syrop - 6989 przepisów (strona:261/466)

Marcepanowe pralinki 163

jakości i smaku)? Odwiedźcie sklep internetowy kawwa.pl   Składniki: 250 g migdałów 250 g cukru pudru 30 ml likieru Amaretto (lub zamiennie: brązowego rumu, koniaku, wody różanej, bezalkoholowego syropu barmańskiego Amaretto) 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego (w przypadku użycia amaretto można pominąć) czekolada do obtoczenia pralinek – u mnie deserowa 70% kakao, ale możecie użyć również gorzkiej lub mlecznej Przygotowanie

Słodkie okruszki
Placuszki grysikowe z jagodami 113

masy dodajemy jagody. Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość oleju. Za pomocą łyżki wykładamy ciasto grysikowe. Smażymy placuszki z obu stron na złoto. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem/polewamy sosem toffi/ syropem klonowym/miodem/lub smarujemy powidłami czy dżemem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Placuszki serowe z borówkami 88

Placuszki serowe z borówkami to świetny pomysł na śniadanie lub słodki obiad. Jak kto woli Posypałam je cukrem pudrem, ale równie dobrze będą smakować polane roztopioną czekoladą lub syropem klonowym. Co tu dużo pisać… Prosto, szybko i smacznie Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 2 jajka 250 g twarogu (mielonego) 1/2 – 3/4 szklanki mleka 1 pełna szklanka borówek

Oryginalny smak
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 122

znajdziesz na blogu Budyń waniliowy 2 budynie Mleko 800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Koktajl z czarnych porzeczek 94

maślance. Towarzyszył nam na drugie śniadanie, zniknął całkowicie na podwieczorek. Uzależnia smakiem! Z racji tego, że porzeczki są dość kwaskowate dodałam do koktajlu cukru pudru. Można dodać ksylitolu, syropu z agawy lub miodu – tu dowolność. Na zdrowie SKŁADNIKI: 2 szklanki maślanki 1 szklanka mrożonych czarnych porzeczek 1 łyżka cukru pudru lub miód wg uznania PRZYGOTOWANIE: W kielichu blendera umieszczam

Zasmakuj Kuchni
Przepis na lemoniadę śliwkową pełną miłości do natury 125

twarzy… Ale czasem też mam dziką ochotę się schłodzić. Do tej pory byłam wielką fanką lemoniad w różnych wydaniach, moją ukochaną było mohito virgin. Uwielbiałam również kawy mrożone z syropami (ups! dużo cukru). W tym sezonie niechcący odkryłam inny letni napój, który przez całe życie zsuwałam na margines Herbata mrożona – hmmm, wieje nudą co? A gdyby tak ktoś zaproponował

Eat me! Fit me!
Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 109

przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też pol The post Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Proteinowy sernik owoce leśne (bez glutenu, cukru białego) 133

niego świetne białko Gymtec Labs słodzone stewią i erytrytolem 💗        Składniki: Spód -180g płatków owsianych (bezglutenowych lub zwykłych) -łyżka kakao -3 łyżki melasy lub syropu  -3 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki ciepłej wody Sernik -500g twarogu -400g jogurtu naturalnego -3 miarki odżywki białkowej Gymtec Labs  o smaku jagodowym -2 duże garści czarnej

Candy Pandas
Ciasto ananasowe z kremem i galaretką 170

krem: 3 szklanki mleka 3 żółtka  ½ szklanki cukru 4 łyżki (z górka) mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej miękkie masło 200 g  dodatkowo: puszka ananasów w lekkim syropie 565 g (u mnie pokrojony) 1 szklanka zalewy z ananasów do nasączenia galaretka przeźroczysta (np smak cytrynowy) 400 ml gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do stężenia

Gotuj z Agnes
Fale Dunaju z wiśniową pianką 178

mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, kakao 2 łyżki, wiśnie z syropu 350 g, wiśniowa pianka: śmietanka 30% 1 litr, galaretka wiśniowa 3 opakowania, cukier puder 4 łyżki, woda wrząca 1 szklanka, masa: mleko 400 ml, budyń 1 opakowanie (40 g), cukier

kulinarne odsłony pati
Łatwy deser z owoców leśnych i mascarpone. 165

jednym ciastku pełnoziarnistym. Można je zastąpić granolą domowej roboty. Składniki: owoce leśne (jeżyny i maliny) 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 1-2 łyżki płynnego miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) ciasteczka pełnoziarniste lub granola ( przepis tutaj ) Przygotowanie: Serek mascarpone i jogurt należy schłodzić, a następnie zmiksować. Dodać miód, ekstrakt waniliowy i jeszcze chwilę

Codziennik Kuchenny
Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym 128

wyłożyć brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach, przykryć drugą połową naleśnika i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym Artykuł Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem

Smaki Armine
Morele w miodzie 135

morzem Wykonanie Słoiki umyć ,wyparzyć ,osuszyć . Umyte i osuszone owoce wypestkować. Morele włożyć do słoików. Połączyć cukier i wodę w garnku ,zagotować do rozpuszczenia cukru. Dodać miód wymieszać . Gorący syrop miodowy wlać do słoików, aż morele zostaną przykryte. Pozostawić 0,5 cm wolnej przestrzeni u góry słoików. Natychmiast zakręcić pokrywka i postawić do góry dnem. S łoiki z owocami

w mojej kuchni
Morele w miodzie 122

morzem Wykonanie Słoiki umyć ,wyparzyć ,osuszyć . Umyte i osuszone owoce wypestkować. Morele włożyć do słoików. Połączyć cukier i wodę w garnku ,zagotować do rozpuszczenia cukru. Dodać miód wymieszać . Gorący syrop miodowy wlać do słoików, aż morele zostaną przykryte. Pozostawić 0,5 cm wolnej przestrzeni u góry słoików. Natychmiast zakręcić pokrywka i postawić do góry dnem. S łoiki z owocami

mojej kuchni
Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 116

wyczarować' i smaczny i urzekający wyglądem deser. sernik, tortownica 23 cm: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 2 galaretki brzoskwiniowe 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie, około 850 g 1 szklanka białego wina prosecco 2 łyżeczki żelatyny odrobina barwnika czerwonego (opcjonalnie) 2 opakowania ciastek ladyfingers bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretki dokładnie rozpuścić

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania