syrop - 6989 przepisów (strona:267/466)

Recenzja książki "Przetwory z pomysłem" 164

Książka zawiera mnóstwo cennych porad nie tylko dla początkujących ale i bardziej doświadczonych przetwórców. Książka została podzielona na następujące rozdziały: Przetwory owocowe: Dżemy Konfitury Marmolady Powidła Galaretki Przeciery Frużeliny Syropy Kompoty Owoce w alkoholu Nalewki Sosy i przeciery warzywne Solonki Marynowanie Ocet Kiszonki Rok w spiżarni Owocowo-warzywne kalendarium Książka oprócz cennych rad i wskazówek od autorki, cytatów i legend

Smakołyki Asi
KULKI MARCEPANOWE 111

lepszego niż zdrowe home-made słodycze! SKŁADNIKI (15 - 17 sztuk): 200 g zmielonych migdałów 5 łyżek mleka (np. sojowego) 4 łyżki syropu z agawy kilka kropel olejku migdałowego pół łyżeczki startej skórki z cytryny  Posypka: 5 łyżeczek gorzkiego kakao + 1 łyżeczka cynamonu + opcjonalnie 3 łyżeczki cukru pudru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy stopniowo wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Oddzielamy łyżeczką fragmenty

wege i kropka
FIT naleśniki kawowe 190

łyżeczka kawy mielonej (Siła Roślin) + 50 ml wrzątku 50 ml mleka  Twarożek: 75 g twarogu chudego  1 łyżka jogurtu naturalnego  1 łyżeczka erytrytolu  Dodatki: truskawki syrop klonowy/miód  Przygotowanie: Kawę zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut, aby się zaparzyła. Następnie przelej ją przez drobne sitko w celu oddzielenia naparu od fusów.  Mąkę dokładnie

Zdrowie na języku :P
Tort jogurtowy z truskawkami (bez pieczenia, bez glutenu) 85

ziaren słonecznika 3 łyżki (45 ml) kakao 1 średni dojrzały banan Nadzienie: około* 400 ml jogurtu roślinnego o smaku naturalnym (u mnie to zawsze sojowy) 2 łyżki (30 ml) syropu z agawy (lub do smaku) 1/2 szklanki (120 ml) zimnej wody 1 łyżeczka (5 ml) agaru w proszku 300 g świeżych truskawek * “około 400 ml” oznacza, że czasami

Lamarida.pl
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 145

najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem.  Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników, syropu glukozowego i innych E-dodatków, których jest pełno w lodach kupnych. Takie domowe lody, wbrew pozorom, wcale nie są trudne do wykonania. A gdy mamy maszynę do lodów, ich przygotowanie

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 145

najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem.  Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników, syropu glukozowego i innych E-dodatków, których jest pełno w lodach kupnych. Takie domowe lody, wbrew pozorom, wcale nie są trudne do wykonania. A gdy mamy maszynę do lodów, ich przygotowanie

Kuchnia MagdaLeny
Lemoniada brzoskwiniowa 88

tylko gasi pragnienie, ale również dodaje energii, uzupełnia witaminy. PRZEPIS NA LEMONIADĘ BRZOSKWINIOWĄ Składniki na lemoniadę brzoskwiniową: 1 kg brzoskwiń woda gzowana lub niegazowana ulubiony słodzik: cukier trzcinowy, syrop owocowy np z owoców bzu czarnego 1 cytryna Jak zrobić lemoniadę brzoskwiniową: Owoce myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w ćwiartki, dodajemy łyżkę cukru, kilka łyżek wody i zaczynamy gotować. Gotujemy kilkanaście minut

Dorota Smakuje
"Przetwory z pomysłem" 144

każdej spiżarni. W książce Pani Patrycji znajdziemy wiele cennych przepisów na przetwory owocowe i warzywne. Autorka książki pokazuje nam jak przygotować: domowe dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki, marynowane warzywa, domowy ocet i kiszonki. Każdy rozdział książki poprzedzony jest wstępem przedstawiającym historię powstawania danej grupy przetworów. Przepisy w książce "Przetwory

Tradycyjna kuchnia Kasi
Buddha bowl z kaszą gryczaną i szpinakiem 99

bowl znajdziecie TUTAJ . Składniki: 50 g ugotowanej kaszy gryczanej 1 marchewka ½ batata Kilka pomidorków koktajlowych 3-4 czarne oliwki Garść szpinaku ½ łyżeczki czarnuszki Sos: 1 łyżka tahini 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny   Wykonanie: Batat pokroić w kostkę, a marchewkę w grube słupki. Polać oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C

Pasja Smaku
Lemoniada 98

zdecydowanie najlepszy przepis na domową lemoniadę, którą szykuję z wielkim pietyzmem. Jest wspaniała, więc polecam! - najlepsza lemoniada na wszystkie imprezy - sprawdzony przepis na domową lemoniadę - lemoniada z dodatkiem domowego syropu z mięty

AniaGotuje.pl
Tort szpinakowy z owocami 399

ciasto pozbywamy wybrzuszonego wierzchu (śmiało można zjeść ;) i kroimy na dwa blaty. Spodni blat przekładamy z powrotem do blaszki wyłożonej folią spożywczą. Warstwa brzoskwiniowa: Brzoskwinie z puszki dokładnie miksujemy. Syrop zlewamy i podgrzewamy, ale nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim galaretki i łączymy ze zmiksowanymi owocami. W małym rondelku zalewamy odmierzoną ilością wody żelatynę i stawiamy na większym garnku z wodą

Kuchnia w czekoladzie
Pancakes 116

poziomie na płycie indukcyjnej Electrolux.  Podajemy z czym tylko sobie zamarzycie, mi najbardziej smakują z masłem, które pięknie topi się na gorących pankejkach. Choć masło orzechowe , czy syrop klonowy również smakuje z nimi wybornie. Wioleta Gargula

MamaOskarka
TWAROŻEK Z WARZYWAMI NA ŚNIADANIE: przepis 136

bardzo prosty i właściwie nie da się go zepsuć. Wyśmienitym dodatkiem do tego twarożku będą podpieczone kromki bagietki lub bułki wrocławskiej. Twarożek wyśmienicie smakuje z kawałkami brzoskwini osączonej z syropu. Absolutnie przepyszne! Oto wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie krok po kroku twarożku z warzywami. Pyszny, domowy twarożek na śniadanie - lista składników: 250g sera białego, niekwaśnego 50-100g kwaśnej, gęstej

Moja Książka Kucharska
Orzeźwiająca lemoniada arbuzowa 84

stole Polecam! Z innych ciekawych i smacznych napoi polecam herbatę z bazylii . Składniki: 1 kg arbuza (waga przed obraniem) 200 g świeżych lub mrożonych truskawek sok z całej cytryny syrop z agawy lub cukier brązowy albo ksylitol (do smaku, ale ja pomijam, bo wystarczająco słodkie dla mnie) 4 szklanki zimnej wody (może być też gazowana) Do podania: kostki lodu plasterki

Lamarida.pl
Roladka z łososiem i szparagami w nori z sosem tamaryndowym 136

dwóch stron (z każdej strony po 1 minucie). Sos tamaryndowy: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencję syropu. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sałatka z sosem tamaryndowym → Jajka zięcia → Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem → Mus z wędzonego łososia w sosie

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania