syrop - 6989 przepisów (strona:253/466)

MŁODE MARCHEWKI ZE SZPARAGAMI, BOCZKIEM I PARMEZANEM 119

starty na tarce parmezan i płatki migdałowe. W miseczce wymieszaj sok z 1/2 soczystej cytryny, olej tłoczony na zimno np. słonecznikowy lub oliwę z oliwę, dodaj zioła, 1/2 łyżeczki syropu klonowego, całość posól i dopraw pieprzem. Sosem polej sałatkę. Pyszne

SMYKWKUCHNI
Domowy jogurt owocowy 69

czasu zjeść owocowy jogurt. Przestrzegam jednak przed kupowaniem ich w tradycyjnych sklepach. Jeśli zajrzycie do etykiety takiego jogurtu, zobaczycie, że kryje się w nim dodatkowy cukier, lub co gorsza syrop glukozowo-fruktozowy, barwniki i wzmacniacze smaku. Zachęcam Was do przygotowania takiego jogurtu samodzielnie, bo jest to naprawdę proste i szybkie. Najlepiej sięgnąć po owoce sezonowe, bo są najbardziej wartościowe. Dziś

Natka Pietruszki
"Apteka natury ma leki na wirusy" Zbigniew T. Nowak 109

dobre, a czego powinniśmy unikać.  Przepisy jakie tutaj znajdziemy to m.in. miód z jeżówką - pobudzający odporność, domowy ekstrakt z korzenia żeń-szenia, pozdrowotny chleb z dodatkiem płatków owsianych, syrop z liści babki lancetowatej, nalewka czosnkowo-propolisowa, krople czosnkowo - goździkowe na trudne leczenie infekcji, nalewka z imbiru z dodatkiem miodu, liście melisy w miodzie - broń przed wirusami, czy nalewka

kruche babeczki
Nalewka wiśniówka ( na miodzie ). 128

kąpieli wodnej. Słój z wiśniami zamknij wieczkiem i odstaw jeszcze na tydzień lub dwa. Codziennie wstrząsaj słojem, aby miód się rozpuścił i wydobył z wiśni cenne składniki. Następnie odcedź syrop z wiśni, połącz z wiśniowym alkoholem, wymieszaj. Wiśnie możesz wykorzystać do ciast lub deserów. Trunek rozlej do butelek, szczelnie zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Butelki z wiśniówką odstaw

Przepisy i porady kulinarne
Kawa Migdałowo - Orzechowa Z Nutką Cynamonu 73

masło orzechowe, cynamon, ekstrakt z wanilii. Ciągle mieszamy tak aby się wszystko połączyło. ( Najlepiej pod koniec zmiksować blenderem) 3. Do szklanki przelewamy kawę, następnie mleko. Całość możemy dosłodzić np syropem klonowym

Dziś Ja gotuje
Czy warto kupić maszynę do lodów 87

lody na mleku sojowym lub Twoim ulubionym mleku roślinnym. Są pyszne, zwłaszcza te na mleczku kokosowym. Pomiń cukier i jajka, naprawdę nie są konieczne, możesz je osłodzić ksylitolem albo syropem z agawy. Domowe lody nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów. Rodzaje maszynek do lodów Na rynku dostępnych jest kilka typów maszynek do domowych lodów  maszynki automatyczne - umieszczone w misie

Cztery Fajery
Kompot z truskawek do słoików: przepis na zimę 193

zachowaj ich smak na zimę! Kompot z truskawek - to świetny przepis na pyszne przetwory z tych owoców. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Zdrowe, świeże truskawki wystarczy podgrzać w syropie z wody i cukru, a następnie przelać do słoików i zakręcić. Kompot z truskawek na zimę to doskonały dodatek do każdego obiadu, który przygotujesz w kilka chwil. Oto składniki potrzebne

Moja Książka Kucharska
Racuchy na zsiadłym mleku 142

łyżeczka soku z limonki (można zastąpić sokiem z cytryny lub pominąć) 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli olej do smażenia Propozycja podania: cukier puder syrop czekoladowy Przygotowanie: Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sodę, cukier i sól. Mieszamy składniki łyżką. Następnie dolewamy zsiadłe mleko, sok z limonki, wbijamy jajka i całość

Słodkie okruszki
Deser lodowy z bezami i malinami 127

Szybki deser w sam raz na koniec wakacji. Już pojawiają się świeże gruszki ale jeszcze są pyszne maliny. A do deseru lodowego idealnie pasuje chrupiąca beza i syrop z malin (najlepiej własnej roboty

Milion Smaków
Malinówka / Nalewka malinowa 87

powinien przykrywać owoce. 2. Po tym czasie odlać płyn do innego naczynia, a maliny zasypać cukrem. Odstawić na kolejne 2 tygodnie. Codziennie wstrząsnąć słojem, by cukier się rozpuścił. 3. Syrop z owoców odcedzić, wycisnąć dobrze sok z malin. Połączyć z wcześniej zlaną wytrawną nalewką. Nalewkę zlać do butelek. Schować w ciemne miejsce na 3 miesiące. Na zdrowie

Kuchnia domowa Ani
Placki budyniowe czekoladowe 101

budyniu czekoladowego bez cukru (1 opakowanie) olej do smażenia Uwagi do przepisu: Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki mam w temp. pokojowej. Racuszki można polać syropem lub miodem, posypać cukrem pudrem. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre i mieszam rózgą do połączenia. Na patelni rozgrzewam olej. Racuchy smażę partiami, z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku

Zasmakuj Kuchni
Truskawkowo-owsiany shake z nutą mięty i bzu 81

owsiane by uzyskać pożywne szybkie śniadanie lub płynną przekąskę do pracy. Co nam trzeba? 2 czubate łyżki płatków owsianych Kupiec 50ml ciepłej wody 300ml zimnego mleka łyżka miodu łyżka syropu z kwiatu bzu (ja robię sama) 10 truskawek (bez szypułek) mały dojrzały banan kilka listków świeżej mięty 2 kostki lodu Robimy! Płatki owsiane wsypujemy do blendera i zalewamy

Latosiowydom
Lody bananowo-truskawkowe 86

orzechowym Melonowy sorbet Lody kawowe Lody porzeczkowe Lody jagodowe Lody bananowo-truskawkowe Składniki na 2 porcje: 1 mocno dojrzały banan garść truskawek 100ml gęstego jogurtu (grecki albo skyr) opcjonalnie: syrop klonowy, miód, cukier Banan obrać, pokroić w 2cm kawałki. Truskawki odszypułkować. Owoce włożyć do zamrażarki na kilkanaście godzin (np na całą noc). W pojemniku blendera umieścić owoce i jogurt, ewentualnie

Obiad gotowy
Szaszłyki truskawkowe z sosem jogurtowo-waniliowym 58

świetnie sprawdzą się także na piknikowo-grillowe spotkania jako słodka przystawka :) pół opakowania wafli ryżowych z solą morską Sonko pół kilo truskawek świeża mięta sos: kubeczek jogurtu naturalnego łyżka syropu klonowego pól łyżeczki sproszkowanej wanilii Składniki na sos mieszamy i przekładamy do lodówki. Wafle ryżowe kroimy na małe trójkąty. Nabijamy je na patyczki do szaszłyków na zmianę z umytymi truskawkami

Mienta blog
Ciasto kakaowe z budyniem z chia 70

bardziej będzie czuć budyń). Piekę w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut do suchego patyczka. Odstawiam do wystygnięcia. Składniki na budyń 1,5 szklanki mleka 6 łyżek chia syrop z agawy lub miód do smaku sok z połowy pomarańczy Wszystkie składniki umieszczam w garnku, mieszam i zagotowuję. Odstawiam do przestygnięcia. Ciasto kroję na dwa blaty, na dolną część wykładam

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania