dwie łyżki sosu sojowego, dodaj pokrojony imbir oraz anyż (jeśli używasz), wstaw na kuchenkę, zagotuj, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Powinien powstać dość gęsty syrop. Krok 5 Po godzinie pieczenia kaczki piersiami do góry, odlej tłuszcz jaki uzbiera się w brytfannie. Przewróć kaczkę na bok i piecz przez 30 minut. Potem przewróć piersiami do dołu
Niedzielny kucharzSkyrnik Eton Mess z truskawkami Eton mess Malinowy pudding chia bez cukru Mini Pavlova Mus czekoladowy z owocami Panna Cotta klasyczna Pianka kawowa z borówkami Pomarańczowa panna cotta z syropem pomarańczowym Jogurtowa Panna Cotta z musem truskawkowym Sernik w szklankach. Sernik piankowy z owocami Sorbet truskawkowy Tiramisu bez jajek z adwokatem Truskawki z bitą śmietaną Waniliowy budyń jaglany The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępójdzie w boki, a w cycki ;) THX za txt A. Składniki: 1 litr mleka kokosowego 1 szklanka wiórek kokosowych 4 płaskie łyżeczki agaru 1 opakowanie biszkoptów 2 brzoskwinie z syropu 2 galaretki przezroczyste Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchenwychodzi bardziej kremowa. Składniki (1 porcja): 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych słodzik np. 2 tabletki stewi / 2 łyżki miodu lub syropu z agawy dodatki: kilka obranych migdałów, wiórki kokosowe Wykonanie: Płatki wsypać do rondelka, zalać mlekiem kokosowym i wsadzić do lodówki na na całą noc. Rano posłodzić i podgrzewać na średnim
Healthy food explorer500g ciasta francuskiego – użyłam dwa opakowania ciasta francuskiego każde po 275g Lukier do ciasta: 150g cukru pudru około 4-6 łyżek likieru advocaat Masa owocowa: 1 puszka moreli w syropie lub brzoskwiń (puszka około 850ml) 250ml puree/soku z marakui (można zastąpić sokiem brzoskwiniowym lub bananowym, ananasowym) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1-3 łyżki cukru pudru (należy dosłodzić
Mała Cukierenkasię karmelizować. Na rozgrzany karmel wrzucamy kawałki ananasa, delikatnie mieszamy. Ananas w trakcie podgrzewania puszcza sok – smażymy do momentu częściowej jego redukcji. Naszym celem jest uzyskanie owoców w syropie. Serki góralskie obsmażamy na klarowanym maśle na złoty kolor. Na talerz wykładamy smażone, gorące serki, na wierzchu kładziemy karmelizowanego ananasa, posypujemy otartą skórką z limonki i dekorujemy listkami mięty
Tajemnice SmakuMoin 5 liści sałaty rzymskiej mini 2 łyżki pestek granatu 1 łyżka prażonych płatków migdałów Sos 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Wykonanie Na suchej patelni prażymy płatki migdałów, studzimy. Składniki sosu łączymy ze sobą. Sałatę, myjemy, suszymy, rwiemy i układamy w pękatej szklance, posypujemy
Tajemnice Smakucudowny zapach nie idzie w parze ze smakiem kwiatów, są one gorzko-kwaśne, ale jadalne. Kwiatami bzu możemy dekorować sałatki, ciasta czy desery. Przyrządza się z nich napary, syropy, aromatyzuje się nimi cukier lub ocet. Możemy również zatopić kwiaty w wodzie i zamrozić. Dzięki temu przechowamy na jakiś czas kwiaty, a woda schłodzona takim lodem będzie orzeźwiającym wspomnieniem maja
Tajemnice Smakukolorze bzu, ale za to ma delikatny kwiatowy zapach. Taki cukier możemy dodawać do aromatyzowania sera do naleśników, do wypieków, do słodzenia herbaty lub możemy na jego bazie przygotować syrop z przepisu Kingi Green Morning . Możemy również zrezygnować z mielenia cukru, połączyć go z olejem kokosowym i przygotować peeling według pomysłu Marty Leniwa Niedziela . Składniki 1 szklanka kwiatów
Tajemnice SmakuUpieczone brzoskwinie podajemy z miodową ricottą, całość polewamy miodem i posypujemy pozostałymi listkami tymianku i pieprzem. Smacznego! Polecam również podobny deser Ricotta z białą czekoladą, z figami i anyżowym syropem *Inspiracja – „Aromen Feuerwerk” Kathariny Küllmer ** Miseczki z Pracowni Kasi
Tajemnice SmakuPrzygotowanie: Pora opłukać, pokroić w piórka Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Szynkę i jajka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych otworach. Ananasa odlać z syropu, pokroić w kostkę. Selera i kukurydzę odlać z zalewy, osączyć na sicie, przełożyć do miski. Połączyć w misce wszystkie składniki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć
Kuchnia Danusiczasów ich młodości a wnukom na poznanie historii swoich najbliższych. Zestawy podarunkowe. Inne niż zwykle zestawy podarunkowe min.: „Rymowanka” – kubki wraz z gorącą czekoladą; „Zdrowotny” – ciasteczka jaglane, syrop malinowy, konfitura cytryna z imbirem oraz kubki; „Odpoczynek dziadka” – podpiwek, skarpetki, krówki; „Warsztat moim drugim domem” – kubek, podkładka, krówki. Drzewo rodowe naszej rodziny. Album, który może pozostać
Między kuchnią a pokojem