Przepis na : deser
W Hiszpanii tradycyjnym produktem bożonarodzeniowym jest turron, czyli nugat. Produkowane są nugaty twarde i miękkie, o różnych smakach i z różnymi dodatkami. Te desery równie popularne są we Włoszech czy Francji. U nas nie ma takiej świątecznej tradycji, ale w tym roku postanowiłam to zmienić i na moim stole, wśród innych słodkości pojawi się właśnie nugat. Orzechowy nugat Proporcje na formę 12 x 20 cm Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 60 g migdałów 60 g orzechów laskowych 100 g pistacji 80 g... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...