syrop - 6989 przepisów (strona:290/466)

Nalewka cytrynowa 890

wyschły. Po 24 godzinach w rondelku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej cukier i miód. Odstawiamy do ostygnięcia. Z cytryn, które nam pozostały wyciskamy sok. Łączymy go z syropem cukrowym i dodajemy do słoika z alkoholem. Odstawiamy go na 2-3 dni. Po tym czasie nalewkę zlewamy do butelek. W tym momencie nalewka już nadaje się do picia, jeśli jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) 169

czas na wyostrzenie apetytu A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam! Składniki: 2 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4 łyżki płynnego oleju kokosowego łyżka wiórek kokosowych do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy w większym naczyniu. Przekładamy do naczynia lub małej blaszki i dobrze dociskamy

Lamarida.pl
Żurawina w cukrze do dekoracji 232

szklanka cukru 1/2 szklanki cukru do obtaczania Przygotowanie: Wodę i cukier zagotować w rondelku, gotować na wolnym ogniu ok. 2 minuty, po czym wystudzić.  Żurawinę przełożyć do syropu, który powstał z połączenia wody i cukru. Odstawić na całą noc.  Odcedzić żurawinę i lekko ją osuszyć.  W moździerzu (lub blenderze) rozdrobnić cukier - powstanie coś w rodzaju połączenia klasycznego

Kulinarne Inspiracje
Świąteczny piernik bezglutenowy 138

makowiec, ale planuję także wprowadzić troszkę zdrowszych nowości. Jedną z nich będzie Świąteczny piernik bezglutenowy – lekko wegańskiej (w przepisie pojawia się miód, ale można bez problemu zastąpić go syropem daktylowym i od razu przepis staje się czysto wegański Ciasto przeszło już pierwsze testy i nikt nie dostrzegł, że coś z nim ,,nie tak” – tzn. że nie jest

365 dni dookoła kuchni
Szwedzki chleb świąteczny z czerwoną borówką 154

mniejszych placków, tak zwane tekaka . Szwedzki chleb świąteczny Składniki: 550 g pszennej mąki 180 g mąki żytniej razowej 150 g mąki żytniej 500 ml mleka 1 dl golden syropu lub miodu 50 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 100 g mrożonej borówki lub 200 ml konfitury z borówki 50 g masła Podgrzej mleko i rozpuść w nim drożdże, masło

codojedzenia
Karp w sosie po staropolsku. 179

tarce o drobnych oczkach. Cukier zrumienić na suchej patelni, cały czas mieszając, aby się nie przypalił. Ostrożnie wlej do upalonego cukru 1/2 szklanki wody gotuj do uzyskania gęstego syropu. Mąkę podsmaż na rozgrzanym maśle, wlej wywar warzywno-rybny, sok z cytryny, wino,starty piernik, rodzynki, migdały i upalony cukier ( karmel ). całość wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż sos trochę

Przepisy i porady kulinarne
Wegańskie i bezglutenowe gofry gryczane #16 172

zrobiłam i mi przywierały gofry) i wylewamy ciasto na rozgrzaną gofrownicę i smażymy gofry jak zwykle. Usmażone posypujemy cukrem pudrem i zjadamy tak jak lubimy, z owocami, konfiturą, syropem klonowym, jak kto woli. Smacznego

Kawa z mlekiem
Smażona wątróbka z mango i pomidorkami 161

pieprz 1 łyżki masła 1 łyżka oleju 1 dojrzałe mango pomidorki koktajlowe 2 x po 50 g mixu sałat Sos winegret: 2 łyżki oleju roślinnego 1/2 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka wody sok z połowy cytryny sól i pieprz Jak przygotować smażoną wątróbkę z mango i pomidorkami? Wątróbkę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy mlekiem i odstawiamy na kilka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kulki mocy z białej fasoli (wegańskie, bez glutenu, bez cukru) 228

masę, w razie konieczności, gdy masa jest zbyt gęsta do zmielenia, dodać 50 ml wody z moczenia owoców. Spróbować, jeżeli za mało słodkie, dodać kilka suszonych owoców lub łyżkę syropu daktylowego lub innego słodzidła. Ponownie zmielić. Masę przełożyć do miski, dodać płatki owsiane, orzechy, dokładnie wymieszać. Przykryć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, aby płatki owsiane wchłonęły

moj przepis na
Ciasto korzenne z batatem i słodką chmurką (bez cukru) 170

pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki przyprawy korzennej 35 g mielonych orzechów laskowych lub włoskich 2 jajka 100 g ksylitolu 1 łyżka miodu (lub syropu klonowego) 1/4 szklanki Oleju Wielkopolskiego (użyłam wersji kokosowej) 1/3 szklanki mleka 200 g obranego batata skórka otarta z 1 pomarańczy bio (niewoskowanej) mały słoiczek powideł śliwkowych z ksylitolem i pomarańczą

Fitkot
Tropikana drink 172

Składniki: 1 kieliszek dowolnej wódki Sok pomarańczowy 1 kieliszek Blue Curacao syropu barmańskiego Lód, plasterek cytryny lub pomarańczy do dekoracji Wykonanie: Do szklanki wlej kieliszek wódki, następnie dopełnij szklankę sokiem pomarańczowym, zostawiając trochę miejsca. Wlej kieliszek Blue Curacao. Dodaj lód i udekoruj cytryną lub pomarańczą

Olga Piecze i Gotuje
Najlepsze ciasteczka imbirowe i kolacja z prawdziwego zdarzenia 184

razem z pewnością zwiększę proporcje. Mniam! Chrupiące ciasteczka imbirowe Składniki: (na 30 ciastek) 150 g mąki pszennej 40 g cukru pudru 20 g cukru perłowego 2 kawałki imbiru w syropie sok z 1/2 limonki 125 g zimnego masła 1 łyżka śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 2 łyżki cukru perłowego Imbir drobno posiekać. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i perłowym, dodać imbir

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przepis #94 Kokosowe Brownie 163

należy do grupy ciast bardzo FIT to wspaniale wpasuje się w dni kiedy mamy ochotę na naprawdę coś słodkiego a nie chcemy zajadać się sklepowymi słodyczami pełnymi syropów, polepszaczy i ulepszaczy:) Wartości odżywcze: 100 g - 359 kcal w tym: B:9,8 g; W: 22,3 g; T: 25 g.   Składniki - 5 łyżek mąki owsianej - 4 jajka

Health-Fit-Life
Placuszki z dynią i twarogiem 206

miksujemy, do połączenia się składników. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Sernikobrownie 211

brownie: 100 g gorzkiej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej) 100 g masła 3 jajka 0,5 szklanki cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao aromat (ja dałam syrop do kawy „rum i czekolada”) Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Jeśli tak jak ja zdecydujecie się na twarogowy ser warto go nieco „rozbić” w mikserze przed dodaniem pozostałych

Ciastkozercy