Kaczka z brzoskwiniami i nutą pomarańczy

Kaczka z brzoskwiniami i nutą pomarańczy

Kaczka z brzoskwiniami i nutą pomarańczy

Przepis na : obiad

Kaczka to klasyka i symbol polskiej kuchni. Pieczona kaczka z chrupiącą skórką z aromatycznymi ziołami, pachnąca owocową nutą pomarańczy i słodkich brzoskwiń, to świetny pomysł na wykwintny niedzielny obiad. Składniki: 1 kaczka (2kg) 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 marchewki 1 cebula 4 liście laurowe 3 łyżeczki suszonego tymianku 3 łyżeczki suszonego rozmarynu pieprz sól olej Zalewa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w puszce 50ml ginu 1 pomarańcza Wykonanie: 1. Kaczkę umyć i osuszyć, natrzeć olejem, oprószyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, obiad, piersi z kaczki, pierś, syrop, piersi

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.