cukrem pudrem. Do gotującego się soku dodać mus z mango, zagotować.. Jajko i żółtko dokładnie roztrzepać widelcem lub rózgą ( nie ubijać ! ). Do rozmąconych jajek wolnym strumieniem wlewać gorący syrop cytrynowy- cały czas mieszać. Następnie całość przelać ponownie do rondla i gotować, mieszając, aż curd zacznie gęstnieć. Na koniec dodać namoczoną w zimnej wodzie żelatynę. Lekko przestygnięty mango curd wyłożyć
kolorowotorcikowocienkie piórka 1/2 łyżeczki czarnuszki 2 łyżki kremu balsamico 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki HUMMUSU DRESSING 1 łyżeczka musztardy dijon lub kremskiej 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego 1 łyżeczka gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego 4 łyżki oleju lub oliwy 1 mały ząbek czosnku / starty na tarce sól, świeżo zmielony czarny pieprz
cool and mintylistek żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag herbatników 1 duży słoik wiśni lub czereśni w syropie 100 ml rumu ewentualnie wódki 1 puszka kajmaku 1 łyżka ciemnego kakao Dr.Oetker 1 łyżka startej gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Ciasto: Miękkie masło lub margarynę, ogrzane do temp pokojowej utrzeć
Wanilia i Kardamonmusli to nie to samo, co gotowa mieszanka zbóż oraz bakalii zakupiona w sklepie. Niestety, do tego typu produktów najczęściej dodawany jest cukier, syrop-glukozowo fruktozowy, sól, mąka pszenna i wzmacniacze smaku. Ta mieszanka z pewnością nie sprzyja odchudzaniu, a wręcz przyczynia się do tycia! Nie czekaj więc
Wymiar Zdrowiamiksujemy z mascarpone, słodzidłem i przyprawami. Biszkopty moczymy w kawie (krótko aby całkowicie się nie rozmiękły). Układamy naprzemiennie masę dyniową i biszkopty. Gotowy deser możemy dodatkowo polać miodem lub syropem dyniowym i posypać orzechami
Czarnawisienkawłożyć je do lodówki lub zamrażarki i wytrzymać do czasu ich „ostygnięcia” – to chyba najtrudniejszy etap. Kuleczki wychodzą przyjemnie lepkie , ziarniste z kawałkami czekolady. Cynamon i syrop klonowy nadają odpowiednią jesienną słodycz. Z tymi zdrowymi kulkami i kubkiem kawy przeczytasz jeszcze niejedną książkę . Inne słodkie i zdrowe przekąski: Domowe batony owsiane z masłem orzechowym Orzechowo-białkowe batony
Słodkie Gotowaniesię wydawała chłodna, jak przyłożymy ją do ust. Tak schłodzoną czekoladę wylewam do foremek i stukam całością o blat, żeby wystukać bąbelki. Do czekolady możemy dodać 1 łyżkę gęstego syropu malinowego, albo ułożyć w foremkach płatki migdałów. Dla urozmaicenia. Odstawiam do zastygnięcia. Najpierw w temperaturze pokojowej, a następnie wstawiam foremkę do lodówki i czekam. Następnie wyciągamy czekoladki i gotowe. Smacznego
Słodki sentymentszklanki wody 40 g czekolady białej barwniki (opcjonalnie) 120 g czekolady mlecznej i ciemnej łącznie (w proporcjach dowolnych) Migdały mielę na proszek. Cukier i wodę gotuję do uzyskania syropu. Dodaję migdały i mieszam, chwilkę smażę. Masę pozostawiam do wystygnięcia. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Podzieliłam czekoladę na 2 części i dodałam barwniki, ale nie ma takiej konieczności. Białą czekoladą
Słodki sentymentjabłkiem, marchewką i żurawiną 1 brokuł 2 marchewki 2 jabłka 1 cebula czerwona 100 g żurawiny suszonej Sos: mały pojemnik jogurtu naturalnego (190 g) 2 łyżki majonezu 2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz do smaku Brokuła umyć, podzielić na części i rozdrobnić - można to zrobić za pomocą robota kuchennego z funkcją ścierania, albo drobno
Smaczny zeszytPieczone piersi z kurczaka w sosie mango 2 piersi z kurczaka MARYNATA 1 mango 2 łyżeczki sosu chilli 1 łyżka soku z limonki 3 łyżki płynnego miodu (albo syropu z agawy lub ryżowego) 2 posiekane albo rozgniecione ząbki czosnku 1 czerwona cebula drobno posiekana ¼ szklanki białego wina ¼ szklanki soku pomarańczowego 4 łyżki oliwy po ¼ łyżeczki soli i pieprzu do podania
Smaczny zeszytłyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki przyprawy curry szczypta cayenne 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego korzenia imbiru 2 marchewki puszka pomidorów krojonych 1 litr wywaru warzywnego 1 łyżeczka miodu albo syropu z agawy 2 szklanki ugotowanej fasoli ( albo dwie puszki po odsączeniu) 3 duże garście szpinaku 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie - sól,pieprz do smaku Por pokroić w półplasterki (tylko
Smaczny zeszytwystarcza na 12 szt. Co potrzeba: 1 szklanka mąki pszennej tortowej, 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka, 4 łyżki cukru, 6 połówek brzoskwiń z syropu, 100 g masła + trochę do posmarowania foremek, bułka tarta do posypania foremek Wykonanie: Foremki smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, a następnie obracamy foremką, tak, żeby wgłębienia pokryły się bułką tartą
Bułka z Chlebemwaniliowego, 1 pełna łyżka kakao prawdziwego 2 puszki brzoskwiń Co potrzeba na polewę: pół kostki masła (125 g), 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao prawdziwego, Wykonanie: Brzoskwinie wyciągamy z syropu, kroimy na małe kawałki, wykładamy na sitko i pozostawiamy do odsączenia. Do miski lub na blat dajemy mąkę, żółtka, masło pokrojone w kawałki, połowę porcji cukru, 1 łyżeczkę cukru
Bułka z Chlebemrana musi być czarna, mocna i stawiająca na nogi. Ale od czasu do czasu, zwłaszcza w chłodniejsze popołudnia, stawiam na aromatyczne, korzenne latte, czyli smakową kawę z mlekiem, syropem klonowym oraz dużą … Artykuł Najlepsze korzenne latte. Kawa pod białą chmurką. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.me