zapach świeżych placuszków. Chciałabym zwrócić uwagę, iż większość z nas nie docenia owocu, jakim jest czarna porzeczka. Często sięgamy po nią dopiero podczas choroby, zazwyczaj w postaci syropu. Mnie czarna porzeczka kojarzy się z ciepłą herbatą, jaką mama podawała mi w trakcie przeziębienia lub grypy. Nie bez przyczyny chorym zalecane jest spożywanie tego owocu. Czarna porzeczka pokrywa
Smiling Shrimptłuszcz się niestety pojawia ale jego ilość nie jest pokaźna a samo masło jest tak cudowne, że możemy przymknąć na to oko. Przepyszna kanapka z masłem orzechowym active i syropem daktylowym <3 Czekoladki z gorzkiej czekolady nadziane masłem orzechowym active mix orzechów Ocena: 6 pand
Candy PandasCream: płatki owsiane, granola (płatki owsiane, cukier, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka pszenna, kakao), ciastka z kremem (mąka pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada
Candy Pandasawokado -3 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio - ½ szkl. wiórków kokosowych -1 limonka -ksylitol Kakaowa polewa -4 pełne łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio -6 łyżek gorzkiego kakao -4-5 łyżek syropu klonowego lub innego płynnego słodziła Śmietankę, wiórki, odzywkę i posiekane pistacje zagnieść razem. Wyłożyć plastyczną masę do prostokątnej formy (wyłożonej folią), całość wyrównać i lekko ubić. Awokado, olej
Candy Pandaskakao w proszku), ziarna wanilii*, nektar kokosowy*, kokosowy olej*, konopie* 17% (nasiona i proszek), cynamon*, sól himalajska*. Cynamon: 60% kakao* (masło kakaowe, kakao w proszku) olej kokosowy*, ciemny syrop z agawy*, karob*, olejek cynamonowy* 1%, cynamon*, sól himalajska*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych Masa netto: 45g Wartości odżywcze: Konopia i kakao: 100g/ kcal, tłuszcz – 43,2g w tym kwasy
Candy Pandassłonkiem i ciepełkiem tak, jak teraz. Są na to dobre sposoby, więc warto poświęcić nieco czasu na przetwory i przygotować się na zimową słotę. Dzisiaj przepis na domowy syrop, kompot truskawkowy. Nie mam pojęcia skąd wziął się ten przepis, ale w naszym domu króluje od pokoleń. Idealny do przygotowania pysznego, smakującego i pachnącego latem napoju. Świetnie sprawdzi się jako baza
Pichceniomaniaszkła żaroodpornego. Owoce opłukać na sicie, przebrać, zasypać częścią cukru na 3 do 4 godzin. Robię to w szerszym większym słoiku. Pozostały cukier zagotować z wodą i na wrzący syrop włożyć owoce wraz z sokiem. Konfiturę zagotować na wolnym ogniu, wstrząsając rondlem, a następnie odstawić z ognia na kilka minut. Czynność tę powtórzyć kilka razy. Konfitury można także gotować
Zasmakuj Kuchniserek ricotta. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzaną patelnię delikatnie natłuszczamy masłem (natłuszczamy tylko za pierwszym razem). Partiami smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podajemy z miodem lub syropem klonowym
Domowy Smak JedzeniaPRZEPIS NA FRAPPUCCINO SKŁADNIKI: - około 8-10 kostek zamrożonego mleka 3,2% - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych - 1 świeże espresso - cukier lub słodzik bądź słodki syrop ponadto: wysoka szklanka, bądź kubek lub słoik i słomka WYKONANIE: - do szklanki wrzuć około 8 kostek zamrożonego mleka - zaparz espresso (jeśli nie masz ekspresu, w małej filiżance zaparz mocną kawę
SMYKWKUCHNIforemek do muffinek. Dekorować owocami, które de facto i tak zostaną pochłonięte w ciasto. Piec w nagrzanym na 160-170 stopni piekarniku około 30 minut. Można podawać z syropem różanym oraz posypane cukrem pudrem! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniczasie nalewkę zlać, przelewając przez gazę, owoce odcisnąć. W dużym garnku zagotować wodę z 300 g cukru, co jakiś czas mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Syrop delikatnie zgęstnieje, wystudzić. Dodać wyciśnięty sok z cytryny i zlaną nalewkę, dokładnie wymieszać. Przelewać nalewkę do butelek, ponownie filtrując przez gazę. Odstawić na co najmniej 6 miesięcy. Im dłużej nalewka postoi tym jest smaczniejsza
kulinarnyswiatdomizaserwowania sobie zdrowego ciast na śniadanie… bezcenne. Ciasto z płatków owsianych to de facto składniki, które najczęściej u mnie lądowały z płatkami w owsiance. Banany, truskawki i troszkę syropu klonowego… ja więcej do szczęścia nie potrzebowałem. Chcesz dodać orzechów? Śmiało! To ciasto czeka na Twoją inwencję twórczą. Jeśli zdecydujecie się je zrobić, to musicie mieć na uwadze
BlendmanWaniliowo -truskawkowe pancakes. Koktajl arbuzowo-truskawkowo-warzywny 200 gramów truskawek 400 gramów arbuza pokrojonego w kostkę 70 gramów selera naciowego ( /jeden pasek) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego ( /można pominąć) Seler pokroić na kostkę i zmiksować w blenderze. Wyjąć ewentualne, niezmiksowane kawałki. Dodać resztę składników i zmiksować. Koktajle mogąbyć jednym z głównych posiłków BLW. Owoce
Krupeczkismaku. Do czego używamy cukru waniliowego? Przede wszystkim do naleśników, ciast i deserów, ale również jednym z moim ulubionych zastosowań jest słodzenie nim kawy. Nie ma potrzeby używania niezdrowych syropów, kiedy mamy pod ręką cukier z prawdziwą wanilią. Spróbujcie sami, taka kawa z rana jest naprawdę pyszna. Składniki na domowy cukier waniliowy: 300 g cukru białego 2 laski wanilii Cukier
Taste and Cookkolejną partię słodkiego syropu kwiatów już nie uzbieram. Sezon na przepiękne białe baldachy czarnego bzu właśnie mija, ale jeszcze gdzieniegdzie można uszczknąć ostanie kwiatostany czerwcowego zapachu. Udaje mi się zerwać mały bukiecik i zdążyć do domu przed burzową zawieją. Za oknem dzieje się prawie koniec świata, a ja zasypuję cukrem truskawki i wiążę mój mały bukiecik bzu sznureczkiem w rytmach
Kuchnia w Słońcu Skąpana