syrop - 6989 przepisów (strona:255/466)

Truskawkowa Panna Cotta 106

czekoladową panna cottę . A wielbicielom truskawek polecam jogurtowy tort z truskawkami . Składniki (na 4 porcyjki): 200 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 3 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) sok z połowy cytryny (opcjonalnie) 3/4 łyżeczki (3 ml) agaru w proszku (roślinna substancja żelująca) Dodatkowo do dekoracji: świeże truskawki kilka łyżeczek gęstego mleka kokosowego

Lamarida.pl
142. To był maj, czyli: sernik z karmelizowanym rabarbarem na półkruchym spodzie 122

wciąż podgrzewając mieszamy składniki rózgą. Pod koniec, gdy konsystencja będzie przypominała karmel dodajemy masło i finalnie mieszamy wszystko do dokładnego połaczenia składników.  Rabarbar odsączamy na sitku (z powstałego syropu można sporządzić np. kompot;)) i dodajemy do karmelu, delikatnie mieszając. Patelnię odstawiamy w chłodne miejsce.  Masa serowa:  Piekarnik nagrzewamy na 180*C (góra-dół) . Białka oddzielamy od żółtek

Symfonia Smaków
Nalewka na kwiatach bzu - lilaka. 109

świeżo wyciśnięty sok z cytryny, mieszamy. Słój zamykamy i odstawiamy na 3 kolejne dni. W tym czasie również często wstrząsamy słojem, aby cukier lub miód się rozpuścił. Następnie zlewamy syrop z kwiatów, wlewamy go do drugiego słoja z kwiatowym alkoholem, a do kwiatów wlewamy wodę. Słój zamykamy i odstawiamy na 3 godziny. W tym czasie często wstrząsamy słojem, aby wypłukać

Przepisy i porady kulinarne
Naleśniki – przepis 107

cukier puder; biały ser, cukier i żółtko jajka (naleśniki składamy i jeszcze raz podsmażamy na patelni). Niestandardowe słodkie dodatki Poza typowymi dodatkami na słodko, do naleśników możesz dodać także: syrop klonowy; sos waniliowy; masło orzechowe z dżemem truskawkowym; świeże owoce sezonowe. Naleśniki nie wychodzą – co zrobić? Naleśniki są za grube Jeśli po ściągnięciu z patelni pierwszego naleśnika widzisz, że jest

Przesmacznie
Puszyste naleśniki na maślance 116

smażyć na średnim ogniu, aby się nie przypaliły. Ja moich nie podrzucam, tylko obracam plastikową łopatką. Z czym podaję naleśniki? Mój syn zajada się nimi bez dodatków lub z syropem klonowym. Ja lubię jeść je z dżemem lub miodem, zaś mąż preferuje dżem. SKŁADNIKI 60 g cukru trzcinowego szczypta soli 70 g mąki gryczanej 230 g mąki pszennej tortowej

Passions hobbies life
Koktajl z grejpfrutem, pomarańczą i bananem 93

porcje dla 2 osób: czerwony grejpfrut pomarańcza banan mały jogurt naturalny (180-200 g) 2-3 łyżki miodu (jeśli nie masz, dodaj cukier, cukier trzcinowy, ksylitol lub słodki syrop)   Pomarańczę, grejpfruta i banana obierz ze skóry, rozdrobnij na mniejsze części – wrzuć je do pojemnika malaksera lub wysokiego naczynia, by użyć blendera ręcznego. Całość zmiksuj na gładką jednolitą masę

Kulinarny S.O.S.
Keto granola (Paleo, LowCarb) 191

proszku np. peptydy kolagenowe; w wersji vegan białko roślinne 40 g chipsów kokosowych 40 g masła migdałowego lub orzechowego 40 ml wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki syropu klonowego bezcukrowego (na bazie erytrytolu) Sposób przygotowania Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Orzechy włoskie, pecan oraz migdaly rozdrobnić trochę w malakserze tak, aby uzyskać mniejsze kawałki. To samo zrobić

Modern Cave Girl
Pudding chałkowy 72

kuchni, ponieważ możemy do niej wykorzystać pieczywo z poprzedniego dnia. Zapiekankę możemy podać z konfiturą, z prażonymi jabłkami, z jogurtem greckim bądź twarożkiem. Pyszna będzie również polana miodem czy syropem klonowym. Tym razem zjedliśmy bez dodatków.   1 chałka 2 jajka 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2/3 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 12% 2/3 szklanki mleka garść rodzynek

Kocham Czekoladę
Naleśniki faszerowane 139

słodko są niezwykle popularne, zwłaszcza wśród dzieci. Najczęściej dodaje się do nich właśnie słodki twarożek lub różne dżemy, choć ostatnio popularne są także naleśniki w wersji amerykańskiej - z syropem klonowym. A co z naleśnikami na wytrawnie? Niektórych może to zaskoczyć, ale też są dość popularne. Naleśniki wytrawne możemy przygotować na kilka sposobów - możemy po prostu zawinąć farsz w naleśnik

Z notatnika dietetyka
KREMOWA KAWA Z AWOKADO 87

zawartość cholesterolu i reguluje ciśnienie we krwi. Awokado to bogate źródło witaminy C, A i E. Składniki: 1 awokado 1 filiżanka kawy schłodzonej 1/2 op mleczka kokosowego 3 łyżeczki syropu klonowego Wszystkie składniki zblendować aż masa stanie się puszysta i jednolita

Kuchnia w oparach
Azerbejdżan - Sałatka Qavurdağ 114

większych supermarketach) Przygotowanie:  1) Pomidory, ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę. Orzechy włoskie i natkę pietruszki lekko siekamy.  2) Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy syrop z owoców granatu i dokładnie mieszamy (jeśli użyjemy soku, sałatka na pewno bardziej podejdzie wodą). 3) Sałatkę podajemy lekko posypaną sumakiem

Roślinożerni urlopowicze
Domowy likier pomarańczowy 126

potrząsam słoikiem. 3.  Po upływie miesiąca odcedzam i wyrzucam skórki pomarańczowe. W rondelku podgrzewam na średnim ogniu wodę z cukrem, do chwili cukier całkowicie się rozpuści. Po wystudzeniu syropu dodaję go do brandy i odstawiam na 7 dni. Po tygodniu dwukrotnie filtruję likier pomarańczowy przez filtr do kawy i rozlewam do butelek. Powinien teraz dojrzewać jeszcze przez minimum

Cztery Fajery
Tarta z mandarynkami i galaretką 155

potem potrzebujemy 1 czekoladę mleczną roztopić i posmarować podpieczony spód tarty. Następnie przygotowujemy: Budyń waniliowy 1 opakowanie. 1 szklankę mleka wymieszać z 1 szklanką syropu z mandarynek i na tym gotujemy budyń. Ugotowany budyń wyłożyć na polewę czekoladową która jest na cieście . Teraz będziemy potrzebować 2 puszki mandarynek, odsączyć je przez sitko i układać na budyniu . Możemy też użyć budyniu

Moje Wyroby
Składniki ciasta – ściśle odtajnione. 74

dodawać na końcu. Inne dodatki inne dodatki : błonnik, otręby, ziarna, orzechy, zioła, przyprawy, bakalie, owoce, itp. Pamiętajmy aby przed dodaniem mokrych owoców, jak np: owoce z puszki czy z syropu, należy je wcześniej grubo obtoczyć w mące ziemniaczanej. Pochłonie ona zbędną wilgoć i ocali nasze ciasto przed zakalcem. Autor zdjęcia: Clker-Free-Vector-Images Artykuł Składniki ciasta – ściśle odtajnione

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania