syrop - 6989 przepisów (strona:252/466)

KREMOWA KAWA Z AWOKADO 99

zawartość cholesterolu i reguluje ciśnienie we krwi. Awokado to bogate źródło witaminy C, A i E. Składniki: 1 awokado 1 filiżanka kawy schłodzonej 1/2 op mleczka kokosowego 3 łyżeczki syropu klonowego Wszystkie składniki zblendować aż masa stanie się puszysta i jednolita

Kuchnia w oparach
Azerbejdżan - Sałatka Qavurdağ 127

większych supermarketach) Przygotowanie:  1) Pomidory, ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę. Orzechy włoskie i natkę pietruszki lekko siekamy.  2) Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy syrop z owoców granatu i dokładnie mieszamy (jeśli użyjemy soku, sałatka na pewno bardziej podejdzie wodą). 3) Sałatkę podajemy lekko posypaną sumakiem

Roślinożerni urlopowicze
Domowy likier pomarańczowy 139

potrząsam słoikiem. 3.  Po upływie miesiąca odcedzam i wyrzucam skórki pomarańczowe. W rondelku podgrzewam na średnim ogniu wodę z cukrem, do chwili cukier całkowicie się rozpuści. Po wystudzeniu syropu dodaję go do brandy i odstawiam na 7 dni. Po tygodniu dwukrotnie filtruję likier pomarańczowy przez filtr do kawy i rozlewam do butelek. Powinien teraz dojrzewać jeszcze przez minimum

Cztery Fajery
Tarta z mandarynkami i galaretką 180

potem potrzebujemy 1 czekoladę mleczną roztopić i posmarować podpieczony spód tarty. Następnie przygotowujemy: Budyń waniliowy 1 opakowanie. 1 szklankę mleka wymieszać z 1 szklanką syropu z mandarynek i na tym gotujemy budyń. Ugotowany budyń wyłożyć na polewę czekoladową która jest na cieście . Teraz będziemy potrzebować 2 puszki mandarynek, odsączyć je przez sitko i układać na budyniu . Możemy też użyć budyniu

Moje Wyroby
Składniki ciasta – ściśle odtajnione. 85

dodawać na końcu. Inne dodatki inne dodatki : błonnik, otręby, ziarna, orzechy, zioła, przyprawy, bakalie, owoce, itp. Pamiętajmy aby przed dodaniem mokrych owoców, jak np: owoce z puszki czy z syropu, należy je wcześniej grubo obtoczyć w mące ziemniaczanej. Pochłonie ona zbędną wilgoć i ocali nasze ciasto przed zakalcem. Autor zdjęcia: Clker-Free-Vector-Images Artykuł Składniki ciasta – ściśle odtajnione

SmartBake.pl
Ryżowa sałatka z ananasem i kukurydzą 123

takim świeżym można było tylko pomarzyć, albo kupić za miliony monet na bazarze na Polnej 😀. Dziś zdecydowane wolę wykorzystać świeżego, bo nie jest tak słodki, jak ten w syropie i zdecydowanie ma lepszy smak. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na pyszne sałatki: Sałatka meksykańska z ananasem    Sałatka szwajcarska Sałatka z pęczakiem i fetą Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Babka ponczowa 128

Babka ponczowa francuska babka rumowa Savarin. Babka ponczowa Savarin, francuska babka nasączona rumem to lekkie i puszyste ciasto przesiąknięte aromatycznym syropem. Smakuje obłędnie na ciepło i na zimno. Można ją podawać z bitą śmietaną i owocami, albo polać porcję ciasta sosem wiśniowym. Francuska babka rumowa ma polskie korzenie, choć istnieje kilka historii dotyczących jej powstania, to wszystkie łączy postać polskiego

Cztery Fajery
Wyjątkowa fiołkowa lemoniada 109

kilka godzin. Z cytryny wycisnąć sok. 1/3 szklanki wody zagotować z cukrem i ostudzić. Wywar kwiatowy przecedzić na sitku i przelać do dzbanka. Wlać sok z cytryn, ostudzony syrop i wszystko wymieszać. Rozcieńczyć pozostałą wodą mineralną, dodać kilka kostek lodu i kilka fiołków. Lemoniada ma przepiękny kolor i z pewnością zaskoczy każdego. Artykuł Wyjątkowa fiołkowa lemoniada pochodzi z serwisu Pasja

Pasja Smaku
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 121

jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami

moj przepis na
Najlepszy pasztet z dzika 125

pasztet z dzika zamarynowałam wcześniej przed gotowaniem, marynowałam mięso na pasztet wraz z udźcem na pieczeń z dzika. A marynata do mięsa była przygotowana z oleju, musztardy, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego po 2 łyżki), do tego kilka ziaren jałowca, 3 pokruszone liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, po dużej szczypcie estragonu, cząbru, czarnego pieprzu To sprawdzony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe pastel de nata, czyli tarty z żółtek 86

misce ubijamy białka z 2 jajek i dodajemy mąkę rozrobioną z odrobiną mleka. Do tego wlewamy resztę mleka i 8 żółtek. Naszą masę żółtkową trzeba dobrze wymieszać. Następnie syrop cukrowy łączymy z masą żółtkową i całość wstawiamy do łaźni wodnej (miska w garnku z gotującą się wodą) na 10 minut ciągle mieszając. Masę zdjąć z ognia i rozlać do foremek

Fleksitarianizm.pl
PLACUSZKI ZE ŚLIWKAMI 87

śliwkami. Składniki: 4 jajka 120 g mąki pszennej 150 ml mleka 3 łyżki śmietany  1 łyżka roztopionego masła szczypta soli ok 500 g śliwek ( u mnie w syropie) Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić n sztywną pianę. Mąkę rozprowadzić w mleku,dodać żółtka,śmietanę,sól i płynne masło. Dokładnie zmiksować. Do ciasta dodać ubitą pianę z białek - delikatnie wymieszać

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik gotowany malinowo-kokosowy 80

Ponad to 500 g malin 2 opakowania tortenguss do czerwonych owoców  6 łyżek cukru do polewy (ja zamiast 6 łyżek cukru dałam 3 łyżki cukru i 3 łyżki syropu malinowego) 1 duże lub 2 małe opakowania delicji o smaku malinowym 100 ml malibu do nasączenia  Biszkopt.Białka oddzielamy od żółtek. Mąki, proszek do pieczenia i kakao mieszamy razem

Krylowa Kuchnia
Nalewka śliwkowa 127

tygodni. Po tym czasie cały alkohol zlać do butelek przez gazę, owoce zasypać cukrem. Słój oraz butelki zamknąć, ponownie odstawić w to samo miejsce na 2 tygodnie. Powstały syrop znad owoców przefiltrować i połączyć z wcześniej odlanym alkoholem. Nalewkę śliwkową rozlać do butelek i odstawić na pół roku. Owoce można wykorzystać do upieczenia ciasta, nasze użyliśmy do pleśniaka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania