Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie Kurczak w cytrynowo-czosnkowym o śródziemnomorskiej nucie to świetne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Łatwość przygotowania i minimum sprzątania dzięki przygotowaniu w jednym naczyniu powinny Was przekonać do zrobienia go samemu. 1 kg Mięsa z kurczaka (u mnie udka i podudzia) 2 Cytryny (mięsiste z dużą ilością soku) 2 tsp Musztardy Dijon 2 tbsp Miodu lub syropu klonowego 6 Ząbków czosnku 1 tbsp Oliwy 8 Małych ziemniaków (lub 4-5 średnich) 1 Czerwona cebula 3... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Oslov.
Autor
Wojtek Osłowski
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, sosy, ziemniaki, sos czosnkowy, kurczak pieczony, mięso, marynaty, obiad, udka , syrop, udka z kurczaka, kurczak z czosnkiem, pieczone ziemniaki, podudzia z kurczaka, kurczak w pomidorach, kurczak wędzony , kurczak z papryką , mięsa pieczone, mięso na obiad, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone udka
Inne przepisy z Oslov.
Dodaj komentarz