Pyszny syrop ,idealnie sprawdzi się do herbaty lub do wody mineralnej czy deserów. Jeśli macie sporo mięty w ogrodzie to jest to idealny moment ,żeby ją wykorzystać.Przepis jest bardzo prosty , nie drogi i do tego bardzo zdrowy.Zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkośrednicy 18 cm: Ciasto: 1) 2 banany 2) 3 łyżki miodu 3) 3 łyżki syropu klonowego 4) 2 jajka 5) 3 łyżki kakao 6) 1 łyżka oleju
Na kulinarnym poligonierzeczywistości te pankejki to małe suflety, które wyrastają dzięki ubitej pianie z białek. Są delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach. Można podawać z lodami, owocami albo, po prostu, syropem klonowym i masłem. Sam przepis nie wygląda na skomplikowany, jednak cała trudność polega na tym, żeby pankejki po ściągnięciu ich z patelni nie opadły. Nie jest to proste
Chleby RolfaCzas przygotowania 5 min Czas gotowania 10 min Łączny czas 15 min Porcje 16 Składniki 3 jajka 2 łyżki mąki kokosowej 2 średnie banany olej kokosowy ulubiony dżem, powidła, syrop klonowy lub cukier puder Instrukcje Obrane i pokrojone banany blendujemy z jajkami na puszystą masę, dodajemy mąkę kokosową i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wykładamy małe porcje
To co lubię - gotuję i polecamśrednim ogniu, po chwili odwracamy i smażymy z drugiej strony. Oprószamy cukrem pudrem, dodajemy świeże owoce i podajemy jeszcze ciepłe. Można je także podać polać odrobiną miodu lub syropu klonowego. Smacznego :) Artykuł Tosty francuskie z chałki pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamtakie dni,że nie mamy czasu na wiele rzeczy, idealnym prostym i szybkim patentem jest kompot z jagód, który wpisze się idealnie w takie dni. SKŁADNIKI: Słoiczek jagód w syropie Moryń (230g) 170ml wody WYKONANIE: 1. Proporcje mieszamy wedle uznania, ja dodaje około pół słoiczka i zalewam około 170ml chłodnej wody
Dziś Ja gotujeprzepis na: Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową Składniki filet z pstrąga łososiowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu pieprz Sposób na przeziębienie: Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny Dodatkowo fasolka szparagowa 2 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej – przepis Pstrąga łososiowego myjemy, osuszamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uprawia się ponad dwieście gatunków malin. Maliny królują w wielu polskich domach. To owoce, które mogą jeść nawet diabetycy, gdyż maliny posiadają niski indeks glikemiczny. Sok z malin i syropy z malin, to wspaniały środek na przeziębienie i gorączkę. Jednak powinni uważać na nie osoby posiadające alergię na zawartość salicylanów. Alergia na maliny objawia się wysypką na twarzy, zaczerwienieniem skóry
ProstePesto.pltahini jasnej (wymieszanej z olejem, który się oddziela w słoiczku) sok z połowy dużej cytryny 4 łyżki ciepłej wody 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka syropu klonowego (lub miodu) 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku ½ łyżeczki świeżego, tartego imbiru ½ łyżeczki mielonej kurkumy sól, pieprz do smaku. 5. Dressing bazyliowo – cytrynowy około 60 ml soku z cytryny
ladykitchensłoika 3 l, zalewamy alkoholem 40% i odstawiamy na 3 dni w ciepłe miejsce. Następnie oddzielamy miętę od nalewu. Wodę zagotowujemy z cukrem, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Syrop mieszamy ze spirytusem a następnie z nalewem, zakręcamy i odstawiamy na ok. 7 dni. Po tym czasie rozlewamy do butelek
Domowy Smak Jedzeniamożemy jeszcze wykorzystać. Po prostu zalewamy je dobrą, czystą wódką i pozostawiamy do maceracji na kolejne 2 miesiące. Następnie zlewamy nalewkę do butelek. W razie potrzeby napitek można dosłodzić syropem cukrowym. Nalewka również musi leżakować minimum pół roku. Nie jest ona tak doskonała jak wersja ze spirytusem, ale może posłużyć jako dodatek do ciast lub pasztetów
Korniszonkikakao 1 szklanka (240 ml) mleka kokosowego z puszki Wierzch: stała część mleka kokosowego z puszki 400 ml schłodzonej w lodówce przez dobę 2 śmietany fix cukier puder lub syrop klonowy (do smaku) Do dekoracji (opcjonalnie): 50 g gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka kokosowego z puszki brzoskwinia lub morele Wykonanie: Daktyle bez pestek zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około
Lamarida.plmoim ogrodzie obrodziła i dlatego używam ją w przygotowaniu kompotów. Uważam, że efekt będzie smaczny :) Przygotowanie: Umyte owoce wsypałam do słoja ( ok.3/4 pojemności słoja) W garnku zagotowałam słodki syrop którym zalałam śliwki, dołożyłam do słoja gałązkę umytej, świeżej mięty Zakręciłam czystymi dekielkami Słoje wstawiałam do ciepłej wody, do dużego garnka Od momentu zagotowania wody w garnku kompoty gotowałam ok.8-10
Proste Potrawyulubionej herbaty: czarnej, zielonej, białek, w wersji klasycznej lub aromatyzowanej. Również słodzidło to kwestia osobistych upodobań. Możemy posłodzić ordynarnym białym cukrem lub ksylitolem, erytrolem, trzcinowym, kokosowym daktylowym albo wybrać syropy: klonowy, ryżowy, daktylowy, z agawy. Znakomicie sprawdza się w upalne dni, ale również i w te poupalne – podobno picie zimnych napoi spala kalorie Polecam też wpis Jak parzyć zieloną herbatę
Dorota Smakujeprzygotowaniu placuszki z dodatkiem startego jabłka. Idealne na śniadanie dla dzieci lub dorosłych. Takie placuszki możecie podać same bez dodatków (jak dziś u mnie) lub z dodatkiem miodu czy syropu klonowego. Spróbujcie. Składniki: 200 ml naturalnej maślanki 3/4 szklanki mąki pszennej – użyłam TOTA 1 łyżka płynnego miodu 1 płaska łyżeczka sody 1 jabłko 1 jajko klasy M szczypta cynamonu
Słodkie okruszki