Szybka i prosta sałatka na kolację lub lunch. Truskawki jak ciągle powtarzam, wciąż jeszcze nie krajowe, ale jak się im oprzeć widząc piękne kobiałki na straganach. Czekając na nasze polecam póki co własnie te. Odpowiednio doprawione smakują wyśmienicie. Składniki: kilka truskawek kilka suszonych moreli 1 mandarynka 1/2 garści orzechów włoskich kilka listków sałaty rukoli Sos: 1 łyżka oliwy winogronowej 1 łyżka syropu brzoskwiniowego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli świeżo zmielony pieprz Sposób przyg... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.