Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiemi i cynamonem

Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiemi i cynamonem

Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiemi i cynamonem

Przepis na : obiad

Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiem i cynamonem to bardzo prosta propozycja na codzienny lub bardziej uroczysty obiad. Mięso wychodzi niezwykle aromatyczne, mięciutkie oraz posiada wyjątkowy smak. Delikatna oraz słodkawa nuta cytryny doskonale łączy się z czosnkiem i cynamonem, który jest tu taką kropką nad "i". Całość została tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! Ps. A może skusicie się na pieczonego kurczaka w marynacie czosnkowo-cytrynowej z natką pietruszki i syropem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.