pasty dodaje się również pieprz, który zwiększa jej przyswajalność oraz olej kokosowy, pozwalający na dłuższe jej przechowywanie. Składniki na porcje: szklanka mleka 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy miód lub syrop klonowy - opcjonalnie na pastę: 1/2 szkl. kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu szkl. wody 3 czubate łyżki oleju kokosowego mielony imbir, cynamon - opcjonalnie W rondelku wymieszać wodę z kurkumą
wyzwania kuchennerączkami, ale te placuszki pokochała całym sercem. Dlatego dziś podaję przepis na placuszki z kaszy manny z bananem, może Wasze dzieci też je polubią! Można podawać je z owocami, syropem klonowym, albo bez dodatków – w tej ostatniej Czytaj dalej... Artykuł Placuszki z kaszy manny z bananem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakułyżki natki pietruszki oliwa przyprawy: po 1/2 łyżeczki: świeżo zmielonego czarnego pieprzu, suszonego oregano, słodkiej czerwonej papryki w proszku, mielonej kolendry, szczypta chili, sól winegret : 2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 4 łyżeczki oliwy, 4 łyżeczki soku z cytryny, sól WYKONANIE WINEGRET : W miseczce rozcieramy musztardę francuską z miodem i szczyptą soli. Dodajemy oliwę
cool and mintydojrzałe awokado, polecam odmianę hass 2 garści pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli garść listków bazylii sok z 1 limonki lub 1/2 cytryny 1 płaska łyżka miodu lub syropu klonowego 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Awokado obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Z każdej połówki, łyżką wydrążamy miąższ i kroimy w grube paski. Wykładamy
cool and mintypozostała. W mroźne popołudnie zafundowałam sobie pyszną latte z amaretto – w końcu mogłam się rozgrzać, a aromat i smak tego likieru uwielbiam. Można go też zastąpić syropem o smaku Amaretto. *Wpis powstał przy Czytaj dalej... Artykuł Latte z Amaretto pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakudodatkiem białej morwy zachwyciło dzieci, a ja wiem, że podałam im dawkę naturalnych, zdrowych składników. Składniki: morwa biała od HELIO 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wisienek w syropie- miałam swoje domowe- można użyć dżemu, świeżych owoców 1 łyżka musli 1 łyżeczka siemienia lnianego Na dno kielicha włożyłam wisienki, na nie jogurt naturalny, musli, znów jogurt. Na wierzch pył
MojaQchnia.plniedużą ilością przegotowanej i wystudzonej wody, odstaw na 30 minut. Następnie przefiltruj osad i połącz go z wcześniej przefiltrowanym płynem. Pozostałą część wody zagotuj z cukrem. Z otrzymanego syropu zbierz szumowiny, wystudź go i połącz z nalewem. Odstaw jeszcze na 2 tygodnie w szczelnie zamkniętym słoju. Następnie trunek przefiltruj ponownie przez filtr do kawy lub bibułę filtracyjną , rozlej do butelek
Przepisy i porady kulinarnepysznego. Dodatki możemy dobierać według gustu - dla mnie połączenie białej czekolady i owoców, jak: borówki czy maliny jest doskonałe 😋 Sucharki Extra Delikatesowe są lekkie i kruche, nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego oraz konserwantów . Idealna nadają się do zapiekanych puddingów i nie tylko... Składniki: 1/2 op. sucharków Extra Delikatesowych Mamut (145 g) 200 ml śmietany
Kuchnia MagdaLenykońca nie potrafiłam przyjąć tabletek na poprawę włosów czy paznokci. Zaczynałam i porzucałam, znajdowałam je, kiedy najczęściej były po terminie. Jeśli chodzi o naturalne leki, to niestety podobnie. Syrop z cebuli - wiem, że skuteczny. Ale nie przełknę... choć zupę cebulową bardzo lubię. Mleko z czosnkiem i miodem - nie ma takiej możliwości. Nie wypiję! A czosnek uwielbiam. I kiedy
bistro mamasmaczne zarówno z dodatkami wytrawnymi jak i ze słodkimi. Pysznie smakowały z sosem z pieczonych pomidorów , który ostatnio robiłam. Świetne były również podane z gęstym jogurtem, polane syropem klonowym i posypane pestkami granatu. Polecam! składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki samorosnącej 1 szklanka mleka szczypta soli olej do smażenia przygotowanie: Jajko wbić do miski, dodać mąkę, mleko
Stare Garyświeżych drożdży ciasto: 500 g mąki pszennej TYP 550 – można zamienić na mąkę orkiszową, u mnie typ 1850 Bio 200 g wody 15 g miodu lub syropu z cukru trzcinowego 10 g masła miękkiego roztwór soli i drożdży Dzień wcześniej: Umieść sól, wodę i drożdże w szklance, zamknij i dobrze wstrząsaj, aż sól się rozpuści. Wstaw
Proste Potrawyjest zdrowe i nie posiada tony cukru! Koniecznie spróbujcie! (około 10 sztuk) 1 szklanki ugotowanego brązowego ryżu (1 szklanka = 250 ml; około 160g) 1 szklanka wiórek kokosowych 6 syropu z agawy (lub miodu) 4 łyżki oleju kokosowego (roztopionego; u mnie Woj-Len ) 2 łyżki mąki lnianej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ryż powinien być ugotowany w osolonej wodzie. Wszystkie składniki
Di gotujemiska: 300 g dyni startej na drobnych oczkach pół średniego ananasa obranego i pokrojonego w drobną kosteczkę (w sumie to jest około 300 g, może być ananas z puszki), syrop przyda się do bajerowania ciasta, na końcu instrukcja) 100 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub pekan łyżka skórki pomarańczowej lub aromatu pomarańczowego Przygotowanie: Składniki z 1 miski przesiej
greenscarfcukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko. 50 g białek ubić na sztywną pianę. W czasie ubijania z cukru i wody zagotować syrop. Gdy osiągnie temperaturę 115 st. C., zdjąć z ognia i wąskim strumieniem, powoli wlać do białek, cały czas ubijając. Miksować jeszcze przez 10 minut, aż beza całkowicie wystygnie. Do migdałów
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła orzechowego, 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 szklanki miodu (lub syropu z agawy dla wegan), 1 jajko (jajko wegańskie dla wegan), Szczypta soli (opcjonalnie) Wykonanie: Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, potem dodajemy resztę składników i mieszamy. Kiedy masa będzie
Smaki Przyprawy i Kolory