syrop - 6989 przepisów (strona:256/466)

Ryżowa sałatka z ananasem i kukurydzą 112

takim świeżym można było tylko pomarzyć, albo kupić za miliony monet na bazarze na Polnej 😀. Dziś zdecydowane wolę wykorzystać świeżego, bo nie jest tak słodki, jak ten w syropie i zdecydowanie ma lepszy smak. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na pyszne sałatki: Sałatka meksykańska z ananasem    Sałatka szwajcarska Sałatka z pęczakiem i fetą Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Babka ponczowa 111

Babka ponczowa francuska babka rumowa Savarin. Babka ponczowa Savarin, francuska babka nasączona rumem to lekkie i puszyste ciasto przesiąknięte aromatycznym syropem. Smakuje obłędnie na ciepło i na zimno. Można ją podawać z bitą śmietaną i owocami, albo polać porcję ciasta sosem wiśniowym. Francuska babka rumowa ma polskie korzenie, choć istnieje kilka historii dotyczących jej powstania, to wszystkie łączy postać polskiego

Cztery Fajery
Wyjątkowa fiołkowa lemoniada 101

kilka godzin. Z cytryny wycisnąć sok. 1/3 szklanki wody zagotować z cukrem i ostudzić. Wywar kwiatowy przecedzić na sitku i przelać do dzbanka. Wlać sok z cytryn, ostudzony syrop i wszystko wymieszać. Rozcieńczyć pozostałą wodą mineralną, dodać kilka kostek lodu i kilka fiołków. Lemoniada ma przepiękny kolor i z pewnością zaskoczy każdego. Artykuł Wyjątkowa fiołkowa lemoniada pochodzi z serwisu Pasja

Pasja Smaku
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 108

jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami

moj przepis na
Najlepszy pasztet z dzika 114

pasztet z dzika zamarynowałam wcześniej przed gotowaniem, marynowałam mięso na pasztet wraz z udźcem na pieczeń z dzika. A marynata do mięsa była przygotowana z oleju, musztardy, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego po 2 łyżki), do tego kilka ziaren jałowca, 3 pokruszone liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, po dużej szczypcie estragonu, cząbru, czarnego pieprzu To sprawdzony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe pastel de nata, czyli tarty z żółtek 74

misce ubijamy białka z 2 jajek i dodajemy mąkę rozrobioną z odrobiną mleka. Do tego wlewamy resztę mleka i 8 żółtek. Naszą masę żółtkową trzeba dobrze wymieszać. Następnie syrop cukrowy łączymy z masą żółtkową i całość wstawiamy do łaźni wodnej (miska w garnku z gotującą się wodą) na 10 minut ciągle mieszając. Masę zdjąć z ognia i rozlać do foremek

Fleksitarianizm.pl
PLACUSZKI ZE ŚLIWKAMI 79

śliwkami. Składniki: 4 jajka 120 g mąki pszennej 150 ml mleka 3 łyżki śmietany  1 łyżka roztopionego masła szczypta soli ok 500 g śliwek ( u mnie w syropie) Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić n sztywną pianę. Mąkę rozprowadzić w mleku,dodać żółtka,śmietanę,sól i płynne masło. Dokładnie zmiksować. Do ciasta dodać ubitą pianę z białek - delikatnie wymieszać

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik gotowany malinowo-kokosowy 71

Ponad to 500 g malin 2 opakowania tortenguss do czerwonych owoców  6 łyżek cukru do polewy (ja zamiast 6 łyżek cukru dałam 3 łyżki cukru i 3 łyżki syropu malinowego) 1 duże lub 2 małe opakowania delicji o smaku malinowym 100 ml malibu do nasączenia  Biszkopt.Białka oddzielamy od żółtek. Mąki, proszek do pieczenia i kakao mieszamy razem

Krylowa Kuchnia
Nalewka śliwkowa 109

tygodni. Po tym czasie cały alkohol zlać do butelek przez gazę, owoce zasypać cukrem. Słój oraz butelki zamknąć, ponownie odstawić w to samo miejsce na 2 tygodnie. Powstały syrop znad owoców przefiltrować i połączyć z wcześniej odlanym alkoholem. Nalewkę śliwkową rozlać do butelek i odstawić na pół roku. Owoce można wykorzystać do upieczenia ciasta, nasze użyliśmy do pleśniaka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Cytrynowe tartaletki z bezą włoską 86

mieszając, gotować do uzyskania 118 o C. Od razu zdjąć z ognia i bardzo powoli wlewać do ubitych białek, cały czas miksując na wysokich obrotach. Gdy cały syrop zostanie wlany do białek, w dalszym ciągu miksować, aż masa będzie chłodna, sztywna, gęsta i błyszcząca – trwa to ok. 10-15 minut. Wykonanie Na każdą z tartaletek wyłożyć krem cytrynowy

niecodziennikpary
Pudding chia 79

mamy gotowe sycące, zdrowe śniadanie. Naprawdę warto spróbować. Składniki na pudding chia 2 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka ulubione dodatki do podania (cynamon, świeże owoce, płatki zbożowe, orzechy, syrop) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Nasiona chia zalać zimnym mlekiem, dokładnie wymieszać. Odstawić na 20-30 minut, po czym ponownie przemieszać, aby nasiona szałwii hiszpańskiej nie zbiły się w grudki

niecodziennikpary
Tort Sachera 99

garnka wlać 125 ml wody, wsypać cukier i postawić na średni ogień. Nie mieszając poczekać, aż woda zacznie wrzeć, od tego momentu gotować jeszcze 5-6 minut. Cukrowy syrop zestawić z ognia, pozostawić na ok. 5 minut, następnie dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści – glazura powinna mieć gęstą, ale płynną konsystencję. Odczekać, aż glazura będzie miała odpowiednią

niecodziennikpary
Ciasto marchewkowe z ksylitolem 151

Piec przez około godzinę. Góra cista powinna być sprężysta w dotyku, a drewniany patyczek włożony do ciasta po wyciągnięciu czysty. Ciasto połoz na kratce do ostygnięcia. Można podawać polne syropem z agawy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dutch Baby, czyli zapiekany naleśnik 84

momentu, w którym nasze Dutch Baby ładnie wyrośnie i się zarumieni. Gotowe Dutch Baby dekorujemy cukrem pudrem i świeżymi owocami. Świetnie sprawdzą się też dżemy, jogurty czy syrop klonowy ponieważ masa sama w sobie nie jest bardzo słodka. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Dutch Baby, czyli zapiekany naleśnik pochodzi z serwisu Mostek w kuchni

Mostek w kuchni

Proponowane wyszukiwania