcej, tylko od razu zabrałam się do dzieła. SERNIK(...)sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier. Lśniąca, sztywną pianę delikatnie przekładam do sera, na zmianę wlewając porcjami mleko. Mieszam za ppomocą drewnianej łyżki (tak robimy od pokoleń - sernik jest wtedy niewiarygodnie pulchny, jeśli nie zostanie "potraktowany" mikserem). Wylewam na gotowy spód. Całość piekę ok. godziny w 180 stopniach, aby wierzch był pięknie brązowo-złocisty. Po upieczeniu zostawiam
W kuchni Karmel-itkimnie to sernik idealny! Kremowy, ciekawy w smaku, prosty i szybki w wykonaniu i nie opada! Obwódka wypełniona przecierem mango, migdałowy spód... musicie koniecznie sprawdzić w swojej kuchni ten przepis. Jakiś czas temu zobaczyłam na blogu White Plate oba serniki z mango i od tamtej pory nie dawały mi spokoju. To własnie dla tych serników odnalazłam przecier mango(...)czasie wyłączyłam piekarnik i sernik studził się w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny wstawiłam do lodówki na całą noc. Ps. Przed wstawieniem do piekarnika na wierzchu sernika zrobiłam małe kropki z musu z mango, z których za pomocą wykałaczki zrobiłam sobie takie esy floresy. Ta czynność spowodowała, że w tych miejscach podczas pieczenia zrobiły się takie szczeliny jakie widać
Blondynka GotujeSerniki uwielbiałam , uwielbiam i będę uwielbiać :) Mogłoby się wydawać , że sernik składa się(...)sera i że każdy przepis na niego powinien smakować tak samo . Na szczęście sernik sernikowi nie równy. Przepis , który dzisiaj zamieszczę pochodzi z mojego "starego"zeszytu i jest wprost przepyszny. Niezwykle kremowy i nie czuć w nim twarogu, czego w sernikach nie lubię. Wymiary blaszki : 24 cm x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia
Słodkości i nie tylkoSerniki uwielbiam i stąd następna moja propozycja świąteczna tym razem z pierniczkami. Mogą być pierniczki nadziewane , ja użyłam pierniczków w polewie czekoladowej. Sernik ma ciekawy smak, wanilia z piernikową nutą i skórką pomarańczową daje nam niepowtarzalne wrażenia zapachowe i smakowe. Podczas pieczenia po domu roznosi się śliczny i niezapomniany zapach. Zatem zachęcam do spróbowania tego ciasta. Dobry humor(...)serową . Na ciasto wylać połowę masy serowej , przykryć ją pierniczkami i wylewamy resztę masy. Pieczemy ok. 50 - 60 minut w temp. 180 C do momentu uzyskania złocistego koloru sernika. Po upieczeniu nie wyjmujemy z piekarnika. Gdy sernik wystygnie wstawiamy do lodówki. Dzięki tej czynności sernik nie opadnie. Możemy polać polewą czekoladową ( klik ) i udekorować perełkami
Słodkości i nie tylkoSernik na zimno czekoladowy to sernik, który polecam szykować każdemu miłośnikowi prawdziwej czekolady. Przepis sprawdzi się na wiele okazji, a sernik wychodzi bajecznie pyszny i kremowy
AniaGotuje.plWykwintny, elegancki sernik na specjalne okazje. Pyszny i wilgotny sernik w mocno orzechowym cieście z kremem na bazie kwaśnej śmietany. Składniki: Biszkopt: 100 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 6 jajek 100 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg białego sera (trzykrotnie zmielonego(...)cukrem na puch. Partiami dodajemy twaróg, żółtka, ekstrakt waniliowy oraz proszek budyniowy. Miksujemy ponownie, tylko do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszając łączymy z masą twarogową. Sernik przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Miękkie masło ucieramy z cukrem
Podróż w kulinariaGotowany Sernik z Herbatnikami i Batonikami Milky Way – Idealny na Święta i każdą okazję! Szukasz pomysłu na prosty, a zarazem efektowny deser, który zachwyci Twoich bliskich podczas świąt? Ten sernik z herbatnikami i batonikami Milky Way jest perfekcyjny na wyjątkowe chwile przy rodzinnym stole. Sprawdzi się zarówno na Boże Narodzenie, Wielkanoc, jak i na inne uroczystości – jego wyjątkowy(...)ognia i lekko studzimy. Tak przygotowaną polewę wlewamy na ciasto i dokładnie ją rozsmarowujemy, wierzch pokrojonymi batonami. Tak przygotowane ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. The post Sernik gotowany z Milky Way + film first appeared on Smakowite Dania
Smakowite Daniamasę ciasteczkową, dociskamy do dna i na nią wylewamy masę serową Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, nawilży się, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę(...)stopni i dopiekamy „w środku” jeszcze około pół godziny. Studzimy przy lekko!! uchylonych drzwiczkach pół godziny- nawet do godziny jak trzeba. Wystudzony sernik polewamy polewą (podgrzewamy śmietanę kremówkę, rozpuszczamy w niej czekoladę), studzimy. Na polewę kruszymy 4 kuleczki pralinek, jedną dajemy na środek dla ozd oby. Schładzamy i smacznego! Share 0 Post 0 Pinterest 0 0 Shares
Latosiowydom