Weganski, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka

Weganski, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka

Weganski, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka

Jeden z pyszniejszych deserów czy też ciast ostatnich tygodni.  Trochę jakby nasączona syropem, trochę lepka jak baklava, pachnie egzotyką a pochodzi z książki... zgadniecie jakiej?  TAK! "Warzywo" rządzi!!! Gdyby nie cukier można by rzec, że to całkiem prozdrowotny wypiek :) Wegański, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka 200 g surowej dyni startej na oczkach grubej tarki 3 łyżki kaszki kukurydzianej 80 ml śmietanki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, ciasto, pieczywo, placki, chleb, mielone, jajko, wegańskie, imbir, bezglutenowe, desery, deser, dynia, syrop, wegetariańska, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto z bezami, mielone z warzywami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.