pyszne placki makowo- migdałowe na kefirze. Delikatne, wręcz aksamitne, z lekkim posmakiem migdału, idealne na śniadanie na ciepło, jak i na zimno. Pysznie komponują się z miodem, różnymi syropami, ale najlepiej smakują przełożone twarożkiem zmiksowanym z garścią mrożonych malin lub truskawek. Spróbujcie Składniki: – 1 jajko – 200ml kefiru – 100g mąki (u mnie 50g mąki owsianej i 50g mąki
Smaki Armineposypać posiekaną czekoladą, po chwili rozsmarować roztopioną czekoladę po całym placku. Jeśli lubicie słodkie placki polecam dodać jakieś ulubione słodziodło do ciasta lub gotowy placek polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) " alt="Smaczne a nie tuczy
Smaki Arminetężeje. dodatkowo: 100 g mascarpone 100 ml kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe 2x po 250 ml gorącej wody podłużne biszkopty wstążka opcjonalnie: ok. 150 ml syropu brzoskwiniowego z puszki wymieszanego z wodą do smaku (do nasączenia biszkoptów) wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, w dwóch osobnych naczyniach. Wystudzone przelewamy np. do dwóch kekesówek, wyłożonych folią spożywczą
Domowy Smak Jedzeniapomarańczy i całość jeszcze krótko miksujemy do połączenia składników. 3. Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju, na rozgrzanej patelni. Podajemy posypane cukrem pudrem, lub z jogurtem, miodem czy syropem klonowym, Smacznego ! Przepis bierze udział w konkursie Hortex na Durszlak.pl
Gotowanie...to proste !suche składniki i wymieszaj. Ubij pianę na sztywno i lekko wymieszaj z resztą ciasta. Rozgrzej gofrownicę i piecz gofry aż będą rumiane. Podawaj z owocami, cukrem pudrem czy owocowym syropem. Tradycyjny przepis na gofry można zmodyfikować i upiec gofry czekoladowe . To ulubione gofry moich dzieci, które bardzo lubią czekoladę. Gofry czekoladowe piekłam całkiem niedawno. Można je jeść z różnymi dodatkami
codojedzenianapisała Sylwia najlepsze są z podgrzanym miodem z roztopionym w nim masłem i ja to potwierdzam, smakują z tą mieszanką wybornie. Co nie oznacza że z dżemem, kremem, syropem klonowym będą niedobre, też będą pyszne. Ale do rzeczy. Przepis wybrałam na cotygodniowe Wypiekanie na śniadanie. A przepis o którym mowa pochodzi z bloga Smaki Maroka...i nie tylko! Naleśniki marokańskie
Moje Małe Czarowanieelasie, która jest zdrowszym zamiennikiem białego cukru. Bogata jest w cenne składniki mineralne takie jak fosfor, wapń czy też żelazo, a także w liczne witaminy. Ma postać ciemnego gęstego syropu (konsystencją podobnego do miodu) często określanego "czarnym złotem". Nie trudno się dziwić, gdyż korzystnie wpływa na nasz organizm- obniża zły cholesterol, zapobiega anemii, oczyszcza organizm z toksyn, ma działanie przeciwbólowe
Nastoletnie WypiekanieSmażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Swoje placki polałam sosem ze zblendowananego twarogu, jogurtu greckiego i truskawek. Można je również przełożyć masłem orzechowym, ulubionym dżemem, polać miodem, syropem, lub roztopioną czekoladą. Smacznego Placki bananowo- jabłkowe (bez cukru) Placki bananowo- jabłkowe (bez cukru) Placki bananowo- jabłkowe (bez cukru) Placki bananowo- jabłkowe (bez cukru) " alt="Smaczne a nie tuczy " data
Smaki Arminesobą. składniki na krem do przełożenia: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g masy kajmakowej, schłodzonej 200 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej dodatkowo: ok. 400 g gruszek z syropu ( przepis ), osuszonych wykonanie: Serek mascarpone, śmietankę oraz masę kajmakową miksujemy na gładki krem, który po ubiciu nie powinien spływać po łyżce. Odkładamy ok. 3-4 łyżki kremu na pokrycie wierzchu trzeciego
Domowy Smak Jedzeniaokoło 20 minut. Przygotować lukier – cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym. Udekorować według uznania. Ja proponuje skórką pomarańczową. Ja proponuję skórką pomarańczową. Ja udekorowałam plasterkami kumkwatów w syropie własnej roboty. *gotuję jajka na twardo, wyjmuję żółtka, a z białek robię sałatkę dodając do nich groszek z puszki, jabłko, trochę musztardy i majonez – pycha
królestwo garówporcje Składniki: 2/3 szklanki kaszy jaglanej 250 ml mleka 250 ml wody 3-5 łyżek kakao bez cukru cukier do smaku (lub zamiennik taki jak miód, syrop klonowy) 3 kawałki banana 1/2 łyżeczki masła Przygotowanie: Kaszę płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, ciepłą wodą. Przekładamy do garnka. Zalewamy mlekiem i wodą. Gotujemy do miękkości. Ugotowaną przekładamy do blendera, najlepiej kielichowego
Moja smaczna kuchniawiększości potraw. Ale to zwykłe warzywo ma również niezwykłe właściwości lecznicze. W medycynie ludowej była stosowana przy przeziębieniach i infekcjach dróg oddechowych. Pewnie większość z Was pamięta z dzieciństwa syrop z cebuli na kaszel przygotowywany przez mamę czy babcię. Jednak to nie wszystkie jej zalety! Jest ona bogatym źródłem witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy - to doskonały lek na wiele dolegliwości. Niestety
Kuchnia MagdaLenyjajek, myślę, że uda się bez) kandyzowana skórka z pomarańczy (ja miałam zamrożona skórkę, którą dusiłam w białym winie z cukrem trzcinowym) łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 3 łyżki syropu klonowego/ z agawy/miodu 3 łyżki oliwy z prażonych orzechów (może być masło lub inny tłuszcz) 3 czubate łyżki namoczonego siemienia lnianego lub babki płesznik (może być zmiksowane lub nie) opcjonalnie
Cytryna&Co.sól kilka ząbków czosnku kilka łyżek majeranku Marynata: oliwa 3 łyżki octu balsamico bianco 3 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki octu słodowego 3 łyżki słodu daktylowego (może być też syrop klonowy albo miód) Kaczkę nacieramy solą, majerankiem i marynatą. Jabłka kroimy na ćwiartki i wkładamy do środka kaczki. Zostawiamy na noc. Pieczemy około 2-3 godzin w temperaturze
Cytryna&Co.kremówką na puszysty, gęsty krem. Krem dzielimy na dwie części. Jedną odstawiamy do obłożenia tortu a do drugiej dodajemy kosteczki ananasa i mieszamy. składniki na nasączenia biszkoptów: 80 ml syropu z puszki ananasa ok. 2 łyżki soku z cytryny 150 ml wody wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. dekoracja: płatki migdałowe Helio perełki cukrowe w kolorze złotym kwiatki z ananasa
Domowy Smak Jedzenia