syrop - 6989 przepisów (strona:293/466)

Tort bezowy z kremem kokosowym i owocami 160

delikatnie dodajemy mascarpone i mieszamy całość kilkoma ruchami miksera.   Do masy dodajemy wiórki i mąkę kokosową, szybkimi ruchami miksera mieszamy wszystko dokładnie. Gotowe! :) Dodatki: 1 opakowanie brzoskwiń w syropie (820ml) 1 duży granat 1 dojrzałe mango lub inne owoce według uznania Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na ćwiartki. Wydrążamy granat. Mango kroimy na małe kawałki i wrzucamy

Cooking Monster
Chleb pytlowy 177

odstawić ciasto do wyrośnięcia tym razem na 60-90 minut. Pod koniec tego czasu rozgrzać piekarnik do 230 st.C Chlebek wysmarować z wierzchu wodą (u mnie woda wymieszana z syropem klonowym- ciekawy smak skórki po upieczeniu :)). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 5-10 minut w 230 st.C, po czym zmniejszyć temperaturę do 190 st.C i zapiekać jeszcze przez

Nastoletnie Wypiekanie
Ciastka maślane migdałowe 243

puchate i jednocześnie kruche. Niebiańskie ciasteczka z migdałami mielonymi szykuje się w 10 minut. Pieczenie tych ciastek to sama przyjemność. Polecam również świetny przepis na kruche ciastka migdałowe z syropem daktylowym

AniaGotuje.pl
Pancakes / Amerykańskie naleśniki 91

Pancakes / Amerykańskie naleśniki to znakomita propozycja na słodkie śniadanko czy poobiedni deserek. Uwielbiam pancakes! Są puszyste i mięciutkie! Idealnie komponują się z owocami, bitą śmietaną, jogurtem, miodem czy syropem klonowym. Kombinacji jest bez liku!  Poniżej przepis na pancakes / amerykańskie naleśniki na maślance! Jak dla mnie przepis o niebo lepszy niż receptury na mleku.       Pancakes / Amerykańskie naleśniki

Rusty Fork
Tort bananowy z kremem kajmakowym 197

białka, 150 g 800 g kajmaku Dodatkowo owoce do dekoracji, np. physalis Ubij jajka na sztywną pianę. Zagotuj wodę z cukrem i gotuj aż cukier osiągnie 121ºC. Wlewaj gorący syrop do piany cały czas ubijając. Ubijaj aż piana ostygnie. Kiedy piana ostygnie zacznij dodawać po łyżce masła cały czas miksując. Następnie dodaj kajmak po łyżce i zmiksuj wszystko na puszysty

codojedzenia
Dżem domowy kontra dżem ze sklepu 127

Możemy znaleźć je w każdym sklepie. Należy jednak dobrze zastanowić się nad wyborem. Niektóre zawierają mnóstwo niezdrowych dodatków. Analizujmy skład na opakowaniu i unikajmy konserwantów i słodzików. Unikajmy szczególnie syropu glukozowo – fruktozowego, który może negatywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Wybierajmy te produkty, które zawierają dużą ilość owoców, wszystkie dżemy zawierające ich więcej niż 80 g będą wysokiej jakości

Drinkologia
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 113

Krem kokosowy: • 500 g mascarpone (schłodzone) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (schłodzonego) • 1 op. cukru wanilinowego • 3 łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka

W mojej kuchni
Pierniczki orkiszowo-karobowe z masłem orzechowym :) 168

tylko w Święta.  Składniki (2 blaszki ciastek): 350 g mąki orkiszowej  100 g oleju kokosowego  100 g miodu  150 g masła orzechowe z karobem i syropem z agawy (Primavika) 1 łyżeczka aromatu waniliowego  1 łyżka karobu/kakao 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika  szczypta soli  Przygotowanie: Wymieszaj suche

Zdrowie na języku :P
CYTRYNOWY SERNIK Z RICOTTY NA CHRUPIĄCYM ORZECHOWYM CRUMBLE + test robota kuchennego Electrolux Assistent Pro 251

ogniu i gotujemy aż osiągnie temperaturę 118C ( PILNUJEMY! ) W tym czasie ubijamy na sztywno białka pod koniec dodając resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim ( naprawdę CIENIUTKIM ) strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum ( CAŁKOWITE MAKSIMUM! ) Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 15 minut ) – w tym czasie beza będzie sztywnieć i gęstnieć. Dekorujemy sernik, opalamy palnikiem. Zajadamy! Spróbujcie

Ostra na Słodko
Keks pomarańczowy na mące migdałowej (z oliwą, bez cukru) 137

bezcukrowości mojego wypieku. Zawsze możecie jego dodatek pominąć i po prostu ułożyć dekorację bezpośrednio na cieście. ➤ Spróbuj również innych deserów bez cukru: biscotti , marokańskie trufle daktylowe lub baklava w syropie miodowym . Keks pomarańczowy na mące migdałowej (z oliwą, bez cukru) Składniki (na okrągłą formę o średnicy 20 cm.): 200 g mąki migdałowej (czyli mielonych migdałów) 100 g orzechów włoskich, posiekanych

Chilli Czosnek i Oliwa
ROLADA KOKOSOWA BEZ PIECZENIA 137

250ml) do której wlewamy gorącą wodę, wlewamy jej  tylko tyle aby zakrył cukier , czyli uzupełniamy wodą do połowy szklanki ,ważne żeby cukier się całkowicie rozpuścił i uzyska my syrop / kleik do suchych składników dodajemy roztopioną wodę z cukrem oraz 1 łyżkę masła, całość dokładnie wyrabiamy na gładką i nie klejącą masę, odstawiamy na bok w drugiej misce łączymy

Słodkie zapomnienie
ROCKY ROAD 164

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( forma 22x22cm) 120 g masła 300 g czekolady 3 łyżeczki golden syrup lub syropu klonowego 100 g pianek mini marshmallows 150-200g herbatników cukier puder do oprószenia Wykonanie: do rondla dajemy masło, posiekaną czekoladę oraz golden syrup , wszystko podgrzewamy, aż do rozpuszczenia czekolady

Słodkie zapomnienie
Tort makowo - ajerkoniakowy z nutą cytrusową 309

energicznie, gdyż krem może się zwarzyć; najlepiej robić to na niższych obrotach miksera, wolnymi ruchami ). Do kremu wlać ajerkoniak i zmiksować do połączenia. Mandarynki dobrze odsączyć na sicie z syropu ( ja dodatkowo osuszyłam je na ręczniku papierowym ), każdą cząstkę przekroić na pół. Gotowy krem podzielić na 3 części, z tym, że jedna część może być trochę mniejsza od pozostałych ( posłuży

Opowieści z piekarnika
ToRCiK ZiMoWy z nuTką ŻuRawInoWą 200

ostudzone ciasto wykładamy mus kokosowy i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny P.S ● możemy użyć mąki kokosowej lub kukurydzianej wtedy ciasto będzie bezglutenowe 😉 ● likier możemy pominąć, zastąpić syropem barmańskim i będzie idealne dla dzieci

Luźna Kuchnia
Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu 150

cukru Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu Składniki / na ok 50 sztuk: 200 g cukru (ja zastąpiłam mannitolem, można dać też np. ksylitol) 2 łyżki syropu z daktyli 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 duże jajka 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g zwykłej mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Kamis 1 łyżeczka mielonego imbiru Kamis

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania