Oryginalny Sok i Eska Agro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzyrządza się ze smażonego chleba. Przed smażeniem chleb namacza się w mleku lub w słodkim winie i obtacza w jajku. Podaje się go z wybranymi dodatkami – cukrem, cynamonem, słodkim syropem, miodem lub winem. W Hiszpanii zajada się go na Wielkanoc właśnie, a ja zajadam go teraz i Wam polecam. Wielkanocny przysmak z Hiszpanii - Torrija. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezdecydowanie kolejna zaleta tej książki,choć czasem zaskakująco połączone.Jak sam tytuł mówi "zdrowe przetwory " więc w przepisach nie ma zwykłego cukru,jest zastąpiony dużo zdrowszym miodem czy syropem klonowym. Całości dopełniają piękne zdjęcia,na które patrzysz i od razu masz chęć spróbować. Książka pojawi się w sprzedaży już od 22 sierpnia-polecam gorąco!! Autorka- Jolanta Naklicka-Kleser
Swojskie jedzonkokostka) gorzkiej czekolady Opcjonalnie 1 łyżka miodu lub ksylitolu , w szczególności gdy używacie kakao 4 łyżki płatków gryczanych * Śliwki: 5-6 śliwek 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu lub syropu z agawy 2 łyżki wody *Na rynku są dostępne różne płatki gryczane - do gotowania i zalewania, aby uzyskać gęste płatki ilość płynu może się odrobinę różnić od podanego. Ja ostatnio
Fabryka pomysłówzdrowy i szybki koktajl z jarmużu i jagód Spróbujcie sami !! Składniki /1 porcja: – garść jarmużu – garść malin – garść borówek – 2 łyżki płatków owsianych – 250 ml wody niegazowanej – syrop klonowy Przygotowanie: Wszystkie owoce i warzywa myjemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy płatki owsiane.Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Wlewamy do szklanki i pijemy od razu. Smacznego Artykuł Koktajl z jarmużu
I LOVE LIFEplastikowego naczynia, w którym będzie zamrażana granita. W niewielkim rondlu połączyć cukier z wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok. 2 do 3 minut. Następnie lekko przestudzić. Połączyć syrop cukrowy z mlekiem kokosowym i dokładnie wymieszać. Granitę doprawić starta skórką z cytryny lub limonki oraz wyciśniętym sokiem. Umieścić naczynie w zamrażarce i co ok. 30 minut mieszać zamarzającą granitę. Deser
Korniszonkinawet dzieciom. Polecam na zdrowy początek dnia. SKŁADNIKI / 1-2 PORCJE 1 szklanka pokrojonych truskawek 1 banan 1/2 szklanki mleka / roślinnego np. kokosowego lub zwykłego, krowiego 1 płaska łyżka syropu klonowego lub miodu DO PODANIA : świeże owoce, np.truskawki, borówki, porzeczki; nasiona chia, prażone płatki migdałów WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki mus. Przekładamy do głębokiego
cool and mintywiśni, a owoce zasypać cukrem i odstawić na kolejne dwa tygodnie, aż cukier całkowicie się rozpuści. Aby przyśpieszyć rozpuszczanie się cukru można co pewien czas potrząsać słojem. Zlać powstały syrop i dodać do niego nalew wiśniowy. Odstawić na kilka dni do sklarowania i "przegryzienia" się smaków, po czym przefiltrować i rozlać do butelek. Wiśniak na rumie powinien dojrzewać przez minimum
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataherbatników kakaowych 100 g masła 100 g płatków jaglanych Kupiec masa serowa: 1 op. sernika na zimno 600 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto: puszka brzoskwiń w syropie 150 g winogron 2 galaretki krystaliczne Tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć folią aluminiową. Herbatniki pokruszyć i zmiksować na proszek,dodać płatki jaglane i roztopione masło,wymieszać
Kolorowa kuchnia Elkiproszku do pieczenia 2 rządki czekolady 180 g pure warzywnego z ziemniaka i dyni 4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki musu kokosowego 2 łyżki syropu daktylowego 350 ml mleka sojowego szczypta soli Przygotowanie: Zmiel płatki na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych
Zdrowie na języku :Pnaparu możemy również położyć na zmęczone oczy. O innych leczniczych wyciągach i naparach można poczytać pod linkami: NAGIETKOWE LOVE – o wszechstronnym działaniu nagietka wraz z przepisami NALEWKA I SYROP Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH CZ. 1 – o działaniu zielonych orzechów włoskich wraz z przepisami NALEWKA Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH CZ. 2 – kilka świetnych przepisów na leczniczą nalewkę BOCZNIAKI
Kate's Kitchenzielonej) 1/2 ogórka wężowego 5 suszonych fig 2-3 cm kawałek zielonej części pora (dla koloru) otarta skórka z 1 limonki łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka miodu lub syropu np. klonowego 1/4 łyżeczki pasty z chili Sambal lub Sriracha 1 łyżka oliwy lub oleju Wykonanie: Soczewicę wypłukać i gotować w osolonej wodzie przez ok. 8 min. Musi pozostać lekko
Sztuka gotowania w/g Samiryminut, aż napar będzie mocny i intensywny. Wycisnąć sok z cytryn i przelać do małego rondelka. Dodać cukier - podgrzać. Mieszać sok z cukrem, aż cukier zupełnie się rozpuści. Do syropu cytrynowego wlać napar z zielonej herbaty. Wszystko pozostawić do zupełnego ostygnięcia. Baza do mrożonej herbaty jest gotowa. Do kubka/szklanki wlewamy bazę do mrożonej herbaty. Na kubek o pojemności
kolorowotorcikowołyżka oliwy z oliwek – sól, pieprz, papryka chili do smaku (wg upodobań) Sos – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka kremu balsamicznego – pół łyżeczki syropu z agawy lib 1 łyżeczka cukru – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200˚C. Umytą rukolę układamy na talerzu. Obranego batata oraz marchewki kroimy w ósemki
I LOVE LIFEnaparu możemy również położyć na zmęczone oczy. O innych leczniczych wyciągach i naparach można poczytać pod linkami: NAGIETKOWE LOVE – o wszechstronnym działaniu nagietka wraz z przepisami NALEWKA I SYROP Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH CZ. 1 – o działaniu zielonych orzechów włoskich wraz z przepisami NALEWKA Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH CZ. 2 – kilka świetnych przepisów na leczniczą nalewkę BOCZNIAKI
Kate's Kitchen