minut. Pączki posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przygotować lukier. Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowy, można dodać łyżkę syropu z konfitury. Gorące pączki smarować lukrem
królestwo garównieco myląca. Ogólnie ciasto jest proste i jego wykonanie nie powinno sprawiać żadnych problemów. Zależnie od rodzaju dodanych owoców, za każdym razem może smakować inaczej. Ja użyłam wiśni z syropu oraz rodzynek. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaczekać do ostudzenia. Następnie przecedzić przez gazę ,lub sito .Dodać miód i mieszać do rozpuszczenia miodu.. Stosować po 1 łyżeczce 6 – 9 razy dziennie. Jeżeli będzie smakować syrop - może spożyć go więcej, bo w przeciwieństwie do Etopiryny naturalnego leku na ból głowy - nie można przedawkować . M oja 16 miesięczna wnuczka pije go wymieszanego w proporcji 25ml miodu imbirowego
mojej kuchniszklankami wody, gotować, przez 15 minut, przecedzić przez gazę i dodać miód w ilości tożsamej ilości wywaru. Wszystko wymieszać, ponownie zagotować przez 5 minut. Przela ć do małych buteleczek. Syrop może być dodatkiem do herbaty lub ciepłej wody. Bluszcz kurdybanek jest jednym z najstarszych słowiańskich ziół. Sł owianie stosowali go niemal we wszystkich schorzeniach. Kurdybanek posiada niezwykle właściwości wzmacniające organizm
mojej kuchnigłębokiej miski, dodać cukier i sok z cytryny,pozostawić na noc w zimnym miejscu. Rano umieścić w rondlu i gotować do rozpuszczenia cukru. Gotowe przetrzeć przez sito. Uzyskany syrop postawić ponownie na gazówkę i gotować na wolnym ogniu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji Gotowy miód wlać do czystego słoika,i wstawić w chłodne miejsce. Można bezpiecznie przechowywać
mojej kuchniSkładniki 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/2 kostki masła 1 łyżka syropu kukurydzianego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie Pierwsze pięć pierwszych składników doprowadzić do wrzenia w dużym ,wysokim rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając często 20-30minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z wanilią.-najpierw będzie biała piana ,potem karmelowa i gęsta
mojej kuchnilekki w smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku, pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania
Rita creativesmakowały prawie jak oryginał Ciasteczka a’la Cini Minis 2 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki mąki ryżowej łyżka skrobi z tapioki 2 łyżki oleju kokosowego łyżka miodu lub syropu daktylowego cynamon ksylitol W misce wymieszaj mąkę orkiszową, ryżową, 2 łyżeczki cynamon oraz skrobię z tapioki. Do suchych składników dodaj rozpuszczony olej kokosowy oraz miód. Całość zagnieć, aby powstało gładkie
365 dni dookoła kuchniWami przepisem na babeczki z czerwonej fasoli, absolutnie wybitnym, który znaleźliśmy na blogu Ambitiouskitchen.com . W stosunku do oryginału drastycznie ograniczyliśmy ilość słodzika: 2 łyżki miodu zamiast połowy szklanki syropu klonowego. Zrezygnowaliśmy też z czekolady. Tylko na wierzch każdej babeczki położyliśmy posiekane śliwki w czekoladzie. Składniki: Puszka czerwonej fasoli 400 ml 3 jajka ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
Niedzielny kucharzpłatkami migdałowymi . Pieczemy 35-40 minut w temp 170 stopni. Studzimy. Składniki na warstwę wiśniową: 2 galaretki wiśniowe 2 szklanki gorącej wody 1 szklanka soku wiśniowego ( lub 5 łyżek syropu wiśniowego rozrobione w szklance gorącej wody) 2 łyżki żelatyny 400 g wiśni drylowanych mrożonych Galaretki i żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie i soku wiśniowym. Odstawiamy do ostudzenia. Do płynnej
Domowe ciastaczarnej porzeczki małe opakowanie okrągłych biszkoptów paczka rodzynek 100 g orzechów włoskich kilka moreli suszonych, daktyli, żurawiny WYKONANIE: blat ciasta kruchego rozsmarowujemy powidła porzeczkowe biszkopty ( można nasączyć syropem waniliowym) masa kajmakowa bakalie Smacznego
Domowe ciastafalse false false MicrosoftInternetExplorer4 Dziś ostatnie z ciast, które zaserwowałam podczas Świąt Wielkanocnych( jej , kiedy to było…)Murzynkowy wypiek, o bogatym czekoladowym smaku, przesiąknięty wręcz słodko-kwaskowym cytrynowym syropem. Dość ciężkie, wilgotne ciasto wspaniale komponowało się z delikatnym, serowo- śmietankowo cytrynowym kremem o strukturze ptasiego mleczka. Było słodko- w typie brownie, trochę sernikowo, ale z lekko orzeźwiającym akcentem. Składniki
Domowe ciastapodanych składników zagniatamy ciasto kruche Na godzinę wkładamy do lodówki. Dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie cukrowym Składniki na sernik: 1 ½ kg dwu-trzykrotnie zmielonego sera białego 500 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 12 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g margaryny Margarynę
Domowe ciastanimi z kubkiem gorącej kawy/ herbaty czy kakao. Dodatki do placuszków mogą być takie jakie sobie zażyczycie, moja wersja jest z jagodami w środku, jagodami na zewnątrz i syropem klonowym. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki roztopionego masła lub oleju dodatkowo: 2-3 łyżki jagód
Życie zaczyna się w kuchnipodwyższony poziom cukru. W dodatku z reguły są smażone w głębokim tłuszczu i bardzo mocno przetworzone, zawierają sporo utwardzonego tłuszczu roślinnego (niezdrowe tłuszcze typu trans), cukier, ekstrakty słodowe, syrop glukozowy, glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające i aromaty. Lista jest długa i niezbyt ciekawa, nie tylko dla osoby z cukrzycą. Dlatego często się ich diabetykom zakazuje, i w sumie słusznie. Każdemu powinno
Dietolog